недеља, 23. јануар 2022.

Ključni saradnik Radoje Zvicera u Republici Srpskoj je Dejan Ilić Tigar, Vođa Kavačkog klana u RS

Zvicer i Dejan Ilić Tigar

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dejan Ilić -Tigar iz Zvornika je ključni saradnik Radoja Zvicera, jednog od vođa Kavačkog Klana iz Crne Gore.


2.

Tigar je imao i još uvijek ima direktnu vezu sa Zvicerom tako da je, defakto, on Ključna Ličnost ogranka Kavačkog Klana koji je razorio RS i koji ima međunarodne razmjere.


Dejan Ilić Tigar

3.

Tigar je, već sam to ranije objavio, imao i direktnu vezu sa monstruoznim gangom Veljka Belivuka, koji je razbijen, a odvijala se preko posrednika.


Belivuk

4.

Činjenica da je sve direktno ili, pak, preko posrednika (neki od najbližih Zvicerovih ljudi) dogovarao sa Šefom crnogorskih Kavčana, Dejana Ilića Tigra stavlja na prvo mjesto Klana u Republici Srpskoj, nakon čega je lako poredati ostale.


Stevanović

5.

Odmah iza Tigra su Zoran Stevanović, gradonačelnik Grada Droge, i Siniša Mijatović, potpredsjednik Skupštine Zvornika, koji je na direktnoj vezi sa Slaviškom Kokezom, šefom kriminalnog Konzorcijuma.


Kokeza i Belivuk bili su na vezi.


Mijatović i Kokeza

6.

Tigar je šef Stevanoviću i Mijatoviću, a zajedno Draganom Šavijom, četvrtim velikim narko igračem iz Zvornika, čine “Mozak” NakoKlana u Republici Srpskoj.


Šavija (lijevo) i narkodiler Željko Petrović

Iz Zvornika je sve krenulo i teško poljuljani Gang će i skončati u Zvorniku.


7.

Tigrova ispostava u Beogradu bio je zločinac i ubica Ljuban Ećim. Kompletna Ećimova kriminalna struktura bila dio je Kavačkog Klana u RS.


ubica i zločinac Ljuban Ećim

8.

Ranije sam već objavio u niz navrata da je Tigrov najvažniji operativac, Izvršni Organ, Siniša Kostrešević, direktor Policije i Narko”General”, koji je bio zadužen za zaštitu prevoza opijata, dilera, perača narko novca.


Narko"General" Kostrešević

9.

Narko”General” u vrhu MUP RS imao je svoju strukturu koju čine njegovi savjetnici Ilija Plavša, Dragan Simić i Dragan Savić, glavna inspektorka za rad sa informantima Slađana Sopka, analitičar u UKP MUP RS Miroslav Kostrešević, Siniša Bereta, načelnik Jedinice za organizovani kriminal, Predrag Kurdić, načelnik Jedinice za opšti kriminal.


Sopka

10.

Vanjski Kostreševićev prsten kojim je štitio Kavčane i robu čine načelnici Policijskih uprava Aleksandar Vasiljević (Zvornik), Branimir Šehovac (Istočno Sarajevo), Slobodan Radinković (Doboj), Velimir Kostović (Foča), dok je u PU Gradiška to Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja krim policije.

Šehovac

11.

Šef Narko Klana u Gradišci je Ećimov čovjek Nenad Kojić - Kretino. Tu je i Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica, ali o njemu opširnije u nastavku teksta.


Čaruga

12.

Igor Dodik je, zajedno sa Kostreševićem, politički, pod zaštitom oca Milorada Dodika, štitio sve ove narkoposlove. Dodik&Dodik su, svojevoljno, uplivali u šake Kavčana, odnosno Tigra.


Dejan Ilić Tigar, šef Kavčana u RS, kontroliše i Kostreševića i Dodika Juniora. 


Tigrovi ađutanti: Dodik Junior i Narko"General"

13.

Tigar je suvlasnik “Prointera”, krovne firme Klana, koja služi za pranje novca, reketiranje, a sve pokriva IT uslugama.



Vrlo bitna veza između njega i Kostreševića, kao i Dodika Juniora je kum Narko”Generala” Rade Diljević.

Diljević

Jedan od suvlasnika “Prointera” je bio i Siniša Mijatović, ali on je prvo isključen iz vlasničke strukture, a prije dva mjeseca izolovan sa namjerom da se od njega napravi žrtveni jarac.

Prvi osnivači "Prointera"

14.

Sav novac za kupovinu narkotika išao je preko Tigra, a glavni dobavljač je Desimir Babić.


Babić

Njemu se kasnije pridužio i Zlatan Ćuk.


Ćuk i Raonić

Logističar Klana je Bojan Raonić.


Tigar je stvorio i Babića i Raonića.


15.

“Centrala Ganga” preko koje je išao najveći broj komunikacija je Željko Radovanović Krečo, nardkodiler iz Bijeljine, koji je u Srbiji osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima, ali nije odležao ni minute.


Krečo je čovjek od povjerenja Kostreševića, sa njim je organizovao pljačku narkotika, čiji su vlasnici Crnogorci. Ukrali su 250 kilograma skanka i pokušali prikriti akcijom policije-bio je to tek poslić za njih.


Krečo

16.

Dva od četiri najveća perača narkonovca, ujedno i narkodileri su Aleksandar Mičić, poznatiji kao Aco Makedonac, koji je trenutno u pritvoru zbog pokušaja ubistva Gorana Sikime (obostrani pokušaj ubistva kako tvrde iz OJT Istočno Sarajevo), kao i Nenad Nešić, poslanik u parlamentu BiH, teški kriminalac i narko diler.


Ćosić, Dodik, Mičić

I Nešić i Mičić peru prljavi novac u velikom NarkoProjektu “Obućina Bare” na Jahorini (opština Trnovo).

