недеља, 1. октобар 2017.

Dodikove "Crne knjige" u realizaciji (video)

piše: Slobodan Vasković


Imena iz  Crne knjige za odstrel, koju je uspostavio SNSD, a njeno postojanje obznanio Milorad Dodik, našla su se na udaru kriminalnih sajber bandi, koje ne prezaju ni od najgnusnijih metoda, među kojima je i udar na djecu meta.


Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, na skupu svoje stranke, održanom 30. oktobra 2016. godine u Banjaluci (pod nazivom „Pobjednički skup SNSD na lokalnim izborima 2016. godine“), naložio je "uspostavljanjje Crne knjige" svih onih koji su se na bilo koji način zamjerili SNSD-u i, naravno, odmazdu (vidi video). 

Crna knjiga SNSD-a je uspostavljena.


Realizacija njegove naredbe otpočela je nedugo nakon ove izjave, traje do danas, a masovno, nepunu godinu kasnije, 19.09.2017., sajber likvidacijama i pokušajima sajber egzekucija, koje su u toku.


Napade na tw profile brojnih javnih ličnosti u RS izvodi kriminalna sajber grupa, plaćena za to. Naručioci su iz neposrednog Dodikovg okruženja i, nerijetko, se pridružuju napadima praveći lažne profile i emitujući najgnusnije poruke. 


MUP RS, koji je ATV-u saopštio kako im se "niko nije obratio" povodom napada, na taj način demonstrira da neće ništa da uradi u vezi sa činjenjem teških krivičnih djela; Da žele učiniti bilo šta, mogli su otpočeti istragu na osnovu "Otvorenih izvora", a njih je napretek, jer su brojni javno obavještavali da su napadnuti, dok su drugima čak oboreni profili, bilo da je riječ o fb ili tw. Uz to, MUP RS je veoma pristuan na svim mrežama. Nečinjenjem štite kriminalce.


Nikakvo iznenađenje zato nije što SNSD javno brani napadače, što tu straku, njen vrh i Dodikovo najbliže okruženje dovodi u direktnu vezu sa njima. Preciznije, oni su naručioci, a napadaju čak i djecu neistomišljenika.


Vanja Bajić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, za ATV je izjavio da napadnuti "sami sebi dižu rejting" i da nikakvog napada nema, što je notorna laž, ali i direktna odbrana i podrška teškim kriminalnim aktima. Vanja Bajić je voljni saradnik kriminalaca, jer je njihov promoter i zaštitnik.


Sve rečeno, između ostalog, Režim čini, jer je suočen sa teškim političkim katastrofama, kao što su odustajanje od brojnih najavljenih referenduma - referenduma o NATO, radu Suda i Tužilaštva BiH, nezavisnosti RS.


Osim pokušaja odvlačenja pažnje od kardinalnih političkih promašaja, teške ekonomske situacije i neljudskih uslova u kojima ogromna većina stanovnika RS živi, Režim pokušava umanjiti kritike na sopstveni račun i spriječiti slobodu djelovanja na internetu.


Način njihovog djelovanja u potpunosti je u skladu sa nalozima oko Crne Knjige, koje je izdao Dodik 30.10.2016. u Banjaluci. Niko iz SNSD se nije, do danas, ogradio od Dodikovih monstruoznih izjava i najave odmazde, koja je u toku.