петак, 28. децембар 2018.

Ilić je falsifikovao i lokaciju gdje se nalazi pekara “Zmijanje”, tako što je na mapi, prikazanoj novinarima 26.03., pomjerio taj objekat kako je odgovaralo njegovoj lažnoj priči



piše: Slobodan Vasković

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, sve je slagao na morbidnoj pres konferenciji MUP RS, održanoj 26.03. o.g., kada je svjesno kriminalizovao žrtvu Ubistva Davida Dragičevića, lažno ga optužujući za pljačku.

Ilić je tada slagao čak i položaj pekare “Zmijanje” u kojoj je, navodno, David Dragičević kupio burek, pa krenuo u pljačku kuće Đorđa Rađena.

Ulica Velibora Janjetovića Janje, u kojoj se nalazi kuća Rađenovih, izgleda kao potkova i oba njena kraja počinju/završavaju u ulici Karađorđeva.



Međutim, pekara “Zmijanje” nalazi se na prvom kraku te ulice, na samom uglu Karađorđeve i Velibora Janjetovića Janje.

"Zmijanje", iznad je naziv ulice - Velibora Janjetovića Janje
Pekara se ne nalazi na sredini dijela Karađorđeve, koja povezuje dva kraja ulice Velibora Janjetovića Janje, kako je to označio na “mapi” Ilić sa velikim ćiriličnim slovom ”П”.

Ilićeva mapa 
Zelenom bojom je označena pekara "Zmijanje

Zašto je to učinio: Zato što je nelogično da NN lice ide sa prvog ulaska u ulicu Velibora Janjetovića Janje, gdje se nalazi pekara “Zmijanje”, na njen drugi kraj, udaljen 50 metara.

Ilićeva putanja označena crnom bojom
Drugi ulaz iz Karađorđeve u Velibora Janjetovića Janje
Logično bi bilo da je, odmah nakon “kupovine” bureka, NN lice skrenulo u ulicu Velibora Janjetovića Janje i, pored apartmana “Vesto”, produžilo prema kući Rađenovih, ako je već ranije imao namjeru da je opljačka. 

Iz pekare se odmah ulazi u ulicu Velibora Janjetovića Janje
Prema Iliću, on to ne čini, već, što dokazuju i fotografije, kao i skrin šotovi “google maps”, odlazi od pekare uz Karađorđevu, pa tek onda skreće u ulicu Velibora Janjetovića Janje, prolazi pored kamera servisa “MK”, a onda ga snimaju i kamere sa Apartmana “Vesto”.


To lice kao da je namjerno htjelo da ga snime kamere sa oba objekta, kako bi se dodatno podvukla navodna pljačka i pokušalo dokazati da je to David Dragičević.

Upravo zbog nelogičnosti kretanja NN lica, Ilić na pres konferenciji svjesno pekaru, bukvalno rečeno, pomjera na svojoj skici na sredinu razmaka između dva kraja ulice Velibora Janjetovića Janje, kako bi kretanje lica učinio logičnim.


Zašto se to lice kretalo na opisani način, može postojati mnogo razloga, ali jedno je sigurno - to lice nije David Dragičević!