четвртак, 6. децембар 2018.

Trg/Lov na Davida: Dvije grupe Batinaša; Kostreševićev kukavičluk i nevješto "pranje ruku"



piše: Slobodan Vasković

Ubistvo Davida Dragičevića neće biti riješeno dok MUP RS vodi aktuelno rukovodstvo i dok su na čelu ključnih pravosudnih institucija osobe poput Miodraga Bajića, Milana Tegeltije, Želimira Lepira, Mladena Mitrovića…Dalibora Vreće…

Da je bilo namjere da se slučaj riješi, učinilo bi se to poodavno, a ne bi se sve razvlačilo u nedogled, istovremeno sa brojnim pokušajima zataškavanja ovog slučaja, u čemu podjednako učestvuju i najviši funkcioneri MUP RS, kao i oni iz pravosuđa.

Prethodnih nekoliko dana emitovao sam uvećane i prečišćene situacije sa Trga Krajine, 18.03., kobne noći po Davida, kada je otet, potom premlaćen, na kraju i ubijen, koji jasno svjedoče da se u najstrožem centru Banjaluke odvijala vrlo složena i sinhronizovana akcija Lova na Ljudsko Biće.



Snimak sa kafea “City” koji je ključni i koji prikazuje najmanje 90 posto učesnika u Zločinu, u posjedu je takozvanih institucija, ali oni svaku analizu dešavanja na Trgu apriori odbacuju tvrdeći da je riječ o manipulaciji. To je notorna neistina, a pokušak takozvanih institucija da sve nateraju da ne vjeruju svojim očima, već njima, ima samo jedan cilj - Zataškavanje zločina; Zločina, za koji čelnici tih takozvanih institucija odlično znaju ko ga je naručio, ko organizovao, a ko sproveo; Kao što odlično znaju da su u sve duboko involvirani pojedini pripadnici MUP RS.

Ignoranstki odnos takozvanih institucija kidnapovanih od pojedinaca, pripadnika Zločinačkih organizacija, nije iznenađujući, niti neočekivan; jedino što je iznenađenje jeste broj grešaka koje su načinili, koji je ogroman i koji svjedoči da je zločin naručen, organizovan, počinjen i da se pokušava zataškati.

Jedna od tih njihovih ključnih grešaka, svakako je i njihov propust da unište snimak sa nadzornih kamera kafea “City”, ali i niz drugih detalja o kojima ću iznijeti dokaze narednih dana. 



Djelovanje Kidnapera Institucija ukazuje i na ogroman stepen bahatosti i ubjeđenja da su Nedodirljivi i da mogu nekažnjeno Ubiti. Taj njihov monstruozni stav nije promijenjen ni za milimetar od kobnog 18.03., a na tu promjenu nisu uticali ni oni u koje su polagane velike nade da će slučaj razriješiti: To se, primarno, odnosi na Sinišu Kostreševića, načelnika UKP-a MUP RS.



Njemu je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, ali i dobar dio javnosti, poklonio puno povjerenje, ali on je sve izigrao svojim kukavičkim ponašanjem i prihvatanjem da, razvlačeći istragu mjesecima, “opere ruke” od svega i tako sačuva one koji su svjesno lagali i javnost i Narodnu skupštinu RS, u periodu od 26.03., kada je održan kriminalni pres MUP RS, na kojem je Darko Ilić svjesno monstruoznim neistinama demonizovao žrtvu Ubistva, pa sve do današnjih dana, kada smo svjedoci da ništa nije učinjeno.

O Kostreševiću i njegovom nedjelovanju biće još riječi narednih dana, a njegovo prihvatanje da ćuti o zlodjelu govori najbolje sve o njemu samom. 

U nastavku emitujem uvećane i prečišćene dijelove snimka sa kafea “City” koji prikazuju dvije grupe Batinaša (njih jedanaest ukupno) kako pelaze preko Trga, noseći u rukama “kišobrane”. Naravno da tu nije riječ ni o kakvim kišobranima, već palicama u njima.



Još je bitno primijetiti da prva grupa prilazi “Maloljetnicima”, jedan od njih samo razmijeni par riječi i nastavlja dalje. “Maloljetnici”, prema događajima na Trgu, imaju ključnu ulogu u Lovu na Davida, ne samo kao svjedoci dešavanja, već kao Oni koji vode akciju upravo na tom mjestu.



Kada se sve sagleda, sasvim realno je postaviti pitanje: Da li je uopšte riječ o maloljetnicima ili je, pak, tokom navodne istrage došlo do podmetanja lažnih svjedoka. (nastaviće se).