понедељак, 22. новембар 2021.

Da li će istraga o likvidaciji Slaviše Krunića dovesti do Igora Dodika, jednog od šefova Međunarodnog NarkoKartela?! “Agape” u Foči


Piše: Slobodan Vasković


1.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal Srbije, kako su javili tamošnji mediji, 22.11. saslušani su Dijana Hrkalović, bivša sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi za krivično djelo trgovine uticajem.


2.

Hrkalovićevu terete za opstrukciju istrage “ubistva na šinama” kada je likvidiran Vlastimir Milošević. Ona se sumnjiči da je prikrila dokaze da je Miloševića ubio Veljko Belivuk.


3.

Saslušan je i Milorad Šušnjić, bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja. 


4.

Veze Hrkalovićeve i Šušnjića sa Darkom Elezom detaljno sam opisao u tekstu “Darko Elez putem "Skaj" aplikacije, ali i lično, bio u stalnom kontaktu sa Dijanom Hrkalović i njenim najodanijim vojnicima Vučkovićem i Šušnjićem; Saša Milaković je naručio ubistvo Krunića; Likvidaciju je organizovao Ećim”.


5.

Šušnjić je “pokrivao” direktne sastanke Eleza i Hrkalovićev, a njih dvoje su vrlo često komunicirali putem “Skaj” aplikacije.


6.

Da podsjetim, Elez je imao direktnu komunikaciju sa Hrkalovićevom, a preko njega je potrebnim joj informacijama za Belivukov klan “filovali” Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije, i Ljuban Ećim, koji spada u sam Vrh Beogradskog Podzemlja. Ećim još uvijek suvereno vlada paraobavještajnom strukturom Milorada Dodika, sastavljenom od kriminalaca najtežeg kalibra i niza visokih funkcionera. Dio tih imena sam već objavio u dva teksta.


7.

I nekoliko vrlo bliskih saradnika oba Dodika imalo je direktnu komunikaciju sa Elezom, kao i putem Skaj aplikacije, ali ću ta imena otkriti tek u jednom od nastavaka ovog serijala o NarkoKlanu.


8. 

Isti ti saradnici Milorada i Igora Dodika direktno su vezani i za neke od najpoznatijih profesionalnih ubica, sa kojima imaju izvanredne odnose i uhodane poslove.


9.

Idemo dalje.


Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije radi veoma ozbiljan posao i sasvim je izvjesno da će protiv Hrkalovićeve i Šušnjića, Elezovih saradnik, biti podignuta optužnica, dok je Parezanović, takođe, pod lupom istražnih organa.


10.

Što se Ećima tiče, nije daleko dan kada će biti uhapšen i on i njegovi bliski saradnici iz Srbije i Republike Srpske.



U tekstu “Darko Elez putem "Skaj" aplikacije, ali i lično, bio u stalnom kontaktu sa Dijanom Hrkalović i njenim najodanijim vojnicima Vučkovićem i Šušnjićem; Saša Milaković je naručio ubistvo Krunića; Likvidaciju je organizovao Ećim”, sam naveo i da je likvidaciju Slaviše Krunića naručio Saša Milaković, a organizovao Ećim.


11.

Poznato je da su ubice pohapšene - Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić.


Željka Kovačevića, četvrtog člana ekipe ubica, likvidirao je Đukanović.


12.

Izvršioci su iza brave, ali ne i naručilac i organizator likvidacije - Milaković i Ećim. Samo da podsjetim da je Milakovića sklonio i zaštitio Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije.



Ostalo je i pitanje inspiratora likvidacije, a tu ima tragova koji vode ka Igoru Dodiku, sinu Milorada Dodika, koji je, kao i otac mu, imao ogroman interes da Slaviša Krunić bude uklonjen.


Milorad i Igor Dodik,  zajedno sa Ećimom, Parezanovićem, zvorničkim Triom Kumova Zoranom Stevanovićem, Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem Tigrom, upravlja jednim od najvećih Međunarodnih kartela u Regiji.


13.

O navedenom ću detaljnije pisati u nastavku ovog teksta, a sada da se pozabavim Gordanom Pavlovićem, vlasnikom zločinačke firme “Pavgord” preko kojeg Dodik&Dodik peru značajan dio novca stečen kriminalnim poslovima.


14.

Zato su Pavloviću dozvolili da privatizuje cijelu Foču, kao i policiju u njoj, te njegovi bliski srodnici poput sestrića Miće Raševića pucaju na koga hoće i bacaju automobile u Drinu.


Pavlović je prvi veći novac od narkotika zaradio 2007. godine, nakon što je Dodik po treći put postao premijer.



Tada je inkasirao četiri miliona KM trgovinom narkoticima sa Crnogorskim klanovima.


Nakon toga mu Dodik budzašto daje koncesiju nad rudikom uglja u Miljevini kod Foče, iz kojeg su, nezakonito, izvučene desetine miliona KM.



Od tog trenutka kreće njegov zločinački “uzlet”, a sve vrijeme je uživao punu Dodikovu podršku, koji, zajedno sa njim i Stevanovićem, namjerava da preuzme Fabriku glinice “Alumina”.


Nedavno je kod četvorice vozača zločinačke firme “Pavgord” pronađeno preko sto kilograma marihuane, koja može biti samo njegova, a ne od kamiondžija, ali Pavlović je ostao, dosad, netaknut.


15.

I Pavlović je dobar dio opljačkanog prljavog novca uložio u nekretnine, pa tako njegova sestra Snježana Rašević Pavlović u Foči posjeduje elitni svadbeni salon pod imenom “Agape”. Fali mu prefiks Narko, kao i onom u Banjaluci.



Zaista poznato i vrlo nekreativno, iako je salon Pavlovićeve izvanredno opremljen.


16.

Pavlović je sa oba Dodika, što na narkoticima, što na ostalim prljavim poslovima, zaradio enormne sume novca, tako da nije čudno što je, preko sestre, oprao par miliona uloženih u “Agape”.


17.

Još manje je čudno nasilničko ponašanje i djelovanje najbližih članova njegove porodice, a samo je pitanje dana kada će nekog iz čiste obijesti likvidirati. (nastaviće se)