субота, 8. децембар 2018.

Nož i Palice: Da li tri NN lica, koja gledaju Davida u Gospodskoj, nose otvoren nož i bejzbol palice - Pitanja za “institucije”




piše: Slobodan Vasković

U dokumentima Tužilaštva i MUP RS pominje se B.G., djevojka koja je sa Davidom Dragičevićem, kobne noći, 18.03., stajala u Gospodskoj ulici.

Potvrđuje to i fotografija na kojoj je vrijeme 2 časa 32 minuta i 41 sekunda.

Osim B.G. i Davida, na slici se vidi još jedna djevojka okrenuta leđima.



B.G. je, prema navodima u policijskim dokumentima, izjavila da je David od nje tražio telefon “kako bi trznuo sam sebe”. 

Telefonom ću se baviti narednih dana, ali ono što je bitno je da niko ne pominje tri NN lica koja nailaze Gospodskom u vrijeme kada David stoji sa djevojkama. 

Njihovi pogledi su upereni prema Davidu i djevojkama i može se sa fotografije zaključiti da su sve, samo ne dobronamjerni.


Ova sekvenca iz noći 18.03., koja se dešava nešto iza 2 časa i 30 minuta, je veoma bitna, jer fotografija tri NN lica ukazuje na veliku mogućnost da nose sa sobom predmete za nanošenje teških tjelesnih povreda.


Na ovom mjestu pitanja za Republičko javno tužilaštvo - Mahmuta Švraku i Miodraga Bajića; Okružno Tužilaštvo Banjaluka - Želimira Lepira i Dalibora Vreću, kao i za MUP RS - Sinišu Kostreševića.


-Da li NN lice, koje se na fotografiji nalazi u sredini, nosi otvoren nož, tako što oštricu drži u ruci? Da li to NN lice, takođe, ispod jakne nosi šipku, jer je evidentno izbočenje na jakni?



-Da li NN lice sa njegove lijeve strane, držeći ruku u džepu pridržava bejzbol palicu, koja mu se nalazi pod jaknom, jer je evidentno izbočenje na jakni?



-Da li NN lice sa desne strane onog koji možda nosi otvoren nož, takođe pridržava bejzbol palicu, ali sa obje ruke?



-Da li su tri NN lica identifikovana, s obzirom da je fotografija prilično jasna i da li su ispitani?  

-Gdje odlaze tri NN lica iz Gospodske?

-Gdje odlazi David iz Gospodske?

-Gdje odlaze djevojke iz Gospodske?
(nastaviće se)