среда, 22. јул 2020.

Dodikov AntiBeogradski Ešalon: Grigorije, “Srbska čast”, "Crveni Kombi" Stevandić, Simić, Lukač i ostali veterani podzemnih, niskih i prljavih napada


Piše: Slobodan Vasković

1.
“Više puta sam govorio da ne treba graditi toliko crkava, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, papira, gde je sve zapušteno… Teško je gledati sve to jer i to je odraz naše Crkve”, rekao je Mladen Jevrić Durić, takozvani vladika Grigorije, za list “Danas”, 07.10.2020. godine, na dan kada su počeli protesti u Beogradu.

(Dio tih protesta bio je vrlo nasilan, huligani su pokušali da upadnu u zgradu Skupštine Srbije i veoma je važno napraviti razliku između brojnih građana koji su mirno izrazili nezadovoljstvo zbog najave novih drakonskih mjera zbog korona virusa. Inspiratori napada na Skupštinu Srbije su ruske obavještajne ćelije koje djeluju u Regionu i kontrolišu značajan broj nasilnih huliganskih grupa; Ne samo u Srbiji, već i BiH i drugim državama). 

2.
“Danas” je u tom tekstu “Vladika Grigorije: Usmeriti novac u bolnice a ne u crkve” naveo da je Jevrić Durić “još kao episkop Zahumsko-hercegovački 2013. godine je doneo preporuku da se na teritoriji kojom je tada upravljao do daljeg ne grade hramovi”.



3.

4.
Rasprodao je crkvenu imovinu u Mostaru i Dubrovniku, a gdje su pare od prodaje to samo on zna.

5.
Jevrić Durić uništio je za vrijeme svog boravka Hercegovini tamošnje brojne firme, ostavio bez posla stotine radnika, a sada se u Srbiji prodaje kao “alternativa”; Prodaje je riječ koja vrlo precizno opisuje Grigorija, jer on je uvijek na prodaju, a kako u vrhu države Srbije nisu bili zainteresovani na bacanje miliona za njegovu licemjernu podršku, okrenuo se protiv tamošnje vlasti.

6.
Grigorije, koji sistematično, luđački, progoni svakog svog kritičara, koji je naredio kamenovanje potpisnika ovih redova, 18.03.2009. usred Vaskršnjeg posta; Koji je, svojevremeno, teškom zloupotrebom i u inkvizicijskom maniru iskoristio Crkveni sud eparhije Zahumsko-hercegovačke i osudio jednog od najglasnijih opozicionara Nikolu Sekulovića (preminuo 30.01.2016. godine) i Blaža Stevovića iz Trebinja zbog, kako je slagao, javnog djelovanja protiv "Hristove crkve i velikodostojnika”, isključenjem iz Crkve, predstavlja se kao jagnje, iako je riječ o Nečovjeku i istinskom Demonu. 


Grijeh Sekulovića i Stevovića bile su izrečene kritike na račun Grigorija.

Desilo se to 2009. godine i po prvi put je Crkveni sud sudio svjetovnim licima.

“Crkveni sud izopštio je Nikolu Sekulovića iz Trebinja iz crkvene zajednice do Vaskrsa 2010. godine zbog javnog djelovanja protiv crkvenih velikodostojnika. On se istovremeno poziva na pokajanje. Iz crkvene zajednice do Pedesetnice ove godine izopštava se i Blažo Stevović”, objavio je, 07.04.2009. DW u tekstu - "Homeinizacija" Srpske pravoslavne crkve!

Veliki crkveni sud u Beogradu poništio je Grigorijevu inkvizitorsku, neljudsku, necivilizacijsku, antihrišćansku odluku.

7.
Grigorije je pokušao, a čini to i dalje, razoriti ionako teško uzdrmanu SPC, a ne posustaje u svojim namjerama ni sa pozicije episkopa diseldorfskog i cijele Njemačke, gdje je sklonjen iz Hercegovine, iako ga je trebalo zauvijek izbaciti iz SPC-a toliko je zla nanio.

8.
Opaki licemjer, sjecikesa i, što to ne reći, notorni kriminalac, nikada nije rekao nijedne jedine riječi protiv neljudskog i antinarodnog Režima Milorada Dodika, koji je narod doveo na rub biološkog opstanka, ali sada pokušava u Srbiji da izgradi imidž bogougodnog, trpeljivog, strpljivog “kritičara vlasti”, iako je bio i ostao lopov, prevarant i lažov koji radi sve suprotno od onoga što govori.

9.

10.
Grigorijeva uloga u nasilnim, huliganskim, napadima na Narodnu skupštinu Srbije još uvijek nije razjašnjena do kraja, ali je sasvim izvjesno da ga je Novica Antić, predsjednik Vojnog sindikata Srbije, 10.07.2020., dan nakon nasilnog pokušaja upada grupe huligana u Narodnu skupštinu Srbije, pozvao javno da stane na čelo “narodnog protesta”.


