уторак, 14. мај 2024.

Košarac teško optužio Cvijanovićevu za saradnju sa Fatihom Kolom, peračem narkonovca kartela “Tito i Dino”; Stevandić bi da guta žabe, a Nešić da ih šmrče; Dodik neće više da mijenja pelene Radojičiću, pošto je prezauzet mijenjanjem pelena Stanivukoviću kojem “bog šapće”

Fatihovci Košarac i Cvijanović

Piše: Slobodan Vasković


1.

Odnosi u vrhu SNSD-a su teško poremećeni, nakon što je objavljeno da Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Fatiha Kola, počasnog Konzula BiH u Panami, zbog pranja novca za narkokartel “Tito i Dino”.


2.

Željka Cvijanović, koja je Kola predložila za konzula, a Predsjedništvo BiH u  oktobru 2023. godine podržalo njegovo imenovanje, zatražila je njegovu smjenu (smijenjen je 14.05.o.g.), ali je na njen račun pala teška optužba da je ona, lično, iz samo njoj znanih razloga, predložila Kola za konzula.


3.

Optužba nije direktno izrečena, ali se jedino na opisani način može iščitati demanti Staše Košarca, koji je rekao da nije on Cvijanovićevoj predložio Kola, već da su to učinile vlasti Paname.


Na taj način, Košarac je direktno optužio Cvijanovićevu da je, zajedno sa nekim od funkcionera iz vlasti Paname, predložila perača narkonovca na poziciju konzula.


4.

Panama Mama, što jeste Cvijanovićeva nakon otrkivanja stvarnog Kolovog zanimanja - narkokriminala milionskih razmjera, tako se našla u poziciji da bude osumnjičena kao saradnik narkokartela “Tito i Dino”, iako je Košarac, prije imenovanja Kola na poziciju počasnog konzula, imao susrete sa njim. I to u Panami.

Košarac i Fatih Kol (u crvenom krugu, foto:istraga.ba)

5.

Sada se logično zapitati da li je Košarac na taj, naoko, besmisleni put išao po nalogu Cvijanovićeve da bi prenio određene poruke Kolu ili je, pak, lažno optužio Cvijanovićevu kako bi pokušao demantovati svoje lične veze sa peračem narkonovca kartela “Tito i Dino”?


6.

BiH nema ni labave veze sa Panamom, pa je nesporno da je Košarac zloupotrijebio poziciju državnog ministra da bi sa Kolom, u Panami, dogovorio poslove koji, kako stvari stoje, imaju vrlo malo veze sa poštenim, a veoma mnogo sa podzemnim.


Kol je, kao počasni bh. konzul, predao akreditive vlastima Paname u decembru 2023. godine, a Košarac ga je posjetio u septembru 2022. godine u Panami.


7.

Kola istražuje Tužilaštvo BiH kao perača narkonovca za kartel “Tito i Dino”, što se saznalo nakon akcije “Crna Kravata 2”.


Fatihovci Panama Mama i Panama Bed Boj

8.

Košarčeve indirektne optužbe na račun Cvijanovićeve izvjesno Panama Mama nije dobro primila, jer bi trebala biti saslušana u Tužilaštvu BiH oko toga zašto je predložila Kola za počasnog kozula i kakve su njene veze sa njim?


Naravno, i Košarac bi morao biti saslušan, kako bi pojasnio kakve je to trgovinske veze uspostavio sa Kolom i da li su te veze podzemne, vezane za narkotike i pranje novca od njihove prodaje?


9.

Dok Panama Mama i Panama Bed Boj čekaju poziv za salušanje, Milorad Dodik se obračunava sa Nenadom Stevandićem preko Nenada Nešića koji tvrdi da, za razliku od Stevandića, on neće “gutati žabe” koje im je servirao Kristijan Šmit i CIK BiH; Prvi nametanjem tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, a CIK BiH donošenjem odluke o raspisivanju izora 06.10.o.g., po Izbornom zakonu na kojem je intervenisao Šmit.


10.

Nešić možda neće gutati žabe za razliku od Stevandića, ali se nije izjasnio da li će šmrkati žabe, što mi se čini sasvim vjerovatnim.

Stevandić koji guta žabe i Nešić koji šmrče žabe

11.

U sred Kreketa Žaba, koje čekaju da ih ili progutaju ili pošmrču, na političkoj sceni se ukazao Igor Radojičić sa “Svojim putem”, koji nepodnošljivo podsjeća na Nešićev “Treći put”.  


Dodiku, koji više ni sam ne zna koju žabu bi prije progutao, samo je još to trebalo, te je izjavio da je Radojičić “ k’o razmaženo dijete, stalno je nešto plakao, neko je trebao da mu briše suze i mijenja pelene”.


12.

Očito je da Dodik više nema vremena da Radojičiću “mijenja pelene”, jer je prezauzet mijenjanjem pelena svom novom razmaženom djetetu Drašku Stanivukoviću kojeg je, uz pomoć nosača pelena Branislava Borenovića, nominovao kao ličnog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

PelenaBoj sa mesijanskim kompleksom; Glavni mijenjač pelena Dodik;
Skladištar prljavih pelena Borenović 

13.

Da bih razjasnio ovu situaciju oko pelena za Stanivukovića, moram navesti da Borenović donosi čiste pelene, onda Dodik Stanivukoviću, dok se dernja na sav glas, mijenja pelene, a prljave daje Borenoviću da ih negdje uskladišti.


Ubijeđen sam da će ovu nenormalnu situaciju prepoznati glasači u Banjaluci i neće sebi dozvoliti da glasaju za Dodikovog i Borenovićevog Drekavca Stanivukovića koji još ne može bez pelena. 


14.

Posebno nakon što je mali Zli Patuljak Stanivuković “shvatio” da je “mesija” i da mu lično “Bog šapće”! Dečko je skroz “Razapet” između teške otrovne narcisoidnosti i činjenice da pada “kao kamen” u istraživanjima javnog mnjenja, odnosno kao “puna pelena”.

15.

Samoproglašeni “mesija” saopštio je “Urbi et Orbi” da će oženiti “onu koja mu donese najviše glasova”. Mora da mu je to “bog šapnuo”. Hm, da li je šta rekao o “onom koji donese najviše glasova”?!!


Šta da kažem; Odoh poslušati pjesmu VIS “Idoli” - “Retko te viđam sa devojkama”.