среда, 16. март 2016.

SNSD-ovci na službenom putu u SDS-u: Vlado Babić, čovjek Ranka Škrbića, na poziciji generalnog sekretara stranke

piše: Slobodan Vasković

Vladislav Vlado Babić, generalni sekretar SDS-a, čovjek je Ranka Škrbića, kuma Milorada Dodika, visokog funkcionera SNSD-a, bivšeg ministra zdravlja i osobe koja je uništila zdravstveni sistem RS i zdravlje naroda.

Babić je već cijelu deceniju dio Škrbićevog tima, što mu je omogućilo monopol na nabavku materijala za potrebe Očne klinike u Univerzitetsko bolnici - KC Banjaluka. Babić nije ekskluzivni dobavljač samo za UBKC Banjaluka, već i za ostale bolnice, u Prijedoru, Gradišci i ostalim gradovima. Babić te poslove radi već deceniju.

Riječ je o milione maraka vrijednim poslovima, a Babić ih realizuje preko svoje firme “Medietik” d.o.o. Banjaluka, smještenoj u ulici Slobodana Kusturića.

Ako se imaju u vidu ove činjenice, postaje potpuno jasno zbog čega je Babić učestvovao u rušenju Gradskog odbora SDS Banjaluka i po čijem zadatku. 

S njim se na tim poslovima iskazao i Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a. 

Naravno, jasno je i zbog čega je Babić, falsifikovanjem dokumenata Gradskog odbora SDS Banjaluka, izguran na poziciju generalnog sekretara SDS-a. On je tu doveden po zadatku datom iz vrha SNSD-a, a Ranko Škrbić je osoba koja ga direktno kontroliše.

Već cijelu deceniju niko, ali baš niko, ne može dobiti nijedan iole značajniji posao u zdravstvu RS, a da to nije odobrio Škrbić. Babić tu nije izuzetak.

Babić je odlično odradio posao rušenja Gradskog odbora, zbog čega je samo krajem 2015. godine i početkom 2016. dobio tri vrijedna posla sa UBKC Banjaluka. 

Tako je 14.10.2015. godine, Babićeva firma “Medietik” dobila posao sa UBKC Banjaluka u vrijednosti 44.483,38 KM. Riječ je o nabavci fakosondi za ultrazvučnu operaciju katarakte na Klinici za očne bolesti.

Upravo u to vrijeme Babić je najintenzivnije radio na rušenju Gradskog odbora.   

Babić je u oktobru 2015. godine dobio posao sa UBKC Banjaluka i za nabavku mekih vještačkih intraokularnih sočiva i potrošnog materijala za potrebe Klinike za očne bolesti. Ugovor je potpisan 21.10.2015. godine, a njegova vrijednost je 232.947 KM. (Svi dokumenti preuzeti sa sajta UBKC Banjaluka).

I u januaru ove godine (22.01.2016.) Babić je dobio posao vrijedan 99.938,13 KM sa UBKC Banjaluka. Bilo je to u jeku rušenja šansi Davora Šešića, poslednjeg banjalučkog poslanika u parlamentu RS, da postane predsjednik GO SDS BL. Izabran je, manipulacijama, Predrag Vulin, koji je dokazano potpuno nesposoban.   

Za manje od četiri mjeseca (oktobar 2015. - januar 2016.), generalni sekretar SDS-a dobio je od UBKC-a (čitaj Ranka Škrbića) poslove vrijedne ukupno 377.368,38 KM.

Zaista je težak taj opozicioni život. I rad.

Tokom 2015. godine, Babić je dobio posao isporuke mekih intraokularnih akrilatnih savitljivih sočiva za bolnicu “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru. Posao je vrijedan 47.025 KM, bez PDV-a. 

Ovakvih ugovora je na desetine i Babić je jedan od milionera, koji je taj status stekao zahvaljujući Ranku Škrbiću. Sada je vrijeme i da se on zahvali Škrbiću rušeći SDS; U dobroj mjeri je to učinio razvaljujući Gradski odbor SDS Banjaluka, ostali udari tek slijede.

Nakon svega postavlja se realno pitanje za kakve se to promjene zalaže SDS, kada je za generalnog sekretara stranke postaviljen čovjek Ranka Škrbića, koji je monstruozno uništio zdravstveni sistem RS i čak naložio da se dijabetičarima izdaju lijekovi koji u tom trenutku nisu bili dobreni nigdje u svijetu. 

Babić je na poziciju genseka imenovan u junu prošle godine.

SDS je, u februaru 2014., Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu dostavio obimnu dokumentaciju o malverzacijama Ranka Škrbića, Babićevog  stvarnog šefa, kojom ga terete za pronevjeru 10,9 miliona Evra. Kakva farsa. (nastaviće se)