среда, 29. мај 2024.

Dodikovo Solarno SkajKumče


Piše: Slobodan Vasković


Dragan Stanković, direktor RUGIP-a, otpočeo je posao sa proizvodnjom električne energije preko svoje privatne firme “SD Solar” čije je sjedište u Velikom Blaškom, kod Laktaša.


Okružni privredni sud Banjaluka upisao je povećanje osnovnog kapitala “SD Solar” na 1.524.409 KM.

Firma je osnovana 03.03.2024. godine. 


Stanković je na “Crnu listu” SAD-a dospio 15.03.2023. godine, ali je, očito, našao način da položi novac za osnivački ulog firme.



Dragan Stanković je sin Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika koji je nezakonito oteo zemljište Poljopšrivredne škole koje pripada Gradu Banjaluka, a, uz to, je i vlasnik Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u kojoj je njegov sin Dragan direktor.


Dodik je RUGIP, nekadašnju instituciju Republike Srpske, prenio u vlasništvo kumovske porodice Stanković, pa je ona postala Uprava za geodetske i imovinsko-kriminalne poslove.  


Stankovići pljačkaju sa Dodikom i za Dodika otkako se on pojavio na političkoj sceni - znači već u dvije generacije.



Dragan Stanković je na “Crnoj Listi” SAD-a, ali je i na Skaj listi policijskih agencija koje nikako da stignu do njega, iako je iz njegove dešifrovane Skaj aplikacije jasno da je duboko bio u trgovini narkoticima.


Sada lagano ulaže taj novac - u solarnu elektranu, a EPRS će da plati zvaku marku poticaja dragom Solarnom Dodikovom Skaj kumčetu..