среда, 11. август 2021.

Slučaj "Škaljarac": Kostrešević pokušava uništiti Milovanovićeve putne naloge i dnevnice koje je uzimao dok je čuvao i vozio Božovića; Šehovac se nudio za zaštitu; Šef Kavačkog klana u RS Dejan Ilić Tigar gradi zgradu u Banjaluci, zajedno sa Begovićem, vlasnikom brze pošte "X -express"

Siniša Kostrešević

piše: Slobodan Vasković


1.

Mladen Milovanović, Glavni inspektor UKP MUP RS, koji je uhapšen 17.07. ove godine zajedno sa Škaljarcem Milošem Božovićem i dalje je najveća opasnost i glavobolja za Sinišu Kostreševića, direktora Policije sa kojim je veoma blizak.


2.

Kostrešević je već trebalo da bude smijenjen, ali, umjesto toga, on je naložio uniištavanje dokaza o tome kada je sve Milovanović pratio/vozio Božovića na put. 


I ne samo Milovanović, koji je u jednomjesečnom pritvoru, već i inspektori Predrag Vatreš i Gorana Rečević, koji nisu pritvoreni, iako je protiv sve troje podnešena krivična prijava.


3.

Nije samo ova trojac pazio na Škaljarca Božovića; U Banjaluci su još, najmanje, četiri visokopozicionirana pripadnika istog Klana koji su skriveni lažnim identitetima i pod zaštitom su pripadnika policije; Nema dileme da je, osim Milovanovića, Vatreša i Rečevićke, u velikoj kriminalnoj organizaciji, koja djeluje u okviru MUP RS, još nekoliko visokih policijskih funkcionera.

Škaljarac Božović

4.

Zvuči nevjerovatno, ali je istina da je Milovanović uzimao dnevnice i putne naloge  u MUP RS u vrijeme kada bi vozio Božovića na razne destinacije.


Kostrešević je, prema mojim informacijama, naložio uništavanje te dokumentacije, ali to je zaista uzaludan posao, jer je nemoguće poništiti finansijske tragove. 


Mladen Milovanović

Kostrešević je, očito, prestravljen čim se odlučio za ovako sulude poteze, a spasavanje Vatreša i Rečevićeve od pritvora je, prema mojim izvorima, samo privremeno.


5.

Kostreševiću je tu u pomoć priskočio Viktor Latinović, visoki funkcioner u KTC MUP RS, koji je svjedočio u korist Vatreša. To svjedočenje, naravno lažno, skupo će koštati Latinovića.


Sve ukazuje da je Kostrešević odlično znao šta rade Milovanović i njegova ekipa!!!


Branimir Šehovac

6.

I Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo, morao bi se naći na udaru Tužilaštva, jer je nudio svoje usluge za skrivanje Božovića, za šta postoje svjedoci.


Šehovac je zaštitnik narkobosova iz Istočnog Sarajeva, o čemu sam već pisao.


7.

Važno je istaći da je dio Milovanovićeve ekipe i Saša Begović, vlasnik firme “X express”, preciznije brze pošte.



Begović je za kratko vrijeme došao do ogromnih količina novca, što mu je omogućilo da izgradi i zgradu u Budžaku, u ulici Bulevar Milutina Milankovića (Budžak/Lazarevo).


8.

Interesantno je mnogo toga oko te zgrade: Nju je počela da gradi firma formalnog predsjednika odavno srušenog parlamenta RS Nedeljka Čubrilovića “Trio -kop”, ali mu Srebrenka Golić, Mistroid za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, nije dala sve potrebne dozvole.


Nedeljko Čubrilović

Nakon toga Čubrilović je prodao i zemljište i zgradu Dejanu Iliću Tigru, Šefu Kavačkog klana u RS i pomenutom Begoviću.


Dejan Ilić Tigar, šef Kavačkog Klana u RS


9.

Kostrešević, koji je prijatelj Ilića, sredio je sa Golićevom sve potrebne dozvole i Ilić je, zajedno sa Begovićem, mogao da otpočne pranje para na ovom građevinskom objektu.


U cijelom poslu svoj procenat ima i Kostrešević. 


10.

NarkoBos Dejan lić-Tigar očito ne štedi kada je plaćanje policijske podrške u pitanju; Ranije sam objavio da je Kostreševiću kupio automobil “Pasat 6”, te obezbijedio preskupi crveni mermer kojim je direktor Policije ukrasio značajan dio velike kuće koju je izgradio u Banjaluci.



Kostrešević je osoba od najvećeg povjerenja Milorada Dodika, dok su Ilićevi glavni šefovi narkokraka koji vodi ka Holandiji - Bojan Raonić iz Zvornika koji je u bjekstvu i njegov zet Desimir Desko Babić, o čemu sam detaljno pisao, a uskoro ću nastaviti sa novim informacijama.


Ilić je prao novac za Monstruozni gang Veljka Belivuka.


Stevanović, Mjatović, Ilić

11.

Ilić je jedan od Trojice Kumova Kartela Grada Droge Zvornika koji je porobio zajedno sa Zoranom prokletim Lihvarom Stevanovićem i Sinišom Psihom Mijatovićem. (nastaviće se)