петак, 19. август 2022.

73 kilograma kokaina: Zašto Reljić nije priveden kada je šećer njegov, firma koja ga je uvezla, zajedno sa kokainom, njegova, kamioni, kao i skladište, takođe; U Doboju je godinama sasvim mirno živio Kavčanin i ubica Goran Pantović, pod zaštitom NarkoGenerala Kostreševića

Reljić i Tegeltija


Piše: Slobodan Vasković


Duško Reljić, vlasnik firme “Fructa trade” još uvijek nije priveden zbog 73 kilograma kokaina koja su pronađena u skladištu njegove firme u Doboju.


Ovaj podatak je nevjerovatan, jer činjenice kažu - Reljićev je bio šećer u kojem je stigao kokain iz Kolumbije; Njegovi su bili vozači, kao i kamioni; Njegovo je skladište.



Šta bi još trebalo da se desi da bi tajkun Milorada Dodika i Zorana Tegeltije bio priveden i odgovorio na pitanja u vezi sa 73 kilograma kokaina; Na primjer, s kim ih je nabavio, jer toliku količinu niko sam ne kupuje.


Prema posljednjim informacijama, EUROPOL je uključen u istragu povodom ovog slučaja u nekoliko zemalja, počevši od Holandije, gdje je u jednoj od luka utovaren kokain.


Ima informacija i da je kokain bio “u tranzitu”. Međutim, moji izvori tvrde da je milione vrijedna količina narkotika stigla na pravu adresu - u Reljićevo skladište. I da je kokain njegov i još nekoliko NN lica koji su u tom poslu.


Već sam objavio da u Doboju godinama djeluje velika narko grupa koja se bavi prodajom velikih količina kokaina.


Odatle je trebala biti prodana u zemljama EU.


Ako se pažljivo sagledaju stvari, pitanje je koja je razlika između Reljića i Petra Dukića, u čijim objektima je pronađeno prošle godine preko 300 kilograma marihuane?! Ne postoji, a Dukić je donedavno bio u pritvoru, dok je Reljić i dalje na slobodi.



Treba naglasiti da kokain nije otkriven na Skaj aplikaciji, već da je shema nabavke kokaina koja je otkrivena dešifrovanjem Skaj aplikacije, primijenjena i u ovom slučaju.


Uz to, 73 kilograma kokaina bili su 14 dana u skladištu Reljića tako da nikako nije realno da on nije znao za to. Ne naručuju radnici robu, već Reljić.


Kokain je ušao u BiH u dva kamiona 02.08. ove godine, a droga je otkrivena 16.08. ove godine u skadištu “Fructa trade”.


Kada pogledate promet te firme za prošlu godinu, jasno je da tu nisu čista posla, jer iznosi 206,6 miliona KM. 



Reljić je u rodbinskim odnosima sa braćom Galić, vlasnicima firme “Galens” iz Novog Sada.  


Takođe, zajedno sa njima i narkofirmom “Pavgord” je većinski vlasnik i “Naše banke”.



Dosta toga je čudnog u cijelom “slučaju”, ali je, svakako, najčudnije što Reljić nije priveden.


Bitno je naglasiti još jednu činjenicu - u Doboju je dugo vremena bio “sakriven” Goran Pantović, Kavčanin iz Crne Gore. Pantović je prije toga bio “sakriven” u Banjaluci, a, prema mojim informacijama, štitio ga je NarkoGeneral Siniša Kostrešević.



Pantović je prilično dugo boravio u Doboju i to u hotelu “Park”, tako da je sasvim realno da je učestvovao u osnivanju Kavačkog gnijezda u tom Gradu. 


Nakon što je napustio Doboj, Pantović je likvidirao Zorana Ašanina 25.04.2021. godine u Mojkovcu.



I Pantović i Ašanin su bili pripadnici Kavačkog klana i usko sarađivali sa njegovim vrhom u Crnoj Gori. (nastaviće se)