четвртак, 5. септембар 2024.

U dvorištu sa Draškom pod prijetnjom otkaza: Draško Stanivuković primorava članove PDP-a koje je zaposlio u Gradsku upravu i gradska preduzeća da prave skupove navodne podrške


Piše: Slobodan Vasković 

 

Na sreću građana Banjaluke, oni će odlazećeg gradonačelnika Draška Stanivukovića morati da trpe još svega mjesec dana. Sva istraživanja javnog mnjenja govore da je Stanivukovićev rejting potonuo toliko duboko da ga ni sav novac svijeta ne može podići na površinu.

 

Kao da pad rejtinga nije dovoljan, Stanivuković je suočen i sa ultimatumom Milorada Dodika da povuče kandidaturu u korist Nikole Šobota.


Iako u poziciji političkog davljenika, Stanivuković još uvijek pokušava da povrati dio izgubljenog rejtinga. Tako on na prijedlog Milade Šukalo, nekada udarne pesnice Stranke za BiH Harisa Silajdžića, pokušava da nekakvim „Potemkin skupovima“, čiji je zvanični slogan „U dvorištu sa Draškom“, ubijedi javnost kako ima kakvu takvu podršku.


 

Više izvora iz Stanivukovićevog okruženja mi je potvrdilo da on prijetnjom davanja otkaza članove PDP-a koje je zaposlio u Gradsku upravu i gradska preduzeća (poput Vodovoda) primorava da okupljaju ispred svojih kuća članove porodice, prijatelje i komšije, kako bi se prikazalo da su na te skupove ljudi došli da podrže Stanivukovića.

 

U kojoj mjeri je Stanivuković očajan najbolje pokazuje primjer od prije nekoliko dana: On je natjerao čak i svoje vjerne sluge Tanju Vukomanović i Mirnu Savić Banjac da okupe članove svojih porodica i prijatelje.




Stanivuković je prethodno nimalo prijateljskim tonom podsjetio pomenute da ih je on svojevremeno zaposlio u Gradsku upravu kao savjetnice, a kasnije i progurao visoko na listu kako bi bile izabrane u Narodnu skupštinu Republike Srpske.