четвртак, 3. октобар 2024.

Marku Simiću, ako se ne desi neko čudo, neće biti određen jednomjesečni pritvor, kako je to tražilo OJT Banjaluka, zbog toga što nema advokata, iako je policija u njegovom automobilu pronašla 5,5 kilograma marihuane

Piše: Slobodan Vasković


Marko Simić, sin Dragana Simića savjetnika Siniše Kostreševića, direktora Policije RS, biće pušten da se brani sa slobode, uprkos tome što je policija kod njega pronašla oko 5,5 kilograma marihuane.


Simiću, ako se ne desi neko čudo, neće biti određen jednomjesečni pritvor, kako je to tražilo OJT Banjaluka, zbog toga što nema advokata.


Interesantno je da je Simić, nakon hapšenja, imao advokata, ali mu je ovaj otkazao punomoć za današnje ročište.


Advokati su u štrajku i niko od 500 advokata nije htio da dođe i zastupa Simića, po službenoj dužnosti.


Dragan Simić je, kako sam u niz navrata pisao, desna ruka Kostreševića i njegov “čovjek od povjerenja” za kontakte sa podzemljem.


Sada se ispostavilo tačnim sve što sam navodio i o Kostreševiću i o Simiću, jer nije moguće da ni jedan ni drugi nisu znali šta radi Marko Simić.


Tvrdi se da je i ovaj put, kada je uhapšen sa pet kilograma marihuane, prijetio  ocem I Kostreševićem, ali je bio uhapšen.


Marko Simić se, kako stvari stoje, osjećao vrlo vrlo sigurnim i nedodirljivim čim je vozio pet kilograma marihuane u automobilu.