субота, 27. новембар 2021.

“Čaruga”, prijatelj Narko”Generala” Kostreševića i kum Ljubana Ećima, likvidirao je, zajedno sa Sinišom Kinezom Šakićem, Slavišu Ćuluma; Kostrešević putem “Skaj”-a izvještavao Čarugu koga će smijeniti; Čaruga Kostreševića šta je zapalio i na šta je bacio bombu

Slaviša Ćulum (u krugu) likvidiran u "sačekuši"


Piše: Slobodan Vasković


1.

Slaviša Ćulum ubijen je 15.05.2020. godine u blizini svoje kuće u selu Dragočaj, nadomak Banjaluke. U njega su ispaljena 22 hica iz automatskog oružja.



Ćuluma su likvidirali Siniša Šakić Kinez i Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalne ubice.


"Čaruga"

2.

Ubistvo Ćuluma je u potpunosti rasvijetljeno “otvaranjem Skaj aplikacije” Lovrenovića. “Čaruga” Lovrenović je u bjekstvu od septembra prošle godine kada je likvidirao Strahinju Stojanovića na Novom Beogradu.


(On se nije mnogo ni krio, do unazad mjesec dana, a redovno se, u Gradišci, sastajao sa Sinišom Kostreševićem, direktorom Policije RS i Narkom“Generalom” sa “Skaj” aplikacije.)


3.

Nađene su i dvije fotografije - jedna na kojoj se vide Lovrenović i Šakić kako u grmlju čekaju Ćuluma, a druga je tijelo ubijenog Ćuluma. Očito je da im je ova druga morbidna fotografija bila potrebna da bi dokazali naručiocu likvidacije, koji je još uvijek nepoznat, da je Ćulum ubijen.


automobil u kojem je likvidiran Ćulum

4.

Profesionalni ubica Lovrenović je kum Ljubana Ećima, šefa beogradskog dijela NarkoKlana, zajedno sa Markom Parezanovićem, visokim funkcionerom Agencije, koji ga štiti, kao i kum Željka Radovanovića Kreče, takođe Ećimovog čovjeka i pripadnika NarkoKlana koji je razorio Republiku Srpsku.


Ljuban Ećim

5.

Svi oni su dio paraobavještajne službe Milorada Dodika, čiji je šef Ećim.


6.

Kinez je Kavčanin i uhapšen je 28.07.2020. godine u Banjaluci.


Optužnica protiv Šakića potvrđena je 24.03.2021. godine.


7.

Motor kojim su pobjegli Kinez i Čaruga zapalio je Lovrenovićev sin Dušan. Nedavno sam objavio da je Dušan Lovrenović uhapšen u Sloveniji zbog sumnje na trgovinu opijatima, ali je, nakon saslušanja, pušten.

Lovrenović i Šakić bježe sa mjesta zločina

8.

Otvaranje “Skaj” aplikacije, odnosno njeno dešifrovanje, iznijelo je na vidjelo i direktnu komunikaciju Čaruge i Siniše Kostreševića, Narko”Generala”.


Već ranije sam objavio da je “General” direktno komunicirao, putem “Skaja” sa Čarugom, ali i sa Krečom.


9.

Kostrešević je stalno “gurao” Čarugu na načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića.


Narko"General" Siniša Kostrešević

Škorić nije policajac, već kriminalac, ali nije pod Kostreševićevom kontrolom, te ga je ovaj progonio preko Čaruge.


10.

Čaruga i njegov sin Dušan zapalili su, kako sam već objavio u tekstu Duplex “General” sa Skaja; Monstruozni Kumovski Trio: Ećim-“Čaruga”-Krečo; Piromanije Slavka Vučurevića; Slobodni pad Parezanovića, bliskog saradnika Bude Stankovića i, naravno, Ećima; Mladi gangsteri Stanivuković i Drinić; Riječ dvije o Javoru i rečenica o Dodikovoj “politici”, pilanu u Donjim Podgradcima, kod Gradiške, u noći 14.12. 2019. godine. Pilana je formalno u vlasništvu Uroša Desančića, Škorićevog vozača, ali je suštinski Škorićeva.


11.

Samo dan ranije, bombu na Škorićev kafić “Utopija” u Gradišci bacio je Lovrenović. Škorić mora odgovarati zbog nasilništva i korumpiranosti, ali se ne smije dozvoliti da mu presuđuju Kostrešević i Čaruga.

12.

Kostreševića je Čaruga izvijestio, putem “Skaj” aplikacije o paljevinama, a Kostrešević njega o tome koga je smijenio, a koga na mjesto smijenjenog postavio od “njihovih ljudi”.


Uz to, stalno je Lovrenoviću najavljivao smjenu Škorića, ali i Miloša Brkića, načelnika PU Banjaluka.

13.

Kostrešević je Čarugi savjetovao da nikako ne dolazi u Banjaluku dok on ne smijeni Brkića.


14.

Da podsjetim, ranije sam u tekstu Narko”General” Kostrešević, Ljuban Ećim i Boban Kusturić organizovali bjektvo Ubice Milivoja “Čaruge” Lovrenovića nakon što je brutalno eksplozivom likvidirao Strahinju Stojanovića na Novom Beogradu; Kusturić je “Čarugu” izvukao iz Beograda helikopterom Vlade RS detaljno izvijestio kako je likvidiran Stojanović, a u izvlačenju profesionalnog ubice Čaruge učestvovala je i Svetlana Ražnatović, što sam objavio u tekstu Svetlana Ražnatović posredovala između Ećima i Kusturića oko izvlačenja ubice “Čaruge” nakon likvidacije Strahinje Stojanovića; Igor Dodik odobrio izvlačenje ubice. (nastaviće se)