уторак, 7. јул 2020.

Lukačeva Hunta nastavila nezakoniti progon pripadnika grupe “Pravda za Davida”: Privedeni Ozren Perduv i Sofija Grmuša; Advokatima nije dozvoljeno da se vide sa privedenim aktivistima



Piše: Slobodan Vasković

Dragan Lukač nastavio je sa privatnim progonom pripadnika grupe “Pravda za Davida”, njihovim privođenjem, zabranom okupljanja, stavljanjem izvan zakona, rušenjem svih Ustavom garantovanih građanskih prava...

Njegovi gaulajteri priveli su 07.07. aktiviste grupe Ozrena Perduva i Sofiju Grmušu, koja je privođena i prije nekoliko dana bez ikakvog razumnog razloga.



Privedeni su u popodnevnim časovima kada su htjeli da održe pres konferenciju na Trgu Krajine u Banjaluci.

Iz redova Lukačeve Hunte rečeno je da su privedeni zbog organizovanja neprijavljenog skupa.



U ovom trenutku nije poznato da li se privedeni još uvijek nalaze u prostorijama Policijske uprave Banjaluka ili su, kako tvrde neki od očevidaca, odvedeni u Zalužane, kraj Banjaluke, gdje se nalazi sjedište Specijalne policije, Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, ali i pritvorske ćelije.



Advokatima uhapšenih Milanu Maleševiću i Jovani Kisin nije dozvoljeno da vide svoje klijente, a dežurni tužilac im je rekao da 08.07. mogu podnijeti prijave protiv “policijskih službenika, jer Tužilaštvo danas radi do 16 časova”.

Među privedenima je i supruga advokata Maleševića.

Lukačevo životinjsko iživljavanje nad pripadnicima grupe “Pravda za Davida”, kao i svima onima koji traže da se saopšti istina o ubistvu Davida Dragičevića, traje duže od 26 mjeseci, a niko ne reaguje - ni domaći ni strani faktor.



David Dragičević otet je 18.03.2018. godine, potom mučen i ubijen, a n jegovo tijelo nađeno je 24.03.2018. godine na ušću Crkvene u Vrbas. Među ubicama su pojedini pripadnici policije, a Lukač i podređeni mu vrh Hunte duže od dvije godine štite egzekutore.


Isti dan, 07.07., potvrđeno je da je je drugostepena Disciplinska komisija VSTS oslobodila svake odgovornosti takozvanog tužioca Dalibora Vreću zbog teških krivičnih djela koja je počinio u “Slučaju Naerac”.




Oslobađanje Vreće kriminalnim akcijama obezbijedio je Milan Tegeltija, predsjednik VSTS i tako potvrdio da je jedan od ključnih faktora, uz Lukača, koji štiti ubice Davida i njihove saučesnike.



Dalibor Vrećo je oslobođen da bi nastavio sa opstrukcijama istrage zločina teškog ubistva, jer je on u tom predmetu postupajući tužilac.

Do sada je Lukačeva Hunta podnijela stotine prekršajnih prijava protiv građana koji traže istinu o ubicama mladića, ali ih je Osnovni sud u Banjaluci sve odbacio kao neosnovane. Prijave su podnesene zbog navodnog kršenja javnog reda i mira i okupljanja bez dozvole.

U srcu Evrope nastavlja se surovi, neljudski, životinjski progon građana, a EU na sve ćuti, ne progovara niti riječ. Kakva sramota za EU - dozvoliti da bude ozakonjeno ubistvo i, pri tom, one koji su ozakonili likvidaciju, stavili građane izvan zakona i učinili brojna teška krivična djela, tretiraju kao ravnopravne sagovornike.