четвртак, 23. март 2023.

Pripadnik Međunarodne Hobotnice Veljko Vukelić, Dodikov kum, "tješi" semberske sektaške političke “glinene golubove”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Restoran “Maria Partel” koji se nalazi u Inđiji i dalje ne radi, zbog toga što su organi Srbije našli nezakonitosti u poslovanju.


2.

Čini se da i nije neka vijest, posebno da nije bitna za BiH, niti RS, ali samo se čini, jer vlasnik restorana je Veljko Vukelić, kum Milorada Dodika.


3.

Vukelić je jedan od najznačajnijih dijelova Dodikovog mehanizma udara na Srbiju, sklon prijetnjama, obračunu, a restoran “Maria Partel” bio je njegov kabinet premijera u sjeni Republike Srpske. I to dugi niz godina, a na poklonjenje su mu dolazili svi koji su imali namjeru da naprave “kombinaciju”, preciznije da pljačkaju RS.


Pisao sam o tome detaljno u tekstu “Iz kuhinje Marie Partel”.


4.

Vulekićev “Kabinet” više ne radi, ali zato Vukelić, višedecenijski pripadnik međunarodnih zločinačkih organizacija, i dalje radi i to na terenu.


5.

Trenutno je u Bijeljini, gdje “saliva stravu” tamošnjim Sektaškim “prvacima” koje je Ljubiša Petrović oduvao na referendumu za njegov opoziv i doslovno ponizio Milorada Dodika.


6.

Dodik je, kako sam to ranije naveo, saopštio Sektaškim semberskim “prvacima” da će, ako izgube na referendumu o opozivu, preći u status “glinenih golubova”.


7.

Upravo tu situaciju pokušava da “sanira” Vukelić, jer je među “glinenim golubovima” ogroman broj njegovih “kadrova” koji su imenovani na čelo brojnih entitetskih Javnih preduzeća i agencija u Bijeljini.


8.

Naravno, preko njih Vukelić izvlači nemilice novac.


9.

I ne samo Vukelić, već i međunarodna zločinačka grupa kojoj pripada, a koja se jednim svojim dijelom naslanja na gang Darka Šarića koji je, trenutno, u pritvoru u Srbiji.


10.

Vukelićeva veza prema Šariću ide preko Češke, a narednih dana ću to još detaljnije pojasniti, uz opasku da tamo gdje je Vukelić, sigurno je i Dodik.


11.

Dodik već jako jako dugo radi preko hobotnice kojoj pripada Vukelić, a njene članove i njihove nimalo beznačajne i opake usluge plaćaju svi građani RS, jer im je šef Sekte na raspolaganje stavio brojne entitetske resurse iz kojih izvlače novac kao da je njihov, a ne narodni. (nastaviće se)