понедељак, 30. август 2021.

Dejan Ilić Tigar, šef ogranka Kavačkog klana, koji je, zajedno sa Zoranom Prokletim Lihvarom Stevanovićem i Sinišom Psihom Mijatovićem, vođa Zvorničkog NarkoKlana, u svoje prljave poslove uvukao i takozvanog premijera Radovana Viškovića; Imena drugih članova Kartela i prljavi poslovi Vasiljevića, načelnika PU Zvornik i njemu odanih inspektora-kriminalaca

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dejan Ilić Tigar, šef ogranka Kavačkog klana koji je, zajedno sa Zoranom Prokletim Lihvarom Stevanovićem i Sinišom Psihom Mijatovićem, vođa Zvorničkog NarkoKlana, ne posustaje u svojim prljavim poslovima.


2.

Snažno zaštićen od direktora Policije Siniše Kostreševića koji sa njim ima brojne podzemne poslovne veze (zajedno sa svojim kumom Radom Diljevićem), Dejan Ilić-Tigar nastavlja da u nezakonite poslove uvlači i druge visoke funkcionere Republike Srpske. Oni to objeručke prihvataju, jer su pohlepni, gramzivi i prokleti. 


Siniša Kostrešević (u sredini) i teško stimulisani
dr Vlado Crta Đajić, direktor UKC RS Banjaluka

3.

Tako je u njegove šake, svojom voljom, upao i takozvani premijer Radovan Višković sa kojim Ilić treba da počne gradnju velikog stambeno-poslovnog objekta na Jahorini.


O tome kako je Višković pokušao da prikrije svoje učešće u gradnji, detaljno je pisao narodni poslanik Nebojša Vukanović u tekstu “Velike zloupotrebe i korupcija premijera Radovana Nejakog Viškovića sa firmom Laking”.



Firma “Laking” d.o.o. Istočno Sarajevo vlasništvo je, kako Vukanović navodi, Viškovićevog prijatelja Dragana Lalovića, a “registrovana je kao preduzeće za oglašavanje u medijima krajem 2019. godine, ali se biznis sa marketingom za kratko vrijeme tako dobro proširio da je poslije godinu i po dana počelo investiranje i gradnja velikih luksuznih zgrada i objekata, te kupovina većeg broja teretnih vozila”.



“Da je sav marketing svih medija u BiH išao preko sretnog Lakinga, teško da bi se zaradio novac za plac na Jahorini, a o milionskim investicijama i igradnji devetospratnice da ne govorim”, precizirao je u svom tekstu Vukanović.


4.

Devetospratnica se treba graditi na Jahorini, između hotela “Termag” i “Bord”, a glavni Viškovićev finansijer je Dejan Ilić-Tigar, šef ogranka Kavačkog klana u Republici Srpskoj.


Ove informacije potvrđene su mi iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.


5.

Nema dileme da će u gradnju hotela biti ugrađene milionske svote prljavog Ilićevog novca i na taj način oprane, a da je Dejan Ilić Tigar u svoje prljave poslove sada uvukao i premijera Republike Srpske. Koji se, koliko znam, nije otimao, već se objeručke bacio Iliću u zagrljaj jedino videći višemilionsku zaradu koje će se dočepati nakon izgradnje objekta na Jahorini.

Deejan Ilić Tigar

Ogranak Kavačkog klana snažno napreduje u tom entitetu, jer nakon direktora Policije, mogu računati i na premijera. To su nesporne činjenice, kao i da niko ništa ne čini kako bi se zaustavilo širenje Ilićeve NarkoHobotnice!


6.

Ranije sam naveo da za Ilića, ali i Stevanovića i Mijatovića, rade Bojan Raonić i Desko Babić, koji se nalaze u Holandiji, a nerijetko i u drugim zemljama Beneluxa, najčešće u Antverpenu u Belgiji.


Objavio sam i detalje o sastancima Raonića sa Ilićem i Stevanovićem početkom aprila i jula ove godine, kao i dio članova njihovog Banjalučkog kraka.


