недеља, 26. новембар 2023.

Uhapšen Radoica Vuković, veliki švercer cigareta, za kojeg su radili Vahidin Šahinpašić (SIPA) i tužilac Mladen Furtula; Uhapšen je na graničnom prelazu Hum, što znači da mu je nakon tri godine ukinuta zabrana ulaska u BiH


Piše: Slobodan Vasković


Radoica Vuković iz Crne Gore predat je u nadležnost Tužilaštva BiH nakon što ga je MUP RS juče uhapsio na graničnom prelazu Hum.


Vuković je uhapšen u nastavku akcije “Wolf”, jer je za njim MUP RS raspisao potjernicu.


Akcija “Wolf” izvršena je 2020. godine, 16.12., a u njoj je učestvovalo 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP RS. Tada je uhapšeno 13 lica, ali ne i Radoica Vuković koji je državljanin Crne Gore.


Terete se da su nanijeli štetu od 600.000 KM.



Ono što je veoma interesantno jeste da je Vukoviću, prije ove akcije, zabranjen ulazak u BiH, 11.08.2020. godine.


Ta zabrana je trajala tri godine, a istekla je 11.08. ove godine.


Budući da je Vuković uhapšen na Graničnom prelazu, to, praktično, znači da su mu nadležne strukture ukinule zabranu ulaska u BiH i da ga više nisu tretirale kao “opasnost po bezbjednost BiH”.


Vuković je sve, samo ne naivan, i izvjesno ne bi išao, da je zabrana na snazi, na granični prelaz da uđe u BiH.


Među tim agencijama, koje su odlučivale, je i Služba sa poslove sa strancima na čijem čelu je Žarko Laketa, intimus Staše Košarca.


Pisao sam u dosta navrata oko Vukovića; Njegovu kriptu su analizirali u Graničnoj policiji BiH i u njoj otkrili da su sa Vukovićem neposredno sarađivali Vahidin Šahinpašić, visoki funkcioner SIPA i tužilac Mladen Furtula.


Zanimljivo je itekako, pomenuti da je Vukovićevu kriptu bukvalno otela Vedrana Mijović, tužiteljka Tužilaštva BiH, iako nije imala odobrenje za to.



Pisao sam o tome detaljno u tekstu “Institucionalizovani Kriminalci - Napadači na Kontakt Tačku: Tužiteljka Vedrana Mijović pokušala nezakonito preuzeti/oteti Skaj aplikaciju Vukovića iako nije bila u Timu za Skaj istrage; Tužilaštvo BiH šuti o tome - Zašto?”, koji sam objavio 31.05.2023. godine.


Sve što se dešavalo oko Skaj aplikacije Vukovića, kao i sada oko njegovog hapšenja i, izvjesno, skidanja zabrane ulaska, vrlo je kontroverzno tako da se ovaj slučaj treba vrlo vrlo pažljivo pratiti.