уторак, 26. мај 2020.

Kad Šatori Utihnu: Viškoviću bi bilo mnogo pametnije da je kontaktirao “Alibabu” nego Četrdeset Razbojnika


Piše: Slobodan Vasković

Radovan Viškoviću bi bilo mnogo bolje da je oko letećeg šatora, koji lažno naziva pokretnom bolnicom, kontaktirao “Alibabu” nego Četrdeset Razbojnika, koji su mu uvalili prastaru šatorčinu za 4,6 miliona KM.

Sudeći prema Viškovićevim riječima, razgovor sa jednim od 40 razbojnika, koji je njegov dobar prijatelj, bio je pravi triler.

„U razgovoru sa jednim dobrim prijateljem, tražio sam od njega neku drugu uslugu, a on je rekao - eto imam i to (poljsku bolnicu) i onda smo jednim telefonskim razgovorom to riješili. Možeš li ti to zaustaviti i vratiti. Mogu, i tako se odigralo“, ispričao je Višković za TV K3.

Zaista šokantan zaplet - on od prijatelja traži “drugu stvar”, a prijatelj, Razbojnik kakav jeste, ponudi mu “pravu stvar” - lažnu pokretnu bolnicu, koja je prastari šator i to za svega 4,6 miliona KM. 

Šator Viškovićevog Razbojnnika Prijatelja;
Ovce su u obilasku
Višković, koji je kao mali pojeo kamen “mudraca” i još ga nije svario, odmah je to “jednim telefonskim razgovorom riješio”. Dva su mu preskupa, a i Milorad Dodik i Dragan Lukač imaju lošu naviku da ilegalno prisluškuju i potom preslušavaju tuđe razgovore. 

Višković se do sada nije izjasnio da li mu je Dodik sugerisao da je Razbojnik, jedan od Četrdeset, kojeg je nazvao Višković njegov veliki Prijatelj?! Viškovićev! 

Višković posjeduje visok nivo “bezbjednosne kulture” - vrlo “kulturno”, poput zadnjeg soma, je nasjeo na podvalu svog prijatelja Razbojnika, jednog od četrdeset. 

Da je Višković, kojim pukim slučajem, kontaktirao “Alibabu”, mogao je da dođe do odličnih šatora; I to vojnih, za pokretne bolnice.



Cijena sitnica - od 48 KM do 179,52 KM po m2.

Kako je Višković osoba vrlo širokopojasnog uma - treba mu široko, naširoko pojašnjavati, ali nikad ništa ne razumije, odlučio se za 6.500 m2 šatorčine koja prekriva zelenu travu u Zalužanima, koji je Vlada RS platila njegovom Razbojniku 4,6 miliona KM. 

Viškoviću robija ne gine, a da je “skoknuo” do “Alibabe” mogao je kupiti 6.500 m2 po najvećoj cijeni od 179,52 KM po m2 i sve bi koštalo 1.166.880 KM.

Tako bi u budžetu ostalo 3.433.120 KM i to da m2 plati po najvećoj cijeni. A što ne bi platio po najvećoj cijeni - em RS ima para kao pljeve, em neće, valjda, jedan premijer RS da se cjenka sa “Alibabom”, kad nije ni sa Razbojnikom, jednim od Četrdeset. 

Plus, šator sa “Alibabe” ima baš uočljiv znak Crvenog krsta koji bi se dao baš jako dobro raskadrirati za potrebe Vlade RS. Ko bi mogao onda da demantuje da je kupljena leteća pokretna bolnica?! Niko!



Da je, ipak, odlučio da se ne rasipa novcem, što je trend kleptokratske oligarhije, i plaćao bolnički šator po prosječnoj cijeni od 100 KM, cerada za pokrivanje trave koštala bi 650.000 KM, pa bi u budžetu ostalo 3.950.000 KM. 

To je računica na osnovu zvanično objavljenih cifara da je za šatorčinu plaćeno, dosad, 4,6 miliona KM. A plaćeno je 3,6 miliona evra, odnosno preko 7 miliona KM.

Nebojša Vukanović, narodni poslanik, našao je još jeftiniji šator na “Alibabi” - za svega 60 KM po m2, što je 390.000 KM. Međutim, taj šator je, kako je Vukanović i naveo, za svadbe; istina vrlo luksuzan.



I za kraj podsjećanje na vrlo umnu izjavu Željke Cvijanović o letećoj bolnici, koja vrlo dramatično pokazuje s kim narod ima posla.