понедељак, 22. август 2022.

Milimir Govedarica - Dodikovo Govedo koje je uvelo narkopare u budžet RS


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milimir Govedarica je nečovjek koji je objedinio više nespojivih zvanja: Istovremeno je pravobranilac Republike Srpske i advokat narko kartela koji otima Birač i Aluminu. 


Bez Govedarice i mišljenja Pravobranilaštva, institucije koju vodi, kriminalna organizacija koju je formirao Milorad Dodik ne bi mogla da završi posao kupovine potraživanja institucija RS koja su za 42,3 miliona KM prodata narkofirmi “Pavgord”.



Govedaričino mišljenje je rijetko viđen skup idiotluka, nepismenosti i neznanja na jednom mjestu. Mišljenje koje je dato je popis idiotske komunikacije institucija, pojedinaca, suludih zahtjeva; Ukratko, standardna matrica Pravoboranilaštva RS otkako je Govedarica na njegovom čelu. 


2.

Pravobranilaštvo je zaključilo da posao iza kojeg stoji Vlada Republike Srpske sa “Pavgordom” nema zakonskih smetnji, te da su dostavljeni ugovori o prodaji potraživanja u skladu sa materijalnim propisima. 


“Zaboravio” je Sektaški Idiot da se osvrne na nepostojeću i nenaplativu garanciju Nove banke na 42.3 miliona KM, koju je uz svoju ponudu dostavio “Pavgord”. 


Uz to, zaboravio je budući robijaš Govedarica dati komentari na potpuno netransparentan postupak prodaje potraživanja, u kojem je na kriminalan i nasilan način, Zora Vidović, ministarka finansija i neizlječivih kronera, progurala “Pavgord”.

 

3.

Slijedom stvari, mišljenje Pravobranilaštva Milimira Govedarice, napravljeno na zahtjev Milorada Dodika, dovelo je do situacije da  je budžet Republike Srpske jedini u svijetu koji je kao konto naplate definisao prihode iz prodaje kokaina, jer pare koje je uplatio “Pavgord” su iz prodaje bijelog.


4.

Govedarica će tako bar po po nečemu ostati “reper”, a, realno je, da mu Željka Cvijanović dodijeli i neku plaketu ili lentu za narko doprinos budžetu od 42.3 miliona KM; Obrazloženje: Govedarica je prepoznao kapacitet narkobiznisa i njegovo uključenje u fiskalne prihode Republike Srpske. 

5.

Okitio je Govedaricu, kešom, a ne lentom, i Mladen Milanović Kaja, kako bi prećutao nenaplativu garanciju koja je Nova banka izdala u korist Vlade RS, iako Vlada RS nema upisana potraživanja u stečaju Birača. 


Moralo je Pravobranilaštvo ovo da primijeti, da traži hitnu izmjenu garancije Nove banke, ali je propustilo to da učini. Ovim činom je Govedarica omogućio da Vlada RS stvori privid situacije da je samo “Pavgord” dao ponudu za kupovinu potraživanja koja je obezbjeđena garancijom, a za koju niko ne zna kako bi se uopšte i naplatila niti o kojoj se garanciji radi. 



6.

Pored uvođenja narko fiskalnog prihoda u budžet Republike Srpske, Govedarica će ostati upamćen kao prvi pravobranilac koji je omogućio da se porezi i doprinosi prodaju na slobodnom tržištu, stvarajući time prostor da narko mafija ubacuje novac u legalne tokove, (drugi naziv - pranje novca), čime je omogućio da nasilnici kao što su Zoran Stevanović Gladni i Gordan Pavlović Goci “jašu” po Republici Srpskoj i ucijenjuju i zelenaše poreske dužnike. 


7.

Da li Govedarica zna kakva zlodjela je počinio? Naravno! Zna za velike i mračne dubine svoje odluke da podrži zločince Milorada Dodika, Zorana Stevanovića i Gordana Pavlovića Gocija, iako nije nešto previše pametan. 


Zbog toga je  gurnuo u ambis svoju zamjenicu Ljiljanu Grbić koja se umjesto njega potpisala na mišljenje Pravobranilaštva. 



Govedarica je ovlastio zamjenicu za potpisivanje sam dan prije nego što je izdato kriminalno mišljenje Pravobranilaštva.


Međutim, Govedarica je i Glupan i Tupan - ništa ga neće spasiti robije.


8.

Njegovo pravobranilačko mišljenje je kao i bankarska garancija Nove banke: Riječ je o bezvrijednom papiru koji je omogućio da se stvori privid da je “Pavgord” dobio “saglasnosti”, što je nadaleko poznati potpis zločinca Dodika koji stoji iza svih nedjela, pa i ovog.



9.

Govedarica je od Pavlovića i Stevanovića dobio obećanje da će moći da uknjiži bar dva apartmana u odmaralištu u Baošićima koje su u vlasništvu Birača. Uknjižiće jedino zatvorku ćeliju na više decenija.


10.

Banda ne posustaje; Svaki dan im je bitan: Dodik planira da hitno instališe Gladnog ili nekog njegovog poslušnika na čelo Alumine, jer je “Pavgord” prezadužen i, istovremeno, vrlo očajan - novac uzet od teških gangstera i narko mafijaša, poput Duška Reljića, mora hitno da vrati otimanjem od “Alumine”.


Tek postaje interesantno! (nastaviće se)