Vladika Gligorije je jedini čovek koji u ovom trenutku može artikulisati krizu u srpskoj opoziciji i prevazići nametnute nam podele u narodu. On je čovek čiji je autoritet nesporan, širokih pogleda i shvatanja i iznad svega čovek koji ima ugleda i znanja da povede srpski narod putem oporavka, nacionalnog otrežnjenja i pomirenja- kaže Novica Antić, posle noćašnjih dešava koje pokazuju da su se stvari otrgle kontroli”, izjavio je Antić (10.07.2020.).

11.
Antić je veliki kritičar zvaničnog Beograda i jedan je od kreatora neistine da je 63. padobranska brigada Vojske Srbije odbila da izađe na ulice Niša, tokom julskih protesta u Beogradu i drugim gradovima. 

12.
Isti dan, 10.07.o.g., kada Antić “promoviše” Inkvizitora Jevrića Durića u vođu “narodnog protesta”, jedan drugi Grigorijev vrli prijatelj - Pero Simić, medijski savjetnik Milorada Dodika, preko portala koje kontroliše ispaljuje kako “Huligani predvođeni režimskim poslušnicima planiraju nove napade na policiju i građane koji mirno protestuju”, a tokom te večeri da “zaposleni RTS-a spremaju prekid programa”!

Simić ima vrlo razgranate podzemne veze i vezice.

13.
S obzirom na hvalospjeve koje Dodik upućuje vrhu zvaničnog Beograda, više je nego indikativno da njegovi savjetnici i preskupo plaćeni privatni sektaški episkopi, poput Grigorija, vode aktivnu kampanju protiv onih koje član Predsjedništva BiH javno opjevava! 

Kada se tome doda djelovanje “Srbske časti”, kriminalne organizacije, u vrijeme nasilnih protesta i njihova podrška pokušajima rušenja Skupštine Srbije, onda indikativno evoluira u planski.

14.
Ono što je zaista interesantno jeste da narečeni jurišnik Simić u listu “Danas” , 18.07.2020., demantuje bilo kakvu povezanost Dodika sa “Srbskom časti”, iako fotografije iz januara 2016., sa prijema za Dan RS, demantuju Simića i ostale simiće. 

Milorad Dodik, Bojan Stojković i Igor Bilbija ("Srbska čast")
15.
Licemjerstvo zvanične Banjaluke spram Srbije je bezgranično, jer je zvanični Beograd u nekoliko navrata doslovno spasio RS finansijskog kolapsa i najmanje što se očekivao od Dodika i njegovih najbližih saradnika jeste da ni na koji način ne učestvuju u beogradskim neredima, šta god privatno mislili o vlasti Srbije. 

Očito je da ne misle ništa dobro, te da pokušavaju, izvan svake razumne sumnje, po ruskom nalogu, učestvovati u pogoršanju političkog ambijenta u Srbiji, kako bi se, između ostalog, spriječilo rješavanje pitanja Kosova i Metohije.

16.
Poodavno sam i to u nekoliko navrata konstatovao da je RS pretvorena u nosač ruskog udara na Srbiju, što se sada i javno pokazuje, a u nadolazećem vremenu će se pojačavati. Jer Milorad Dodik nema kud - mora da sluša naređenja iz Moskve!

17.
U cijeloj ovoj opasnoj igri vrlo značajnu ulogu ima Dragan Lukač, šef Hunte u RS, koji preko svojih ulizica poput Nenada “Crveni Kombi” Stevandića, zločinca po ubjeđenju i opredjeljenju, potom “malog, zlog od palube” Duška Vukotića, kriminalne “Srbske časti” i ko zna kojih još sve beščasnika podržava snage kojima je interes što veći haos u Beogradu.

Stevandićeve veze sa "Srbskom časti" i njihovim ruskim šefovima, među kojima je i Valerij Kaljakin, predsjednik Međunarodnog saveza "Nasljednici pobjede", nesporne su, kao i činjenica da "Crveni Kombi" u svojim najblažnijim snovima vidi sebe umjestoo Dodika pod čvrstom ruskom upravom.

18.
Već sam u tekstu - Slike sa "Ruskih Ulica"; Poneka prijetnja iz RS ministru iz Vlade Srbije i uzgredna promjena registarskih tablica - dijelom oslikao njihovu ulogu, ali ona postaje još složenija kada se otvore nove stranice foto albuma “Slike sa Ruskih ulica”.

Bojan Stojković ("Srbska čast") i Dragan Lukač
19.
Osim čvrsto zagrljenih Lukača i Vukotića, imamo, u albumu, priliku vidjeti i gvozdene veze Vukotića i pomenutog Antića, koji je Inkvizitora Grigorija promovisao u vođu “narodnog protesta”.


20.
Vojni sindikat Srbije je 26.11.2018. Počasnom Gramatom počastio “Veterane”, na čijem čelu se nalazi Vukotić, a koje stopostotno kontroliše Lukač.



Počasnu Gramatu potpisao je Antić, predsjednik Vojnog sindikata Srbije.



21.
Kao protivuslugu Vukotić je zaprijetio srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu, ističući da će ga prisiliti da ODSTUPI.



Antić mu je zahvalio na bratskoj podršci. Vulin se još nije oglasio oko pomenutih prijetnji. (nastaviće se)