уторак, 17. август 2021.

Zora Vidović i Jedan u Tri; Mladen Ilić, predsjednik Skupštine Banjaluke, čvrsto gazi kriminalnim putevima Tasta R.Ž. i riječ dvije o Miodragu Bajiću, zaštitniku Kartela Romanov i Zvorničkog NarkoKlana koji vode Zoran Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar


Piše: Slobodan Vasković


1.

Malo je poznato da je moto Zore Vidović, ministarke finansija, “Jedan u Tri”.


Preciznije, velika “matematičarka” bez problema od Jednog troška napravi Tri i svi su, nakon toga, jako zadovoljni. I vrlo srećni.


2.

Zora je, praktično, genije, jer joj polazi da na mjesto jednog penzionisanog službenika Ministarstva finansija zaposli Tri, od kojih je Jedan onaj penzionisani, ali sada kao honorarni saradnik.


Zorin je to izum na kojem joj svi u Vladi RS zavide.


3.

Tako je, nedavno, penzionisan Milan Bajić iz Srpca.


Vidovićeva je odmah na njegovo mjesto primila dva službenika, oba iz Srpca.


Umjesto Bajića, rade Goran Stojković i Blaženka Malobabić.


4.

Onda je Zora shvatila da ne može bez Bajića, koji je bio angažovan na javnim nabavkama koje su sve, samo ne javne, pa je ponovo vratila Bajića kao saradnika za honorarčić od 2.000 KM mjesečno. Sitnica.


Na taj način ona se vrlo zadovoljila, odnosno bila je baš zadovoljna, kako su mi rekli izvori iz Vlade RS. 


5.

Da bi se zadovoljila i forma raspisani su formalni konkursi da nezaposleni ne bi bili besposleni, već da bi uzalud predavali dokumente za pozicije koje su već popunjene. Ipak nešto rade - hodaju tamo ovamo i nadaju se.


6.

Vidovićeva je veoma produktivna - samo u posljednjih mjesec dana primila je petnaest radnika u ministarstvo finansija. Taj resor je prozvan Novi Srbac! 


7.

Interesantno je da je Blaženka Malobabić supruga Veliše Malobabića, šefa kabineta Mladena Ilića, mladog Sektaša, koji je predsjednik banjalučke gradske Skupštine.


Da bi dobila posao, telefon je “okrenuo” Ilić.


8.

Ilić je, sve su prilike, krenuo stopama svog tasta koji je uhapšen u akciji “Napon” zbog kriminalnih radnji nezakonitog zapošljavanja.


9.

Međutim, nije, na kraju priče, “pao” punac, već tadašnji visoki funkcioner policije Darko Novković, koji je, u to vrijeme, bio načelnik Jedinice za organizovani kriminal i droge MUP RS.


10.
Novković je smijenjen sa te pozicije, jer je Ilićevom puncu dao podatke o akciji, preciznije, "provalio" je, a cijeli slučaj polako pada u zaborav. Bar kod Miodraga Bajića, šefa Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva koji se nada reizboru na tu poziciju iduće godine. Naravno, ukoliko do tada on ne bude zatvoren!


11.

Bajić je  učinio sve da zaštiti Kartel Aleksandra Romanova i njegove domaće saradnike koji su iz FG “Birač” opljačkali preko milijardu KM (do kraja 2012.). Bajić nije dao da se sprovede nijedna korektna istraga i prijave su završile u kanti za smeće.


12.

Nakon toga (od 2013.), Bajić je nastavio da štiti Zvornički NarkoKartel na čijem čelu su Zoran Prokleti Lihvar Stevanović, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar, koji je, ujedno, i šef Kavačkog klana za Republiku Srpsku. Ne samo njihove zločinačke poslove, već i kriminalne radove na otimanju "Alumine", najvrjednije fabrike u Republici Srpskoj.



Posljedica njegovog kriminalnog rada u pravosuđu je pad “Alumine” nakon niza plaćenih kriminalnih presuda kojima je Lihvarevom mafijaškom saradniku Gordanu Pavlovoviću Gociju, odnosno njegovoj kriminalnoj firmi “Pavgord”, na osnovu NIČEGA  dosuđeno 250 miliona KM, koje je zvornička firma dužna da plati.


13.

“Alumina” je predala zahtjev za stečaj, deset hiljada radnika (koji direktno ili posredno žive od ove firme) visi o koncu; Prokleti Lihvar, nakon što je kupio Domaće sudije Ustavnog suda BiH, predsjednika Okružnog suda Bijeljina Zorana Džidu i mnoge druge, sada pokušava kupiti sudije Vrhovnog suda RS da presude u korist “Pavgorda”.


14.

I Miodrag Bajić je iz Srpca; Preciznije Novog Srpca; Nepoznato je ko ga je doveo i da li je Vidovićeva imala ikakav uticaj na to, ali je sve izvjesnije ko će ga odvesti zbog nečinjenja i uništenja pravosudnih institucija, što je dovelo do toga da NarkoKartel Stevanovića, Mijatovića, Ilića-Tigra, Bojana Raonića, Desimira Babića… dođe na milimetar do neviđenog uspjeha - da Fabriku glinice pretvore u Fabriku droge u Gradu Droge Medelinu. Ili, ako se neko još sjeća, nekadašnjem Zvorniku na čijem čelu je Zoran Prokleti Lihvar Stevanović.