понедељак, 23. септембар 2024.

Stanivuković, PDP i SNSD u službi NarkoBosa Izeta Beganovića: Beganović je kupio izmjenu Regulacionog plana za milion maraka; Planirao graditi dvije zgrade prljavim novcem

Izet Beganović (u sredini)


Piše: Slobodan Vasković


Draško Stanivuković, odlazeći gradonačelnik Banjaluke, odbrio je Odluku o izmjeni dijela Regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa, kako bi omogućio NarkoBosu Izetu Beganoviću da izgradi dva stambeno poslovna objekta.  


“Postupak za izradu Regulacionog plana pokrenut je Odlukom o izmjeni dijela Regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa, usvojenom na sjednici Skupštine Grada održanoj 24. i 30.08., te 06.09.2023.godine (objavljena u Sl. gl. Grada Banjaluka broj 32/23).


Obuhvat izrade izmjene Regulacionog plana je prostor koji se nalazi u naselju Borik, neposredno uz rijeku Vrbas, sa južne strane, i Bulevar vojvode Petra Bojovića, sa zapadne strane, za koji je podnesena inicijativa od strane Beganović Izeta i Cvijetić Draška iz Banjaluke, a odnosi se na zemljište označeno kao k.č. broj 1908/3. 1909. 1908/1 K.O. Banjaluka 6 (n.p.), u ukupnoj površini od 1,32 ha”, navodi se u obrazloženju ove šokantne odluke, koju je potpisao Stanivuković.


Nakon toga Stanivuković je,16.04.2024. godine, kao gradonačelnik donio i potpisao Zaključak kojim je utvrdio prijedlog Odluke o izmjeni dijela Regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa koji je uputio Skupštini Grada.




Potom je uslijedila Simbioza, njen najcrnji dio, jer je Skupština Grada glasovima odbornika SNSD-a i PDP-a usvojila Stanivukovićev prijedlog i dodijelila zemljište NarkoBosu Beganoviću za izgradnju dva stambeno-poslovna objekta.


Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada i član Sekte

Jedini koji su bili protiv ove odluke su odbornici stranke “Narodni Front” Jelene Trivić i pokreta  “Banjaluka zove”, na čijem čelu je Saša Lazić Medo.


Ova odluka Stanivukovića, PDP-a i SNSD-a, izvan svake razumne sumnje, dokazuje da ta Simbiozna Koalicija nije bila samo u službi Tajkuna tokom Stanivukovićevog mandata, već i u službi NarkoBosova, što jeste Izet Beganović.


hapšenje Beganovića

Ne postoji osoba koja živi u Banjaluci, a da joj nije poznato da je Beganović već decenijama u velikim narkoposlovima i da je vrlo vrlo značajan narkoigrač  ne samo u Regionu, već i u Evropi.


Naravno da to znaju i Stanivuković, kao i svi odbornici Sekte i PDP-a koji su podržali odlukud a se Beganoviću omogući izgradnja dva stambeno-poslovna objekta kraj Vrbasa, odnosno da mu se omogući pranje novca od narkotika kroz izgradnju tih objekata. 


“Unutar predmetnog obuhvata planirana je izgradnja dva objekta višeporodičnog stanovanja spratnosti od Po+Su+P+4 do Po+Su+P+14.

Sva neophodna parking mjesta se ostvaruju na građevinskim parcelama planiranih objekata”, navodi se u Odluci o dodjeli zemljišta Beganoviću za izgradnju objekata, odnosno pranje prljavog novca od narkotika.


Izet Beganović uhapšen je 14.08.ove godine, po naredbi Suda BiH i u nadležnostui Tužilaštva BiH, a njega, te Adnana Keleciju uhapsio je MUP RS, dok je, u istoj akciji kodnog naziva “Alfa”, u Brčkom uhapšen Sadik Kevrić.


Akcija je sprovdena zajedno sa istražnim organima Češke i Austrije, a na osnovu komunikacije putem kriptovanih aplikacija.


Hapšenjem Beganovića riješeno je i jedno ubistvo počinjeno u Budvi u ratu tamošnjih zaraćenih narkoklanova, a ukupno je uhapšeno više od 70 osoba tokom akcije koja je trajala nekoliko godina.


Beganović i ostali osumnjičeni nalaze se u pritvoru, ali je neophodno istražiti na koji način je došao do zemljišta na kojem je trebalo da gradi.



Prema mojim informacijama, da bi se izmijenio Regulacioni plan Beganović je platio milion KM. Taj novac uzeo je jedan od najbližih saradnika Stanivukovića. Koji, trebalo bi da zna MUP RS.