четвртак, 13. децембар 2018.

Novi detalji - David u 2.29.30., (u pratnji dva NN lica što su ga grubo presrela u 2.25.15. na Trgu), odlazi u Jevrejsku ulicu, a ne u Gospodsku, pa u “988”, kako to tvrde “institucije” (VIDEO)



piše: Slobodan Vasković

Na Trgu Krajine, 18.03. ujutro, bio je organizovan Lov na Davida Dragičevića.

Jasno je to nakon analize brojnih detalja video zapisa snimljenog nadzornim kamerama kafea “City”. Najveći broj tih video detalja, prečišćenih i uvećanih, objavio sam prethothodnih dana.

Nova činjenica je da David Dragičević, nakon što su ga dva NN lica presrela u vrhu Gospodske ulice, kod “Office Shoes”, potom grubo odgurnuli i priklještili uza zid te radnje, ne odlazi u Gospodsku, kako to tvrde iz MUP RS i Tužilaštva.

David Dragičević, jasno se to vidi sa uvećanih i prečišćenih snimaka, u 2 časa 29 minuta i 30 sekundi, odlazi u Jevrejsku ulicu, a sa njim idu i NN lica koja su ga presrela i priklještila uza zid.




S obzirom na činjenicu da su Davida ta dva NN lica grubo zaustavili i priklještili uza zid, može se zaključiti da on ne odlazi dobrovoljno sa njima u Jevrejsku ulicu. 

Da podsjetim, ranije sam objavio snimke koji svjedoče da David ne “staje sa njima, nešto priča” (kako je to tvrdio Dragan Lukač), već su ga te Dvije osobe u 2 časa 25 minuta i 15 sekundi presrele na Trgu i odmah potom ga snažno guraju ka zidu zgrade u kojoj se nalazi “Office shoes”, gdje ga pritišću uza zid. 

To je više nego jasno iz snimka sa Trga Krajine, 18.03., što se vidi na uvećanom i usporenom dijelu video zapisa, koji svjedoči o događajima iz te noći.



Kad se pažljivo pogleda trenutak kad su ga presrela pomenuta dvojica, vidi se da je to bilo jako grubo i da se David desnom napadaču pokušao oduprijeti; Upravo taj ga je grubo zaustavio, okrenuo ga oko sebe, nakon čega je prišao i Napadač koji je stajao lijevo. Potom su Davida priklještili uza zid! Po mišljenju stručnih lica koja su analizirala snimak, to mogu biti samo obučeni inspektori - specijalci u civilu!

Ta NN lica su, prije presretanja Davida, izašla iz Jevrejske ulice, nakon svjetlosnih signala koje su im uputila dva nepoznata Mladića, što sjede na klupi preko puta dvojice “Maloljetnika”.




Taj snimak sam već objavio i on je čvrsto svjedočanstvo da je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, lagao na sjednici Narodne skupštine RS, održane 10 maja, kada je rekao da su ta dva NN lica došla iz Gospodske ulice.  


“David izlazi iz suterena Boske. Prelazi preko Trga ide prema Gospodskoj ulici. Dva lica sjede na onim kandelaberima tamo. To je snimak koji je Vasković kasnije pustio i koji je napravio konstrukciju o velikoj otmici. Tačno je, vidi se to na snimku, David dolazi, prolazi pored tih lica. Oni ga zaustavljaju nešto ga pitaju. On se sa njima pozdravlja, drugarski kratko priča i nastavlja dalje da odlazi. Niz Gospodsku ulicu, iz zanatskog centra izlaze određena lica koja se vide takođe na kameri. David staje sa njima, nešto priča. Jedno auto se pojavljuje negdje na glavnoj ulici tamo…”, jedna je od niza neistina koje je Lukač javno iznio na sjednici Narodne skupštine RS.