7.
Sada nastavljam raskrinkavati zvorničku NarkoHobotnicu objavljivanjem drugih članova koji joj pripadaju i visokopozicionirani su unutar nje.


To se prije svega odnosi na Savu Manojlovića, koji se, u svojoj podzemnoj karijeri, bavio svim vrstama kriminala - od krađe automobila do narkotika.


Savo Manojlović

8.

Manojlović je bio usko povezan i sa Čedom Đokićem koji je ubijen snajperom u Zvorniku, 01.08.2016. godine, na balkonu svog stana, o čemu sam već pisao.


9. 

Prije nego je likvidiran, Đokić je bio jedan od glavnih igrača za transport droge iz Kolumbije do Balkana.

Čedo Đokić, likcidiran 01.08.2016. 
10.
Nakon što je Đokić likvidiran, Manojlović je prišao Zvorničkom klanu i Dejanu Iliću Tigru.

Đokićev ubica, kao i naručioci likvidacije nikada nisu otkriveni.


11.

Već ranije sam naveo da je Glavni inspektor Zvorničkog NarkoKlana Aleksandar Vasiljevic, načelnik Policijske uprave Zvornik.


Aleksandar Vasiljević


Mala digresija - Nedavno je Vasiljević kupio crveni BMW od Darka Vukelje, zvanog Persa iz Zvornika, koji je osuđivan za razna krivična djela, izmeđun ostalog i za krađu automobila.


12.

Dio Klana je i Policajac Lazar Ilić, zvani “Presretač”, o kojem sam već pisao.


Lazar Ilić, policajac u PS za BS  Zvornik, još jedan bliski rođak načelnika Vasiljevica, redovno radi na “presretaču”: Na putevima otima pare od vozača i zaradu donosi načelniku Vasiljeviću.


Lazar Ilić ima “dug jezik” pa javno tvrdi kako “Kostrešević mora da sluša Dejana Ilića Tigra i Aleksandra Vasiljevića”, što samo pokazuje nivo do kojeg je srozan direktor Policije RS.


13.

Ogromna je nervoza u Gradu Droge Medelinu zbog tekstova u kojima raskrinkavam NarkoMafijaše, pa je Vasiljević naredio inspektoru Stefanu Mitroviću i policajcu Dragi Miliću, obojica su pripadnici Kartela, da otkriju ko meni iz Policijske uprave dostavlja informacije.

inspektor Stefan Mitrović


Idu toliko daleko da poštenim policajcima čak upućuju i prijetnje, jer sumnjaju u njih, što direktno potvrđuje da nemaju pojma ko su moji izvori. Ako već istražuju trebaju znati da su šuplji ko đevđir. I da prvo trebaju začepti rupe na sebi, pa tek onda pokušati "nekog" naći!


14.

Nesposobni i korumpirani inspektor Stefan Mitrović javno prijeti kako će “glavu skinuti onome” ko mi šalje informacije.

Zvornik


Nasilnost kojom nastupa samo pokazuje koliko je ogromna rupa u njegovoj glavi, ali i da je spreman na likvidacije samo da bi zaštitio poslove Klana Grada Droge Medelina.


15. 

U ovom tekstu sam se vrlo malo bavio Zoranom Prokletim Lihvarom Stevanovićem koji mi je 26.08. o.g. organizovao neuspješnu “sačekušu”, ali se proveo kao “bos po trnju”, jer sam ga otjerao od svog stola kada je pokušao da mi priđe.



Međutim, nastavljam uskoro serijal o njemu: Osim tekstova o njegovim pokušajima da otme “Aluminu” i, zajedno sa Gordanom Pavlovićem Gocijem, vlasnikom kriminalne firme “Pavgord”, Stevanovića čeka suočavanje i sa dokumentima o velikom pranju novca koje je 2018. godine činio preko firmi “Sinovi i oci”, “Vitinka”, “Krajinapremjer” i “Geoinženjering”, te povezanog lica Todora Panića.


Sada objavljujem samo fragment iz dokumentacije koju posjedujem i iz koje ćete lako zaključiti kako Prokleti Lihvar pere pare. (nastaviće se)