недеља, 26. јун 2022.

Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić - Punih usta i još Punijeg nosa

piše: Slobodan Vasković


Vlado Crta Đajić me u svom posljednjem kokainskom uratku, objavljenom na YouTube, nazvao - "Izbezumljenim, prljavim bjeguncem Vaskovićem" zato što sam ga nazvao "Doktor Crta". Potom je "Doktor Crta", Izbezumljen od kokaina, prljav od trgovine kokainom i bjegunac od stvarnosti, zbog čega intenzivno koristi kokain, rekao da mi stoji na raspolaganju.


"Stojim njemu i bilo kome na raspolaganju da dođu da uzmu nokat, dlaku, urin, krv i sve drugo i svakog minuta daću im da nose gdje god hoće, jer sam se ovdje zaklinjao i širom i užom porodicom i svim što imam da ja nisam nikada ni vidio kokain, a tek da sam koristio"!



Dear Crta, šta ćeš mi ti na raspolaganju?! Posebno tvoji kokainom maksimalno natočeni dijelovi tijela. 


Kada te se pogleda, jasno je na čemu si. Flex!


Kada se pročita sa kim si najbolji prijatelj i pogledaju fotografije i video-klipovi, jasno je da nisi samo korisnik nego i diler. I to nemali. 


Dear Crta, ti ćeš uskoro biti na raspolaganju organima gonjenja zbog trgovine narkoticima. I brojnih neriješenih ubistava i samoubistava na UKC RS.


Samo strpljivo. Kad sam već ja strpljiv, što se ti toliko žuriš? Naredio ti Narko"General" Siniša Kostrešević ili, pak, njegov "saučesnik" u onih 300 kilograma kokaina o kojima sam nedavno objavio detaljne informacije, a nastaviću sutra?!


Crta, ako ti već toliko smeta taj nadimak, može i Vlado Sedam Crta Dnevno Đajić. Ili koliko već "vučeš", a "vučeš" k'o parnjača.


Što se tiče "one Begićeve stvari" koje su ti "puna usta", ne bih to komentarisao. To oko "punih usta one Begićeve stvari" raspravi sa njim. Bitno je da ti nos bude prohodan i da nastaviš da se umivaš urinom, jer si čuo da to podmlađuje!


U nastavku podsjećam na tekst u kojem sam detaljno dokumentovao veze Vlade Sedam Crta Dnevno Đajića sa narkodilerima, ubicama i, naravno, Narko"Generalom".


Vlado Đajić - Crta koja spaja Škaljarce i Kavčane u Banjaluci (10.05.2022.)


Vlado Crta Đajić

Piše: Slobodan Vasković


Vlado Crta Đajić, predsjednik Gradskog odbora Sekte u Banjaluci i direktor UKC RS Banjaluka, osim kafanskih, “ajfon” i političkih veza, ima veoma razgranate i narkoveze.


Pisao sam već o tome, ali su se, u međuvremenu, mnoge stvari iskristalisale, došao sam i do novih saznanja, tako da je neophodno nastaviti sa raspakivanjem njegovog narkodosjea, koji je deblji od “Anatomije”.


Crta ima, što je zaista rijetkost, odlične veze i sa pripadnicima Škaljarskog i Kavačkog klana u RS, iako je, za nijansu, bliži prvom gangu.

Braća Ozren i Ognjen Savić su njegovi najbolji prijatelji, a Ozrenu Saviću je u toku suđenje zbog trgovine narkoticima, dok je Ognjen još uvijek pod istragom.


Savići su uhapšeni u policijskoj akciji “Klub 2”, 17.06.2019., a optužnica je dosad potvrđena protiv dvojice od devet uhapšenih. 


Protiv Ozrena Savića je potvrđena 22.12.2021. godine, dok je protiv Igora Radoševića potvrđena 07.04. ove godine, a za koji dan, preciznije, 15.05., zakazano mu je ročište na kojem se treba izjasniti o krivnji.


Prilikom hapšenja pronađeno je nekoliko kilograma hašiša, drugih narkotika, a sumnjičeni su i za zelenaštvo i brojne druge kriminalne radnje.

Ozren Savić kojem se sudi mnogo je opasniji od svog brata Ognjena i on ima direktne veze sa Škaljarskim klanom u Crnoj Gori.

Ognjen i Ozren Savić

Njegov kum je Zoran Mrvajević Mrva, trenutno u zatvoru u Crnoj Gori, koji se tereti za nekoliko likvidacija i važi za jednog od najopasnijih pripadnika Škaljarskog klana.

Zoran Mrvaljević Mrva

Isto tako, izbjegao je nekoliko pokušaja da bude likvidiran, a njegova “baza” je Herceg Novi.

Crta Đajić sa Savićima radi raznorazne poslove; Suvlasnici su vile “Žad” koja se vodi na Šefa Ozrena Savića; Ognjen Savić je čak zaposlen u UKC RS, prima platu i ostale benefite, iako nikada nije došao na posao; Istina, ponekad svrati kod Crte da se zajedno slikaju.

Crtu, Ognjen Savić zajedno sa dilerima, prati na svim njegovim skupovima na kojima bude i notorni Milan Tegeltija. 

Posebno na žurkama koje perverznjak Crta organizuje u prostorijama Sekte.

 


Interesantno je da na žurke Crta poziva i svoje prijatelje Kavčane. O njima u jednom od nastavaka narkodosjea Crte Đajića, a sada da podsjetim da je u odličnim odnosima sa Srđanom Svjetlanovićem, šefom Kavčana u Banjaluci, koji je bio u bjekstvu zbog sumnji da je izvršio likvidaciju u Nikšiću, ali je uhapšen u Beogradu, 09.02. ove godine.


Srđan Svjetlanović (29) iz Banjaluke, jedan od osumnjičenih za krvavu pljačku pošte u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja LJubiša Mrdak, uhapšen je 09.02.u Beogradu, objavile su beogradske “Novosti”.


Još su naveli da je uhapšen na osnovu Interpolove potjernice.


“Bjegunac je lociran i pronađen u jednom stanu u Beogradu. U pretresu stana pronađeno je više dokumenata s njegovom fotografijom i lažnim identitetima“, rekli su za “Novosti” izvori bliski istrazi.

Ranije sam objavio fotografije koje svjedoče o prijateljskim odnosima Vlade Crte Đajića, predsjednika Gradskog odbora Sekte u Banjaluci i Svjetlanovića koji je pripadnik Kavačkog Klana i jedan od ubica Ganga.


Svjetlanovića su, nakon ubistva u Nikšiću, u Banjaluci krili, između ostalih, Narko"General" Siniša Kostrešević i Vlado Crta Đajić, sve dok ubica nije pobjegao u Beograd. Objavio sam to 09.11.2021. godine.


Podsjećam da sam tada objavio da Kavčane u Banjaluci predvodi Srđan Svjetlanović, ubica, rodom iz Kneževa, kojeg štiti Siniša Kostrešević, “General” NarkoKlana i direktor Policije RS, kao i njegov blizak rođak Nebojša Svjetlanović, šef Jedinice za obuku u MUP RS.

Crta je u posebno dobrim odnosima sa Kavačkim Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem po čijem nalogu je tajno liječio Bojana Raonića, logističara Kavčana u RS, o čemu sam detaljno pisao. (nastaviće se)