недеља, 28. јул 2024.

Sky Dragica, najbogatija javna tužiteljica u Bosni i Hercegovini, po naređenju Milorada Dodika pakuje optužnicu Milanu Miličeviću

Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Tri stana u Banjaluci, poslovni prostor u Banjaluci, dvije garaže u Banjaluci, zemljište u Banjaluci, zemljište u Bosanskoj Krupi, apartman u Herceg Novom, stan u Novom Sadu.

 

2.

Ako ste pomislili da se radi o imovini koju je Drina Trećina stekao u protekle četiri godine, varate se. U ovom tekstu neću govoriti o imovinskom kartonnajbližeg saradnika Draška Stanivukovića, jer je za nabrajanje njegove imovine malo jedan tekst. Dodušte, nije puno skromiji ni imovinski karton Dragice Glušac, javne tužiteljice zaposlene u Republičkom tužilaštvu Republike Srpske.



3. 

Za Dragicu Glušac je malo ko od običnih građana čuo. To ne treba ni da čudi, jer ona, iako decenijama prima veliku platu za svoj nerad u tužilačkim institucijama Bosne i Hercegovine, nije iza brave strpala niti jednog optuženog.


4. 

Ona se nekada bavila advokaturom. Međutim, ta karijera je okončana na način da ju je u njenoj advokatskoj kancelariji nokautirao jedan od nezadovoljnih klijenata.


5. 

Nakon završetka neslavne advokatske karijere, Glušac odlazi da radi u Tužilašvo Bosne i Hercegovine. Za nju je taj posao, pokazalo se, bio izrazito profitabilan, posebno u periodu dok je radila u odjeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala. Krupni predmeti u kojima je svjesno propuštala izvoditi ključne dokaze, njoj su donijeli milione KM. 


6.

Podrazumijeva se da su u svim tim predmetima donesene oslobađajuće presude, iako je Glušac prije početka svakog od tih suđenja pompezno najavljivala da su dokazi „prejaki“. Radilo se o dobro smišljenoj taktici da se od optuženih izvuče što je moguće više novca.



7.

Interesantno je to da je Glušac VSTV-u prijavila imovinu koja se sastoji od 5 stanova, poslovnog prostora, dvije garaže i zemljišta. Dio te imovine je formalno kupljen na ime njenog sina i ćerke, iako svi znaju da je kupljen novcem koji je „zaradila“ mama. O imovini koja nije prijavljena, a upisana je fiktivno na treća lica, takođe bi se dalo dosta napisati, kao i o tome na koji način je zaposlila sina i ćerku.


8. 

Glušac je prije nekoliko godina primljena u Republičko tužilaštvo Republike Srpske, gdje je, takođe, nastavila da mešetari sa krupnim predmetima. Ta njena sklonost nije promakla budnom oku Milorada Dodika. Tako je on odlučio da preko Glušac montira optužnicu Milanu Miličeviću, predsjedniku SDS-a.

 

9.

Miličević je prije nekoliko dana saslušan u prostorijama Republičkog tužilaštva Republike Srpske. Podrazumijeva se da je Glušac dojavila svom šefu Dodiku termin saslušanja, pa su se pojavile kamere režimskih televizija kako bi snimile dolazak Miličevića. Prema mojim izvorima iz tužilaštva u kojem radi Glušac, ona planira da podigne optužnicu protiv Miličevića neposredno pred predstojeće lokalne izbore, kako bi nanijela štetu i njemu i SDS-u.

 




10.

Tužiteljica Glušac je možda do sada bila nepoznata široj javnosti, ali je itekako poznata u Sky aplikaciji: O njenim kriminalnim aktivnostima je međusobno komunicirao veći broj kriminalaca u sarajevskoj regiji. O tome ću tek pisati. Tako da mi ne preostaje ništa drugo nego za kraj poručiti - Dragice, spremi se.