недеља, 9. децембар 2018.

Inspektor Karanović-Rađen/Viber prepiska 20.03. o snimcima sa kamera na objektu preko puta “MK”; Pitanje za “institucije”: Gdje su ti snimci?

piše: Slobodan Vasković



Na stambenom objektu, preko puta radione “MK”, nalaze se kamere, sa kojih nisu izuzeti snimci.



Te kamere i snimke na njima u viber prepisci vođenoj 20.03. pominju Đorđe Rađen, vlasnik kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje i Bojan Karanović, inspektor PS Lauš.

Inspektor Bojan Karanović
Te kamere pokrivaju isti prostor kao i one sa “MK” servisa, tako da bi snimci sa njih, da su izuzeti, mogli dati odličnu sliku dešavanja u tom dijelu ulice u noći 18.03., koja je bila kobna po Davida Dragičevića.

Đorđe Rađen
Đorđe Rađen je prijavio lažnu pljačku kuže, a MUP RS je , na pres konferenciji 26.03., lažno optužio Davida da je kuću opljačkao. Bila je to satanizacija žrtve Teškog Ubistva, jer je kasnije dokazano da David niti je kuću opljačkao niti je u njoj bio.

Veoma je bitna korespodencija između Rađena i Karanovića o kamerama sa kuće preko puta “MK” servisa. 




Rađen navodi da su kamere sa “MK” servisa “u jednom trenutku” snimile svjetla auta” i dodaje da bi snimci sa stambenog objekta prkeo puta mogli da pokažu koji je to automobil bio.



Karanović u nekoliko navrata pita da li je Rađen pregledao snimke, a kada mu ovaj negativno odgovori, on kaže da bi te snimke trebalo izuzeti.



Nakon toga predlaže Rađenu da ih on izuzme, na šta mu ovaj odgovara da se “dogovorio za prekosutra” (22.03.op.aut.).



Na to Karanović kaže da će on lično “ otići sutra” (21.03.op.aut.) da pregleda snimke.




Osim u ovom razgovoru, snimci nisu nigdje drugo pomenuti, niti se i na koji način mogu naći u dokumentima MUP Rs i Tužilaštava.

Da li je Karanović zaista otišao 21.03. i izuzeo, pa uništio te snimke, pitanje je za istragu, ali ne one koje vode Miodrag Bajić, Goran Glamočanin, Želimir Lepir i Dalibor Vrećo, već tužioci koji drže do profesionalizma i svog posla.

Karanović ne pominje izuzimanje snimaka ni u svojoj izjavi datoj 19.09. o.g. u UKP MUP RS, niti ga ko o njima pita. 




Interesantno je navesti da Karanović u prepisci pita Rađena o Ćulumu (koji radi u prodavnici oružja), a kada ga Rađen upita zbog čega ga je pitao za Ćuluma, Karanović samo pređe preko toga i ne odgovori ništa. (nastaviće se)