субота, 28. септембар 2024.

Nastavlja se haos u banjalučkom PDP-u: Još dva kandidata sa liste te stranke za Skupštinu grada Banjaluka povukli svoje kandidature

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Prije nekoliko dana sam pisao tome da se Dragan Milanović neslužbeno povukao sa odborničke liste PDP-a. Radi se o jednom od ključnih funcionera te stranke u Banjaluci. On je u protekle četiri godine bio šef odborničkog kluba PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, a nedavno je izabran za potpredsjednika Gradskog odbora Banja Luka.


Milanović i Stanivuković

Nekoliko medija je jutros objavilo da su još dva kandidata sa banjalučke liste PDP-a povukli svoju kandidaturu. Za razliku od Milanovića koji se povukao bez puno galame, Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić su javno objavili povlačenje sa liste PDP-a. Oni su istovremeno optužili Draška Stanivukovića i Drinu Trećinu za najteže oblike kriminala.

 

Posebnu težinu ima odlazak Ljubiše Ančića. Radi se o licu koje je slovilo za blisko Drašku Stanivukoviću. Koliko povjerenje je u njega imao Stanivuković najbolje govorio podatak da je Ančić zahvaljujući njemu postavljen za v.d. direktora gradskog preduzeća „Toplana“ a.d. Banja Luka.



 

Ovdje treba reći da kriminal koji su Stanivuković i Drinić vršili u protekle četiri godine nije jedini razlog „bjegstva“ Ančića i Mirošljević Šestić. Dobro upućeni tvrde da su oni prevashodno revoltirani činjenicom da je Stanivuković dao instrukcije predsjednicima mjesnih odbora PDP-a da se svi glasovi kanališu isključivo ka Miladi Šukalo i Adriani Basari.


Nekad bilo 

Prema informacijama koje dolaze iz PDP-a, Milanović, Ančić i Mirošljević Šestić nisu jedini kandidati koji će se do izbora povući sa odborničke liste PDP-a.