недеља, 23. јул 2017.

Pavić istražuje Braću Bing iz DNS-a

piše: Slobodan Vasković

Marko Pavić naložio je, kako sam već objavio, unutarstranačku istragu oko kriminalnih poslova Nenada Nešića, šefa DNS-a u Istočnom Sarajevu.

Pavić je naložio da mu se donesu svi podaci o poslovanju Nešića i njemu bliskih firmi, kao i da se provjeri njegov vozni park, odnosno koje sve automobile njegov pulen ima na ličnom kontu.

Pavićev potez nije začuđujući, jer se lider DNS-a plaši da bi Nešić mogao biti uhapšen, što je sasvim realno.

Pavić, ukoliko zaista želi da sazna ko je i kakav je Nešić, ne treba da sprovodi bilo kakve "istrage"; Sasvim je dovoljno da pozove članove svoje stranke iz Istočnog Sarajeva koji bi mu, izvan zvake razumne sumnje, potvrdili da je riječ o beskrupuloznom i bezobzirnom nasilniku. I naveli mnoštvo primjera za to, sve uz kafu.

Da je riječ o najobičnijem hohštapleru svjedoči i slučaj iz februara mjeseca ove godine, kada je Nešić od vlasnika firme "K-In..." tražio 30.000 KM kako bi mu dao dozvolu za kopanje i polaganje kablova, u putnom pojasu Sarajevo-Kalinovik, iako je pomenuta firma te poslove dobila sasvim regularno i na tenderu. I iako je to posao od velike koristi za Republiku Srpsku.

Vlasnik te firme je Nešićev komšija, što najdrastičnije pokazuje razmjere alavosti Pavićevog direktora JP "Putevi RS".

U aprilu prošle godine Pavić je bio spreman da sruši vladajuću koaliciju ukoliko Nešić ne bude direktor "Elektrodistribucije" Pale. Srećom se to nije desilo, jer bi taj dio RS bio bi u totalnom mraku.

Pavić, koji je uspio dići cijenu DNS-u nakon sukoba sa Miloradom Dodikom oko "Ljubije" i pobjede u toj utakmici, sa hohštaplerima poput Nešića teško da će uspjeti povoljnu političku poziciju, u kojoj mu se stranka nalazi, uspjeti kvalitetno na izborima naplatiti. Bar neće u Istočnom Sarajevu, gdje su Nešić i njegove sluge i saučesnici u nezakonitim poslovima  Aleksandar Glavaš i Mladen Lučić odavno prepoznati kao Braća Bing. I mjesto im je iza rešetaka, a ne na funkcijama.

I na kraju, ukoliko još ijednom ijedan član Nešićeve razbojničke družine pokuša kontaktirati na bilo koji način bilo kog člana moje familije, koji žive u Istočnom Sarajevu, u vezi sa onim što ja pišem o Braći Bing, a sa čim pripadnici moje porodice nemaju baš nikakve veze,  smatraću to pritiskom, prijetnjom i direktnim atakom na njihovu bezbjednost i prijaviti nadležnim organima. 

Nešića istražuje MUP RS zbog ucjenjivanja vlasnika putarskih preduzeća (21.07.2017.)

piše: Slobodan Vasković

Nenad Nešić, direktor JP "Putevi RS", nalazi se pod istragom MUP-a RS zbog optužbi pojedinih vlasnika putarskih preduzeća da ih je ucjenjivao.

Nešić je uslovljavao dvojicu vlasnika putarskih preduzeća da mu isplate "narukvicu" ukoliko žele da on njima odobri isplatu novca sa računa JP "Putevi RS", za poslove koje su koji su oni već izvršili.

Nešić, očito, nije puno pametan, jer je pokušao ucijeniti putare veoma bliske Miloradu Dodiku.

Vlasnici tih putarskih firmi žalili su se lično lideru SNSD-a da ih Nešić ucjenjuje, nakon čega je pokrenuta istraga protiv njega.

Nema dileme da je Nešić, najobičniji gangster i đilkoš, pa je pravo čudo da ga je Marko Pavić, šef DNS-a, jedno vrijeme promovisao u svog stranačkog miljenika.

Očito je Nešić pomislio da je nedodirljiv pa krenuo u milionsku otimačinu. Dosta je i oteo za godinu dana, koliko je na čelu JP "Putevi RS".

Ranije sam objavio da je Nešić ucijenio vlasnike putarskih preduzeća da kupe so od njemu bliske firme, na čemu je zgrnuo milionske svote, kao i za neke druge poslove.

