недеља, 12. јун 2022.

Osmica je izdao službenu legitimaciju OBA BiH narkobosu Bojanu Cvijetiću na molbu Dragana Mektića; Čaruga “radio” i za Osmicu; Osmica pomogao Dodiku da Lukača ponovo stavi pod kontrolu

Osman Mehmedagić Osmica


Piše: Slobodan Vasković


1.

Bojan Cvijetić, šef velike i opasne NarkoGrupe, imao je službenu legitimicaiju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, na čijem čelu je još uvijek Osman Mehmedagić Osmica.


2.

Upravo je Osmica izdao službenu legitimaciju Cvijetiću kojem je ona omogućavala mnogo lakše krijumčarenje narkotika, za šta je direktor OBA BiH znao, jer je visoko kotirao na platnom spisku Cvijetića.


Bojan Cvijetić

3.

Da bi Cvijetić dobio službenu legitimaciju kod Osmice je intervenisao Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH. 


Cvijetić je bio formalno Mektićev savjetnik, a suštinski on je bio ministar bezbjednosti, dok je Mektić bio njegov “savjetnik”.


4.

Mektić je, zajedno sa Cvijetićem, nabavljao velike količine kokaina koje su prodavali, mahom, u zemljama Evropske unije, a manji dio na teritoriji BiH.


Dragan Mektić

I Mektić I Osmica znali su za najmanje tri ubistva u kojima je Cvijetić bio logističar.


5.

U likvidaciji Slaviše Ćuluma, koju je organizovao i naručio Kavčanin Jovan Jošilo, a egzekutori bili Milivoje Lovrenović Čaruga, Siniša Šakić Kinez i Dario Jekić, direktno je učestvovao i Osmica koji je preko Murisa Druškića, svog savjetnika, davao sve informacije Cvijetiću o kretanju Ćuluma.


6.

Po izlasku Ćuluma iz zatvora (16.04.2021.), a likvidiran je 15.05.2021. godine, sve vrijeme su su pratili operativci OBA BiH, kao i Jošilovi vojnici.


Operativci su informacije o kretanju Ćuluma dostavljali u sjedište OBA, a Druškić ih je, po nalogu Osmice, prosljeđivao Cvijetiću. Cvijetić ih je dalje slao Čarugi.


7.

Cvijetić je vrlo krvavo obavljao “zadatke”, a službena legitimacija mu je itekako pomogla u pripremi likvidacija. 


Iako Cvijetić nije Kavčanin, već je blizak pripadnicima Škaljarskog Klana, imao je blisku saradnju sa pojedinim Kavčanima, kao što su Jošilo i drugi.


8.

Cvijetić je bio organizator likvidacije Strahinje Stojanovića, koga je eksplozivnom napravom raznio Čaruga, u Beogradu 13.09.2020. godine. Eksplozivnu napravu sa Čarugom je napravio Željko Radovanović Krečo, Kavčanin i najbliži narkosaradnik honorarnog direktora Policije RS i Siniše Kostreševića, narko”Generala” Kavčana u RS.


Ubijeni Stojanović (lijevo; ubica Čaruga (desno)

9.

Čaruga je, nakon likvidacije, iz Beograda izvučen helikopterom Vlade RS; Učinio je to Boban Kostrešević, lični pilot Milorada Dodika, nakon dogovora Kostreševića i Ljubana Ećima, koji je jedan od vođa Kavčana u RS.


Boban Kostrešević

10.

Ećim, iako opkoljen sa svih strana i teškim padom uticaja u krim krugovima i dalje pokušava, po nalogu Milorada Dodika, da mešetari na političkoj sceni RS, pokušavajući preko svoje preostale zločinačke strukture da uruši opoziciju, ali o tome uskoro vrlo opširno i detaljno. Ećim je direktno sarađivao sa Veljkom Belivukom i njegovim monstruoznim mesarskim gangom. 

Ljuban Ećim

11.

Treća žrtva čiju likvidaciju je organizovao Cvijetić je Kavčanin Damir Ostojić Šijan, ubijen 05.09.2018. godine u Banjaluci.


Damir Ostojić, likvidiran 05.09.2018.

Ostojića je likvidirao blizak Cvijetićev saradnik Jelenko Knežević, koji je u pritvoru, a egzekuciju su nadgledala dva tadašnja visoka fun kcionera Škaljaraca - Alan Kožar i Stevan Stamatović.


Oni su se prije, tokom i nakom likvidacije nalazili u Cvijetićevom stanu u ulici Vojvode Stepe u Banjaluci.


Mektić je bio i Kožarev doušnik, za šta je plaćan velikim sumama novca.


12.

Stevan Samatović i Igor Dedović likvidirani su u jednom restoranu u Grčkoj, pred članovima porodica, 19.01.2020. godine, dok je Kožar ubijen na ostrvu Krf, krajem jula 2020. godine, zajedno sa Damirom Hadžićem.


Stevan Stamatović i Igor Dedović

13. 

Cvijetića su, koliko je bio moćan, zvali “Ministar”, a tako je i sam sebe oslovljavao, dok je na Skajaplikaciji imao dva kodna imena “Baš Čelik” i “Crveni”.


Prema informacijama do kojih sam došao, a koje su potvrđene, Čaruga je ubijao i za Osmicu, ali o tome uskoro opširnije.


Mektić i Čaruga

14.

Osmica nije prodavao informacije samo Cvijetiću (koji u kućnom pritvoru čeka podizanje optužnice protiv njega i pripadnika njegove Narkogrupe), već i brojnim drugim velikim narkodilerima koji su stacioniranim u BiH, među kojima je i Milovan Mića Danilović, Paljanski Belivuk, te Elvis Keljmendi, koji je dio Osmicine organizovane zločinačke grupe, zajedno sa Ahmadom Arnautovićem Šmrkom.


Mića Danilović

15.

Danilović i Šmrk su prije nekoliko mjeseci, pod Osmicinim nadzorom, krenuli u formiranje novog NarkoKlana, a pridružili su im se još neki teški kriminalci, ubice i monstrumi po opredjeljenjui ubjeđenju. Među njima je i Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.


Nenad Nešić

16.

Osmica je, zajedno sa Mektićem, pomogao Miloradu Dodiku da ponovo pod kontrolu vrati Dragana Lukača, a na koji je način to učinio objaviću iduće sedmice.


Lukač i Dodik

17.

Najznačajnija Osmicina poluga, preko koje je pokušao da zaustavi istrage Tužilaštva BiH, je Diana Kajmaković, koja je bila šef istražnog tima zaduženog za istrage na osnovu Skaj i ANOM aplikacije.


Diana Kajmaković

18.

Kajmakovićeva je nedavno suspendovana, nakon što su otkrivene njene Skajveze sa dva narkodilera, jednim iz Sarajeva, a drugim iz Bijeljine, što je Osmicu dovelo do očaja, ali i očajničkih poteza koji ga, izvan svake razumne sumnje, vode iza brave, jer je počinio niz teških grešaka u posljednje vrijeme i potpuno se raskrinkao. (nastaviće se)