субота, 15. децембар 2018.

Davor spriječio zataškavanje Ubistva Davida; Bajićeva “istraga” pokazala da je David istovremeno bio na dva različita mjesta čak 3 minuta i 38 sekundi; Lukačeve laži oko pekare “Zmijanje”

piše: Slobodan Vasković

Da Davor Dragičević nije uspio doći do snimaka sa kafea “City”, kafea “988”, kao i nekoliko fotografija iz Gospodske ulice na kojima se vidi njegov sin, Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića, kao i njihovi pomagači iz dijela Vrha MUP RS, Republičkog i Okružnog tužilaštva Banjaluka, uspjeli bi zataškati likvidaciju.


Upravo zbog navedenih činjenica oni pokušavaju naštimati vrijeme Davidovog kretanja na Trgu i okolnim kafeima u koje je svraćao, ali im to ne polazi za rukom, jer nikako ne mogu da uklope vrijeme, što sam već dokazao u tekstu - “Miodrag Bajić ‘dokazao’ da je David Dragičević u 02 časa 16 minuta 52 sekunde bio istovremeno na dva različita mjesta i na Trgu sa dvojicom ‘Maloljetnika’ i pred kafeom ‘988’; Bajiću, kako je to moguće?”!

Bajić, niti bilo ko drugi iz “institucija”, nikada nije odgovorio kako je moguće da se David Dragičević, prema njihovim tvrdnjama, nađe na dva različita mjesta u isto vrijeme! I to se, kada se sagleda “analitika” Bajića i drugih, ne dešava samo jednom, već to traje gotovo četiri minuta.

Bajić, u svojoj Naredbi o nesprovođenju istrage protiv Darka Ilića, navodi da je David Dragičević proveo u Zanatskom centru cijelih 11 minuta - u Periodu od 02 čas 15 minuta, kada su ga snimile kamere sa “988”, pa do 02 čas 26 minuta, kada su ga, prema Bajiću, snimile kamere sa objekta “Optika Ray”. 

Iz Bajićeve "istrage"
Bajić nije provodio nikakvu istragu, jasno je to poodavno, jer da jeste naišao bi na izjavu Milana Salamića, vlasnika kafea “City” u kojoj navodi da kamere video nadzora tog objekta idu naprijed osam minuta. Izjava je data 23.04.2018. godine. To bi, ukoliko je tačno, praktično, značilo da sve što se dešava na Trgu - dešava osam minuta ranije.


Izjava Milana Salamića
Pod uslovom da je Salamićeva izjava tačna, onda se, prema MUP RS i Okružnom tužilaštvu, David pojavljuje na Trgu, kod dvojice “Maloljetnika”, u 2 časa 16 minuta i 52 sekunde, a ne u 2 časa 24 minuta 52 sekunde.

Istovremeno, to znači da sa Trga, u pratnji dvojice Nasilnika, odlazi u 02 časa 21 minut i 30 sekundi (a ne u 02 časa 29 minuta 30 sekundi), , što bi, prema Bajiću, značilo da je David Dragičević puna 3 minuta i 38 sekundi bio istovremeno i na Trgu i u Zanatskom.

Samo ovaj detalj ukazuje na značaj snimka sa kafea “City”, na kojem kamere ne kasne osam minuta, ma šta o tome tvrdili iz Tužilaštva i MUP RS. Da ne kasne, najbolje potvrđuje “istraga” Bajića, koja je do kraja raskrinkala namjere lažiranja vremena.

Da je zataškavanje na djelu svih proteklih devet mjeseci, potvrđuje i (nekoliko puta već objavljena) izjava Dragana Lukača da su Nasilnici, koji su presreli Davida, došli iz Gospodske, iako su oni stigli iz Jevrejske ulice.





Nije to jedina laž koju je Lukač iznio na sjednici Narodne skupštine RS.

Tada je ustvrdio i da je “Gospođa Nađ iz pekare Zmijanje” dala na zapisnik izjavu da je vidjela “lice karakterističnog izgleda sa dredovima koje odgovara licu Dragičević Davidu”.


Tu Lukačevu izjavu demantovao je radnik iste te pekare Slobodan Đukarić koji je u dva navrata dao izjavu da David jeste kupio burek u tom objektu, ali 17.03. oko 22 čas i 30 minuta. Đukarić je te noći radio od 22 časa (17.03.) do 06 časova ujutro, 18.03. 

Đukarić je to potvrdio i Davoru Dragičeviću. Njegovu izjavu Lukač na sjednici Narodne skupštine RS, održane 10 maja, nije ni pomenuo, iako je znao za nju. (nastaviće se)