недеља, 21. октобар 2012.

Političko ubistvo u Vlasenici: Dražen Ostojić Lijać, član SNSD, ubio člana SDS-a Nedjeljka Đurića

Piše: Slobodan Vasković

Dražen Ostojić, zvani Lijać, ubio je sinoć u vlaseničkom naselju Rača Nedjeljka Đurića iz sela Grabovica. Ubistvo se desilo na proslavi pobjede Srpske demokratske stranke na lokalnim izborima u tom mjestu. Lijać je, prema informacijama do kojih smo došli, nepozvan došao na proslavu,  divljao i skakao po stolovima, a kada ga je Đurić opomenuo da to ne čini on ga je snažno udario nogom. Taj udarac bio je koban, jer je Đurić bio ratni vojni invalid i imao je samo jedno plućno krilo. Preminuo je na licu mjesta.    

Velika je to tragedija, jer je stradao potpuno nevin čovjek. Posebnu dimenziju cijelom ovom slučaju daje činjenica da je ubica Dražen Ostojić Lijać, prema tvrdnjama političkih krugova u Vlasenici, član Saveza nezavisnih socijaldemokrata, dok je ubijeni Đurić, prema istim izvorima, član SDS-a.

Sada se, naravno, postavlja pitanje ko je sve odgovorno za smrtonosni postizborni rasplet u Vlasenici?!

Nakon svega što se proteklih mjeseci dešavalo u ovom mjestu (ali i cijeloj RS), nažalost, to nije iznenađenje. Prije svega, ubica Dražen Ostojić veoma je blizak Mići Kraljeviću, vlaseničkom SNSD-ovom knezu, koji je u martu ove godine presuđen za otmicu Laze Vidakovića iz Osmaka.  

Dobio je smiješnu kaznu od 4.000 maraka i jasno je da je to nagrada za zločin, te da mu je obezbijeđena iz vrha vlasti. Naravno, da  SNSD kao stranka niti njeni najviši funkcioneri, počevši od predsjednika RS Milorada Dodika, preko predsjednika Narodne skupštine Igora Radojičića i redom, nisu ni na koji način sankcionisali Kraljevićevo zločinačko djelovanje.

Štaviše, otvoreno su ga podržali, a na mitingu u Vlasenici Dodik je čak lagao da su Kraljeviću “pokušali napakovati”. Na otmičarevom mitingu bio je prisutan i Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine, te još nekolicina ministara. Postupajući na taj način, poslali su jasnu poruku da je članovima SNSD sve dozvoljeno.

Kada najviši funkcioneri RS sebi dozvole da ne uvažavaju zakon, sudove, da ignorišu zločin koji su počinili članovi njihove partije, zašto bi onda iko u ovom entitetu to činio?!

Nema sumnje da je ubica Dražen Ostojić smatrao da može da čini šta hoće, te je brutalno nasrnuo na ratnog vojnog invalida i usmrtio ga. I Dodik i Radojičić svakako nisu rekli Ostojiću ili bilo kom drugom ostojiću da učini nešto slično, ali su svojim van pameti postupcima ohrabrili brojne kabadahije, kojih je jako mnogo u SNSD, da se obračunavaju sa neistomišljenicima, ubijeđeni da zakoni za njih ne važe.

Podržavajući otvoreno otmičara Kraljevića, Dodik i Radojičić su jasno saopštili da je ovo veliki zvjerinjak. Zvjerima nakon toga nije dugo trebalo…