Dodiku je odlično došlo Nešićevo gangstersko djelovanje, jer mu je namjera da se po svaku cijenu obračuna sa DNS-om, nakon što mu je ta stranka pokvarila posao sa prodajom rudnika "Ljubija" Evgeniju Zotovu, vlasniku "IIG", tašna-mašna firme iza koje stoje "snage mraka".

Što se tiče Pavića on se već neko vrijeme distancira od Nešića, a naložio je i "unutarstranačku istragu" o njegovim mutnim poslovima.

Kriminalni Znakovi pored puta: Nenad Nešić, DNS-ov Prvi gangster, od novca otetog ucjenom putara, zida stambeno-poslovni objekat (08.07.2017.)

piše: Slobodan Vasković

Neđić i Pavić
Marko Pavić svoj DNS stalno pokušava predstaviti kao alternativu; U poslednje vrijeme mu se i posrećilo, jer je stranka postala “jezičak na vagi” između Režima i Opozicije, a posebne pluseve napravio je odbranom rudnika “Ljubija” od kriminalne prodaje.

Međutim, što Pavić po “danu sagradi”, to Nenad Nešić, direktor JP “Putevi” RS,  po “noći razgradi”. Jer, Nešić djeluje po principu “Otmi i prevari”!

Nešić je jedan od pikova Pavića iz Istočnog Sarajeva, predstavlja se bitnim u regiji, premda je riječ o najobičnijem hohštapleru i kriminalcu, čiji je jedini cilj laka i brza zarada, pljačkom državnih resursa. I otvoreno nasilje nad radnicima njegovih poluileganih firmi, o čemu su mediji široko izvijestili, ali pavić nije preduzeo ništa u vezi sa Nešićem.

Ukoliko Pavić smatra da je DNS sa Nešićem alternativa, onda se grdno vara. Nešić i njegova gangsterrka ekipa su kopija zločinačke organizacije Bude Stankovića. Toliko su bahati i nasilni u otimačini i spram građana, da će, na kraju, neko od te drskosti teško stradati.

Nešić ne treba biti direktor, već treba u zatvor
Nešić je v.d. direktora JP “Putevi RS” i njegovim poslovima zaista bi trebalo da se pozabave istražni organi: Samo da začeprkaju, taj nespososbni, neobrazovani i beskrupulozni đilkoš bi odmah zavrpio u pritvoru.

Međutim, đilkoši su danas na cijeni, pa tako i Nešić u DNS-u. Tvrdi da ga štiti lično Pavić.

Sa tim tvrdnjama uspio je preko svoje firme “Legend” d.o.o. da opljačka putarska preduzeća u Republici Srpskoj za, najmanje, tri miliona maraka.

Nešić je, sa pozicije direktora JP “Putevi RS”, putarska preduzeća iz Republike Srpske da od firme, koju Nešić protežira, moraju kupiti so za posipanje puteva. U suprotnom, obustavio bi im isplate za poslove koje obavljaju po Ugovorima sa JP “Putevi RS”.

Nešić je predstavnicima jedanaest putarskih preduzeća iz RS lično saopštio da moraju pristati na navedenu ucjenu (i cijenu) ili za njih para sa računa “Puteva” nema.

Putari su prihvatili, jer ih je Nešić obavijestio da iza njegovog zahtjeva stoji “lično Marko Pavić, predsjednik DNS-a” i da on to radi po njegovom nalogu.

Nešić sada, opljačkanim parama, gradi stambeno poslovni objekat u Hilandarskoj ulici u opštini Istočno Novo Sarajevo, površine od cca 2.500 m2; Ulaganja su oko tri miliona KM.

Gradnja najjeftinijim materijalima/Igranje na Čubrilovića
Gradnja je kao i Nešić - bezvrijedna, ali naći će se već neko da mu utrapi stanove.

Jasno je da se objekat gradi novcem opljačkanim od putara. Tu dileme nema, što potvrđuje i početak radova - gradnja je otpočela prije nepuna tri mjeseca.

Nešićeva zgrada (lijevo)
Zajedno sa Nešićem u ovom projektu su i Mladen Lućić, na kojeg se vodi firma “Legend” doo, kao i Aleksandar Glavaš, funkcioner DNS-a iz Istočnog Sarajeva.

Lučić i Glavaš su postali javnosti poznati kao “studenti” sa Istoka koji su se “borili” za tamošnji Univerzitet, iako je riječ o surovim rekletašima. 

Lučić i Glavaš su već godinama izvršioci brojnih Nešićevih prljavih poslova.

Sve kriminalne poslove, Nešić, Lučić i Glavaš pokrivaju tvrdnjama da iza njih stoji Pavić, pa im je valjda, po toj logici, lično lider DNS-a odobrio i kupovinu luksuznih automobila.

