недеља, 21. април 2024.

Skajaudio/Elvis Keljmendi: Ja u OSA i FUP kontrolišem sve


Piše: Slobodan Vasković


“Tako kad OSA uzme to, ona to da Sipi da radi ili da FUP-u da radi. Ne da Kantonu, da znaš. Šta god se radi ili će dati FUP-u ili Sipi. Ti ako imaš nekog u Sipi, dobro. Da znaš samo, ovamo ja ti imam sve”, govori Elvis Keljmendi u Skajaudio zapisu, koji je poslao jednom svom narkosaradniku.

Kada Keljmendi kaže da u FUP i OSA BiH “ima sve”, on misli na Osmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora OSA BiH, dok u FUP-u misli na Ibru Bešliju, koji je u to vrijeme bio šef Federalne istražne službe i Nermina Šehovića, koji je bio šef detašmana FUP-a u Zenici.

Posjedujem i pisane poruke koje potvrđuju da narkodiler ima pod kontrolom Bešliju i Šehovića, ali danas samo emitujem audio zapis, dok ću pisane Skajporuke Keljmendija i njegovog sagovornika, emitovati sutra.

Nermin Šehović

U tom Skajrazgovoru koji ću emitovati sutra, Keljmendi otrkiva i ko ga je uvezao sa Bešlijom i Šehovcem. Bešlija i Šehović su suspendovani. 


Ranije sam objavio da je Keljmendi bio dio narko grupe Osmana Mehmedagića Osmice. 

Protiv Keljmendija i velike grupe njegovih saradnika Tužilaštvo BiH vodi veliku istragu. Keljmendi je proveo nekoliko mjeseci u pritvoru.


Dio iste narkogrupe bili su i Bešlija i Šehović, kao i još nekoliko visokopozicioniranih pripadnika FUP-a i OSA, kao što su Elvir Hubjer, te Bešlijini poslušnici Muhamed Ramić i Muamer Pašalić. Tu je i Muhamed Pekić, Osmicina desna ruka iz OSA, ali i Denis Stojnić, narkodiler, nasilnik, bombaš.

Osman Mehmedagić Osmica

Važno je istaći i sljedeće: Kemal Ademović, delegat u Domu naroda parlamenta BiH, bivši direktor AID-a, te politički direktor “NiP-a", stranke na čijem čelu je Elmedin Konaković, izvrstan je prijatelj sa Šehovićem i blisko su sarađivali po brojnim nelegalnim poslovima. 


Konaković i Ademović

Već sam objavio prepisku Elmedina Karišika, vlasnika "Plaza group", optuženog za pranje narkonovca sa Sanijem Al Murdom, visokopozicioniranim Škaljarcem, koji je u bjekstvu i trenutno se nalazi u Turskoj, iz koje je kristalno jasno da Kemal Ademović obezbjeđuje zemljište na Šipu, u sarajevskoj opštini Centar, za pranje novca od narkotika ovoj grupi teških narkokriminalaca.