уторак, 25. јануар 2022.

Raspakivanje Skajevaca: Nenad Nešić ucjenjuje Igora Dodika video snimkom na kojem se vidi kako mu predaje ogromnu količinu novca od trgovine narkoticima; Nešićevi poslovi sa Elezom


Piše: Slobodan Vasković


Veliki perač narkonovca Kavačkog klana i narko diler Nenad Nešić ucjenjuje Igora Dodika, takođe pripadnika vrha Kavačkog klana, video snimkom na kojem se vidi kako mu daje ogromnu količinu novca od trgovine narkoticima.


Snimak je urađen prije par godina, u vrijeme dok je Nešić bio na čelu JP “Putevi RS”.

Sa “Skaj” aplikacije skinute su prijetnje Nešića i starijem i mlađem Dodiku da će “video snimak ugledati svjetlo dana” ukoliko se pokrene bilo kakva istraga protiv njega nakon što je smijenjen sa mjesta direktora JP “Putevi RS”. Svjedoci smo da je video-klip veoma efikasan i da nikakva istraga protiv Nešičća nije započeta, iako ga je Dodik javno nazvao reketašem, kriminalcem i brojnim drugim pogrdnim imenima; Nije da Dodik baš uvijek laže!

Međutim, brzo je zabio jezik za zube. 


Dešifrovanjem Skaj aplikacije saznalo se i za ove ucjene, koje su još uvijek aktuelne, jer je u vrhu Kavačkog Klana u RS sve više sukoba, kako se Gang rastače.


Prema mojim informacijama, Kavčanin Nešić je, bukvalno, bez ikakvog zakonskog pokrića, uložio milione evra u izgradnju stambeno-poslovnih objekata kako bi oprao novac od opijata. 


Osim što vodi NarkoProjekat “Obućina bare”, Nešić je ogromne količine narkonovca uložio i u stambeno-poslovnu izgradnju u Istočnom Sarajevu, ali i u Novom Sadu.


Da bi mogao da gradi, plaćao je veliki reket Darku Elezu, koji je u to vrijeme bio pod direktnom zaštitom Dijane Hrkalović, tadašnje državne sekretarke MUP Srbije, i Milorada Šušnjića, načelnika PU Novi Sad. Nešić je, ujedno, i radio za Eleza.



Elez je 10.11.2021. godine presuđen na 15 godina zatvora, uz obavezu da sarađuje sa pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine i Srbije.


Osim što mu je plaćao reket, Nešić se redovno sastajao sa Elezom kako bi dogovorili i realizovali pranje novca i brojne druge prljave radnje. Istrage koje se vode protiv Nešića pokazaće da li je on bio umiješan i u trgovinu oružjem, kao i u najteža krivična djela, jer je, nerijetko, nekima prijetio profesionalnim ubicama.


Protiv Hrkalovićeve i Šušnjića je u decembru prošle godine podignuta optužnica.



Optužnica čeka i Kavčanina Nešića, koji će iza rešetaka provesti nekoliko decenija zbog sveg zla koje je počinio. Kao i njegovi najbliži saradnici Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš.



Ovoj Kavačkoj narko grupi pripada i Nešićev brat Predrag koji će, takođe, biti uhapšen. Isto se odnosi i na Nešićevu suprugu Maju koja je direktno učestvovala u pranju narkonovca, ali i trgovini opijatima. Tu je i tata Rade koji je, takođe, u kriminalnim poslovima. 


Za sve navedeno postoje čvrsti dokazi i svjedoci, a jedan od najvažnijih svjedoka protiv njega je njegov vozač Ranko Bjelica, zvani Tufo, koji je u vrećama razvozio novac dobijen prodajom narkotika, ali i nosio Elezu reket svakog mjeseca. 


Tufo nema razloga da ćuti, tako da će Nešića tek da voze, ali sa lisicama na rukama.

(nastaviće se)