Nešić

Jahorina je već nekoliko godina najveća praonica narkonovca, kao i opština Istočni Novo Sarajevo, gdje je zemljište za stambeno-poslovne objekte peračima ispod svake cijene prodavao tadašnji načelnik Ljubiša Ćosić, saga gradonačelnik Istočnog Sarajeva.  


17.

Najvažniji Narkoprevoznici Ganga su Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa Vlade RS.


Kusturić

Tu je i njegova zamjenica Dušica Vidaković, koja zna sve o narkoletovima, ali i o prevozu profesionalnih ubica, njihovom izvlačenju nakon počinjenog zločina (Čaruge nakon likvidacije Strahinje Stojanovića) i nizu drugih vožnji najznačajnijih pripadnika Kartela, kao i oružja i ostale ilegalne opreme.


Vidaković


18.

Osim njih tu su i Saša Begović, suvlasnik brze pošte “X expres”, i Marinko Tomić , vlasnik brze pošte “Euro expres”. O ostalim prevoznicima uskoro opširnije.


Begović

19.

Ključne osobe za omogućavanje prebacivanja narkotika, oružja i druge ilegalne robe, preko granice BiH su pomoćnik direktora Uprave za carine Vladimir Dragičević i Zdravko Cvjetinović, visoki funkcioner UIO.



Ubice Kartela su Milivoje Lovrenović Čaruga, Slaviša Šakić Kinez, Jovan Jošilo. Ima ih još najmanje petorica. Svi navedeni izuzetno su opasni, utrenirani i imaju po nekoliko izvršenih profesionalnih ubistava.


20.

Lovrenović je ubio i Senada Kobilića.


Egzekuciju Kobilića, takođe, člana podzemlja, Ećim, ko je bio ugovarač ubistva, povjerio je Lovrenoviću.


Kobilić, likvidiram 23.07.2018.
Lovrenović je likvidirao Kobilića, kojeg je ubio iz snajpera, rasprskavajućim metkom, 23.07.2018. godine. Pogodio je Kobilića direktno u glavu.


Kobilić je likvidiran u Liskovcu kod Gradiške.


21.

Isto se desilo nekoliko godina ranije kada je likvidiran Mladen Vujičić Vujke, 10.10 2015., u “sačekuši” ispred kafea “Kasper”, u Gradišci. Čaruga ga je čekao u zasjedi, pored kontejnera, u ulici Ive Andrića i prema njemu je ispalio više hitaca iz automatske puške. Pogođen je u grudi i glavu.


Vujičić, likvidiran 07.11.2007.

Naručilac ubistva Kobilića i Vujičića je ista osoba; Međutim, nije među živima, pa njegovo ime neću navoditi - do daljnjeg.


Vjeruje se da je likvidirao i Milana Vukelića (07.011.2007.), te digao u vazduh pokojnog Željka Kopanju, koji je preživio napad, ali je u njemu ostao bez obje noge.



22.

Kinez, koji je u pritvoru zbog ubistva Slaviše Ćuluma (15.05.2020.), pokušao je prije nekoliko godina na Novom beogradu, zajedno je sa Jošilom da ubije Jovicu Vukotića, šefa Škaljarskog klana, ali je on uspio da im umakne.


likvidirani Ćulum (u krugu) i Kinez


Ćuluma je Kinez ubio zajedno sa Čarugom, a otkriveni su tako što su, preko Skaj aplikacije, poslali slike nepoznatoj osobi ubijenog Ćuluma, ali i selfi njih dvojice kako čekaju svoju žrtvu.


Jošilo

23.

Čaruga i njegov sin Dušan Lovrenović prebacivali su drogu preko granice za Kavački klan, ali i za druge gangove. Takođe, prerađivali su gasne pištolje koje su uvozili iz Slovačke u prave i prodavali ih, zajedno sa automatskim puškama, monstruoznom Klanu Veljka Belivuka, što je potvrdila i policija Srbije.


Dušan Lovrenović

Najviše ilegalnog oružja u Srbiju stiže iz BiH.


24.

Slavišu Krunića su, po nalogu Saše Milakovića, ubili vojnici Ećima - Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Željko Kovačević, uz pomoć Rodoljuba Gajića. Netom nakon napada, dok su se udaljavali sa mjesta zločina, Đukanović je pogodio Kovačevića u karličnu kost koja mu je potpuno raznesena, a zrno je nakon toga pocijepalo butnu arteriju i Kovačević je iskrvario na tridetak metara od mjesta likvidacije Krunića.


Benedi Đukanović


25.

Iako se zna da je Milaković naručio ubistvo, da je pomenuta četvorka, po Ećimovom nalogu izvršila likvidaciju, vjeruje se da postoje još dvije osobe koje su zahtijevale da Krunić bude likvidiran. Prema tim tvrdnjama, Milaković je ubijeđen da Krunić želi njega da likvidira, pa je zahtijevao od Ećima da organizuje ubistvo Krunića. Tako je Milaković “navučen” da bude naručilac, kako bi se pokrili stvarni naručioci likvidacije Krunića.  


Krunić, likvidiran 22.04.2019.

26.

Navedeni su najvažniji pripadnici Kavačkog Klana u Republici Srpskoj koji vodi Dejan Ilić Tigar. 


Ima još nekoliko bitnih imena koje ću objaviti u narednom periodu. Svi oni su multimilioneri.


Glavna ruta ganga je Zvornik - Banjaluka - Gradiška.


Šiniković

27.

Postoji i krak prema Hercegovini, Trebinju, gdje je šef Ganga Dražen Šiniković, bivši policajac, zadužen za prebacivanje narkotika iz Crne Gore. Sklon je nasilju, ali i likvidacijama. (nastaviće se)