Poslednjih mjesec dana, Nešić se veoma primakao Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku Skupštine i jasno je da tim postupkom traži alternativnu zaštitu, ukoliko bi Pavić počeo da diće ruke od njega.

Nšić je veoma često u Čubrilovićevom društvu.

Skupocjeni automobili
Lučić je nedavno kupio BMW 5, vrijedan 110.000, a Glavaš Audi A6, vrijedan 120.000 KM. Nešić posjeduje nekoliko luksuznih automobila, među kojima je i BMW X6, vrijedan 170.000 KM.

Osim poslova ucjenjivanja putara i po drugim osnovama, sem soli i izvlačenja novca iz JP “Putevi” RS, Nešić, Lučić i Glavaš bave se i nelegalnim izvozom oblovine u susjedne zemlje, na čemu, takođe, uzimaju velike pare.

Izvoz oblovine je zabranjen, to je teško krivičnio djelo, ali Nešić&Banda Oavićevim imenom i granice otključavaju, jer i za te poslove, kako tvrde,  imaju punu podršku Marka Pavića, kao i za novi pljačkaški projekat - mijenjanje i farbanje saobraćajnih znkova pored puta.

Nešić nezvanično tvrdi da dio novca od svih njegovih prljavih poslova ide lideru DNS-a.

Polovinom decembra prošle godine objavio sam seriju tekstova o tome kako su Nešić i Lučić opljačkali putare, ali institucije nisu reagovale, jer je Pavić tada zaista zaštitio Nešića. 

Nakon najnovijih prljavih rabota, bilo bi nužno zaustaviti nezajažljive gangstere iz Istočnog Sarajeva, jer njihovo bahato ponašanje prijeti da preraste u otvoreno nasilje nad sugrađanima. 

Direktor silom
Nešić je za direktora JP “Putevi RS” postavljen 25. jula ove godine i to na insistiranje Marka Pavića. 

Prije tog postavljenja, Pavić je insistirao da Nešić bude imenovan na poziciju direktora “Elektrodistribucije” Pale, umjesto Ljubomira Mrde, aktuelnog direktora i člana SNSD-a.

Mrda nije htio da podnese ostavku, a koalicija SNSD-a i DNS-a zamalo je pukla.

Od tada se odnosi između ove dvije stranke stalno pogoršavaju, a nesuglasice su kulminirale oko “Ljubije”, nakon čega se produbilo nepovjerenje.

Nešićevo ucjenjivanje putara i nezakonito otimanje cca 3 miliona KM svakako ide u prilog Miloradu Dodiku u obračunu koji slijedi sa Pavićem.   

Nešić redom bije
Nešić je vrlo nasilna osoba: 02.09. 2016. godine isprebijao je Živorada Bosančića, izvršnog direktora za pravne poslove u JP “Putevi RS” (objavio sam tekst o tome 02.09.).

Bosančić je tada odbio da podrži određene Nešićeve nezakonite zahtjeve.

Nešić je toliko teško prebio Bosančića (člana Socijalističke partije) da je interevnisala Hitna služba, a sve je zabilježila i policija.

Međutim, Režim je zataškao Nešićevo divljanje kako ne bi izašlo u javnost i nanijelo štetu na samom početku predizborne kampanje za lokalne izbore.

Nije to bio prvi teški incident u "Putevima", nakon što je Nešić preuzeo direktorsku funkciju.

Nešto prije pomenutog incidenta, Nešić je fizički nasrnuo na Borisa Pavkovića, tehničkog direktora, ali je ovaj uspio izbjeći batine.

Nešićevi dugovi državi na koje niko ne reaguje
Nešić godinama već sa svojim privatnim firmama vrši razne malverzacije, ali je bio zaštićen od Režima, jer je finansirao SNSD i bio član te stranke, sve do pred izbore 2014. godine. 

Nešić je tada pristupio stranci Napredna Srpska, koja je na izbore izašla na listi DNS-a.

Nakon što su dva poslanika ove partije napustili Pavićev poslanički blok, Nešić je ostao lojalan DNS-u.

DNS je nastavio da ga štiti od pravosudnog progona, koji bi morao da se desi, jer je Nešić budžetima RS i BiH napravio štetu od 1,2 miliona KM, poreskim utajama.




Nešić je sa samo dvije firme napravio štetu od cca 1,2 miliona KM: To su firme “Dar Company”, koja Poreskoj upravi RS duguje 337.743,25 KM, „N trade“, čiji je dug PU RS - 20.138,41 KM, dok je „Dar Company“ dužna Upravi za indirektno oporezivanje 890.279,77 KM.