петак, 28. децембар 2018.

Lukačeve laži o Nasilnicima koji su presreli Davida na Trgu (18.03.) i potom ga, silom, priklještili uza zid (VIDEO)




piše: Slobodan Vasković

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, iznio je, tokom marta, aprila, maja, juna… ove godine, niz neistina o slučaju Teškog Ubistva Davida Dragičevića. 

Lukač je neistine iznosio u kontinuitetu, a jedan od vrhunaca njegovog neprofesionalnog djelovanja je i istup u Narodnoj skupštini RS, održanoj 10. maja ove godine, na kojoj se raspravljalo o slučaju “David Dragičević”. 

Lukač je tada javno izrekao notornu laž o tome odakle dolaze dva NN lica koja presreću Davida, 18.03. u 02 časa 25 minuta 15 sekundi, 18.03. na Trgu Krajine.

Lukač je ustvrdio da ta dva NN lica dolaze “Niz Gospodsku, iz zanatskog centra”, što je, prema snimcima sa kafea “City”, notorna neistina. 

“David izlazi iz suterena Boske. Prelazi preko Trga ide prema Gospodskoj ulici. Dva lica sjede na onim kandelaberima tamo. To je snimak koji je Vasković kasnije pustio i koji je napravio konstrukciju o velikoj otmici. Tačno je, vidi se to na snimku, David dolazi, prolazi pored tih lica. Oni ga zaustavljaju nešto ga pitaju. On se sa njima pozdravlja, drugarski kratko priča i nastavlja dalje da odlazi. Niz Gospodsku ulicu, iz zanatskog centra izlaze određena lica koja se vide takođe na kameri. David staje sa njima, nešto priča. Jedno auto se pojavljuje negdje na glavnoj ulici tamo…”, rekao je, između ostalog, Lukač na sjednici Narodne skupštine RS.


Lukač je svjesno izrekao laž, jer ta lica dolaze iz Jevrejske ulice, što je potpuno jasno sa snimka napravljenog kamerama video nadzora kafea “City”. Ta dva NN lica se pojavljuju u 02 časa 25 minuta i 06 sekundi iz Jevrejske ulice.






Snimak u potpunosti demantuje Lukačeve navode o tome odakle izlaze ta dva NN lica, ali pobija i njegove tvrdnje da “David staje sa njima, nešto priča”!

David ne “staje sa njima, nešto priča”, već ga te Dvije osobe u 2 časa 25 minuta i 15 sekundi presreću na Trgu i odmah potom ga snažno guraju ka zidu zgrade u kojoj se nalazi “Office shoes”, gdje ga pritišću uza zid. 

To je više nego jasno iz snimka sa Trga Krajine, 18.03., što se vidi na uvećanom i usporenom dijelu video zapisa, koji svjedoči o događajima iz te noći.


Kad se pažljivo pogleda trenutak kad su ga presrela pomenuta dvojica, vidi se da je to bilo jako grubo i da se David desnom napadaču pokušao oduprijeti; Upravo taj ga je grubo zaustavio, okrenuo ga oko sebe, nakon čega je prišao i Napadač koji je stajao lijevo. Potom su Davida priklještili uza zid! Po mišljenju stručnih lica koja su analizirala snimak, to mogu biti samo obučeni inspektori - specijalci u civilu!

Niko od onih koji navodno istražuju slučaj Organizovanog Ubistva Davida Dragičevića nije pomenuo ovaj detalj, a oni koji su organizovali otmicu, kasnije i likvidaciju dvadesetjednogodišnjeg mladića, kao i zataškavanje zločina, itekako su znali raspored kamera i veoma pažljivo isplanirali sve što se desilo te noći.

David je od dvojice nepoznatih lica fizički pritisnut na zid kraj ulaza u 
“Office shoes”, kako bi izbjegli da taj nasilni akt snime kamere sa objekta gdje se nalazi ta radnja, ali i sa kafea “City”!

Da su znali raspored kamera i gdje da tačno priklješte Davida, a da ne budu snimljeni kamerom koja se nalazi na “Office shoes”, svjedoče i fotografija o tome šta ta kamera “vidi”. 



Sa fotografije je jasno da kamera “ne vidi” šta se dešava na desnom zidu, kraj ulaza (kada gledate na ulaz)! Uprkos tome i snimci sa tih kamera su “nestali”, jer se nigdje ne pominje da su izuzeti!

Lukač je, u svom istupu, potpuno “zaboravio” dvojicu mladića koji sjede na klupi preko puta dvojice sa betonske kocke, sa kojima se David pozdravio, a koje Lukač u svom istupu označava sa “Dva lica sjede na onim kandelaberima tamo”!

Dva NN mladića sa klupe koji su na Trgu preko puta Lukačeva “Dva lica sjede na onim kandelaberima tamo”, (za koje on, u svom skupštinskom istupu tvrdi da su maloljetni, potpno benigni i da su od Davida tražili cigaretu), daju dva puta svjetlosne signale Licima koja izlaze iz Jevrejske, a ne Gospodske (kako to tvrdi Lukač) i koja grubo pribijaju Davida uza zid, a ne pričaju sa njim “nešto”, kako je obmanuo javnost ministar unutrašnjih poslova.


O ostalim detaljima Lukačevih neistinitih tvrdnji o dešavanjima na Trgu Krajine biće riječi i narednih dana, a zašto je on to sve učinio, najbolje svjedoči njegov zahtjev Želimiru Lepiru da se istraga “okonča što prije”.

MUP RS je Izvještaj o smrti Davida Dragičevića predao Okružnom tužilaštvu Banjaluka 29.03.

Isti taj dan, 29.03., Lukač je zahtijevao od Lepira da što hitnije okonča istragu, što je Lepir, iz straha da će biti žrtvovan, a ne iz profesionalnih razloga, odbio. 

Tu informaciju, koju sam objavio nešto poslije Lukačevog zahtjeva, potvrdio je lično Lepir.



“Nakon konferencije za štampu koju je održala policija (26.03., op.aut.), mi smo 29.03. dobili izvještaj. Kad smo dobili izvještaj ja sam imao kontakt sa ministrom koji je zbog prisutnosti tenzija u javnosti zamolio me da proučim materijal i da vidim može li se donijeti tu ubrzan postupak, odnosno naredba o nesprovođenju istrage”, potvrdio je Lukačeve zahtjeve Lepir za ATV, 05.07. ove godine. (nastaviće se)