уторак, 9. новембар 2021.

Urušava se Zvornički NarkoKlan, ali i njihovi projekti za pranje novca: Urušeno gradilište mafije u Južnom Bulevaru 94; Mafijaški Investitori Zoran Stevanović i Gordan Pavlović; Radove obustavila inspekcija


Piše: Slobodan Vasković


Polako, ali sigurno, urušava se Zvornički NarkoKlan, ali i njihovi projekti za pranje novca.


Tako se 07.11. u 23 časa urušilo gradilište u Beogradu, na Vračaru, u ulici Južni Bulevar, broj 94.


Investitori su Zoran Stevanović, jedan od Kumova Zvorničkog NarkoKlana i Gordan Pavlović “Goci”, vlasnik kriminalne firme “Pavgord”.



Stanari okolnih zgrada, koji su se i ranije žalili na opasnost od urušavanja, hitno su napustili svoje domove, ali su se nakon izvjesnog vremena vratili u njih.


Javnosti se, putem Nova TV, obratio lažni investitor Danko Mitrić, koji je samo isturena ruka dvojice zlikovaca Stevanovića i Pavlovića. Mitrić je sve pokušao da minimizira, ali je građevinska inspekcija zatvorila gradilište. 



Mitrić se lažno predstavlja kao investitor, na tabli je ispisano ime, takođe, lažne firme koja je navodni investitor “Ferum GSM”, jer je ta firma preimenovana u “Lolash” d.o.o. 


Pisao sam o toj firmi, kao i ostalim fiktivnim firmama, gubitašima, 13.09.2021. godine.


LOLASH DOO BEOGRAD

Sjedište firme je u Bulevaru Vudroa Vilsona, Savski Venac. 




Vlasnik ove firme je najbliži član porodice Gordana Pavlovića, njegova kći, a do jula 2021. godine, vlasnik firme je bio najbliži član porodice Zorana Stevanovića, njegov sin. 


Direktor firme je Danko Mitrić.


U 2020. godini firma je zabilježila neto gubitak od 11.574 evra! 


Pitanje glasi:Otkud firmi "Lolash" d.o.o. odjednom novac za izgradnju zgrade u širem centru Beograda, kada su prošlu godinu završili sa gubitkom? Taj novac je iz crnih poslova, prljave pare koje se peru kroz izgradnju stambenoposlovnih objekata.


Građevinsku dozvolu "sredio" je Zoran Stevanović, preko svojih zločinačkih veza, među kojima je i Marko Parezanović, visoki funkcioner Agencije.



Sada će bezbjednosni organi Srbije provesti detaljnu istragu o ovom projektu, jer je, praktično, nemoguće da firma koja je 2020. godinu završila sa gubitkom od 11.574 evra i sa manje od pet zaposlenih, gradi stambeno-poslovni objekat višemilionske vrijednosti.


Na većini tašna mašna firmi, koje Stevanović i Pavlović posjeduju u Beogradu, upisane su parcele gradskog građevinskog zemljišta u čiji posjed su došli zahvaljujući podršci mafijaša Parezanovića, Ljubana Ećima i njihovih beogradskih poslušnika.