субота, 21. август 2021.

Milorad Dodik za danas najavio veliko okupljanje Crvenih Sektaša na Kozari: Očekuje se da će na tom skupu teško stimulisani dr Tilu Lilu Vlado Crta Đajić održati svoj do sada „najbolji“ govor; BONUS: Poseban album Crtinih fotografija

 

Piše: Slobodan Vasković


Crvena Sekta je već mjesecima na istorijski niskom rejtingu. To se posebno odnosi na Banjaluku, gdje vlada potpuno rasulo. Za razliku od Igora Radojičića, koji je godinama Crvenu Sektu u Banjaluci držao na 35 -40 % podrške birača, Crta je kroz samo nekoliko mjeseci tu mafijašku organizaciju spustio na ispod 20 %. U prilog tome ide posljednje istraživanje javnog mnjenja, koje je pokazalo da SNSD u Banjaluci podržava samo 16 % birača.



Da je krah Crvene Sekte neminovan pokazuje i ponašanje Igora Radojičića. On je u zadnjih mjesec dana održao više sastanaka sa svojim nekada najbližim saradnicima. Na tim sastancima se razgovaralo o sudbini stranke nakon odlaska u opoziciju 2022. godine. Upravo je juče (19.08.) jedan takav sastanak Radojičić održao sa doktoricom Nevenom Todorović, u prostorijama Doma zdravlja u Banjaluci.


 

Da je Crvena Sekta potpuno izgubila kompas pokazuje za danas zakazani događaj na Kozari. Dok sa jedne strane ljekari apeluju da se poštuju mjere borbe protiv virusa Covid-19, Dodik i Crta sa druge strane organizuju veliku Crvenu Korona žurku, na kojoj planiraju da okupe 15.000 ljudi. Ovo „okupe“ podrazumijeva da će širom Republike Srpske Crvena Sekta natjerati zaposlene u javnoj upravi i javnim preduzećima da sjednu u stranačke autobuse i dođu na Kozaru.


Vratimo se Crti, koji je u proteklih mjesec dana pokušao da na sličan način oživi stranačku infrastrukturu u Banjaluci. On je u više Banjalučkih sela organizovao Crvene Žurke, koje su se pokazale kao totalni promašaj. Crta ne samo da nije tim događajima privukao nove simpatizere, nego je i one dugogodišnje partijske članove naveo na razmišljanje da li ima smisla pratiti Crtu ka ponoru u koji on vuče stranku.



Interesantno je da je Crta gostujući na jednoj režimskoj televiziji pokušao da ubijedi gledaoce da ne koristi stimulanse bijele boje i da ne spopada sve što liči na žensko i hoda na dvije noge.



No, kako slike govore više od hiljadu riječi, pripremio sam poseban album Crtinih fotografija, na kojima se najbolje vidi u kakvom se psiho-fizičkom stanju Crta nalazio na pomenutim žurkama. Moram priznati da iskreno žalim što se nalazim u egzilu, jer bih sigurno danas otišao na Kozaru, samo sa ciljem da uživo odgledam i odslušam govor teško stimulisanog Crte.


BONUS: Poseban album Crtinih fotografija