понедељак, 27. мај 2024.

Kako je Milada Šukalo sa pozicije žestokog zagovornika ukidanja Republike Srpske došla do pozicije jednog od najbližih saradnika Draška Stanivukovića

Stanivuković i Milada Šukalo

Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Dobro upućeni u dešavanja u upravi Grada Banjaluka mogu vam potvrditi da su Nebojša Drinić i Milada Šukalo trenutno najbliži saradnici Draška Stanivukovića, odlazećeg gradonačelnika tog grada.


2. 

O Driniću sam već više puta pisao. Radi se o rijetko viđenom kriminalcu, koji ne bira ni najmanju priliku i način da se dokopa novca. Namještanje tendera, zapošljavanje za novac, ugrađivanje u projekte...teško je pobrojati sve načine na koje Drinić otima novac od građana Banjaluke.


3. 

Za razliku od Drinića, koji pljačka u maniru drumskog razbojnika, Milada Šukalo je znatno suptilnija. Milada se specijalizovala za otimanje novca građana Banjaluke preko manifestacija koje formalno organizuje Grad Banjaluka, a suštinski ona. 

Drinić

4.

Tako je Milada za posljednje četiri godine nakuckala znatnu količinu novca, a dio je iskoristila za kupovinu skupocjenog stana u Banjaluci. O tome ću pisati u narednim danima.


5. 

Većini stanovnika Banjaluke nije poznato da je Milada nekada bila vatreni zagovornik ukidanja Republike Srpske. Radi se o periodu kada je živjela u Konjicu i bila aktivni član Stranke za BiH, na čijem čelu se nalazio Haris Silajdžić.

 

6.

Milada Šukalo se djevojački prezivala Buturović. Ona je kao kandidat Stranke za BiH na lokalnim izborima u Konjicu 2004. godine dobila samo 157 glasova. Koju godinu kasnije iz Konjica se preselila u Banjaluku i nakon udaje preuzela prezime Šukalo.


Milada Šukalo kao kandidat Stranke za BiH Harisa Silajdžića

7. 

Opisana politička prošlost nije bila prepreka da Draško Stanivuković predloži Miladu na funkciju zamjenika gradonačelnika Grada Banjaluka. Kako u to vrijeme Stanivuković još uvijek nije bio u simbiozi sa Miloradom Dodikom, skupštinska većina pod kontrolom Crvene Sekte nije podržala pomenuti prijedlog.

8.

Nakon neuspiešnog pokušaja da Miladu instališe za svog zamjenika, Stanivuković je smjestio u svoj kabinet, na masno plaćenu poziciju savjetnika.


9. 

Kako to nije bilo dovoljno, Stanivuković je Miladinog muža Mladena Šukala postavio na funkciju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Banjaluka. Na sreću građana Banjaluke, on se na toj funkciji zadržao vrlo kratko.

10. 

Nakon izbora Stanivukovića na poziciju gradonačelnika Grada Banjaluka, Milada se učlanila u PDP. O tome da li se i dalje zalaže za ukidanje Republike Srpske najbolje da odgovori ona ili njen šef Draško Stanivuković.