петак, 29. мај 2020.

Fatalna privlačnost: Viškovićev strah da mu Dodik poziciju “Vrtnog Patuljka” ne zamijeni ulogom “Žrtvenog Jarca”; Vlada RS je u rasulu; Đokić otima kao da mu je “zadnje”; Osnovac baca otete pare na podizanje stranke kojoj će politčkokriminalne strukture zabraniti kandidovanje; Nešić kupio trećinu Rektorata Univerziteta Istočno Sarajevo i nastavlja sa kriminalizacijom institucija


Piše: Slobodan Vasković

1.
U takozvanim institucijama RS, na čelu sa Vladom tog entiteta, vlada potpuno rasulo.

2.
Takozvani premijer Radovan Vrtni Patuljak Višković ne vlada ničim i zadužen je za besmislene monologe na sjednicama Vlade RS, koji su potpuno neproduktivni i odraz su njegovog unutrašnjeg straha da će ga iz Vrtnog Patuljka, snagom uticaja Milorada Dodika, pretvoriti u Žrtvenog Jarca, koji će odgovarati za kriminalne radnje s lažnom pokretnom bolnicom, od koje postoji samo prastari šator.

3.
Nakon privođenja premijera Federacije BiH Fadila Novalića, zajedno sa “respiratornom ekipom” u sastavu Fikret Solak i Fikret Hodžić, Višković izvjesno nije oka sklopio.

4.
Kada Novaliću nisu pomogli respriratori da nastavi da “diše slobodu”, Višković je svjestan da mu se ne piše dobro od ustajalog šatorskog smrada. I da bi uz zaštitnu masku mogao da nosi i zaštitne lisice!!!

5.
Višković je i prije smještanja Novalića u korona fri destinaciju u prostorijama Sipe, nakon koje je bukirao korona fri prostorije u Tužilaštvu BiH, bar na par dana, bio u velikom strahu, jer se javno žalio kako su mu podnesene krivične prijave za prevaru sa letećim šatorom i ostalim aferama i iskazivao veliku nervozu zbog njih.

6.
Strah je potpuno ovladao Viškovićem do mjere da se ponaša potpuno nekontrolisano - osim što satima priča nebuloze, sočno psuje, pa onda padne u depresiju i na ivici suza konstatuje da je on najveća žrtva pandemije, jer je progonjen.

7.
Uz to ga nemilosrdno progoni i Dodik koji od njega, kočijaškim riječnikom, zahtijeva rješenja, iako Višković nema rješenja ni za šta, pošto su budžetski računi potonuli duboko u crveno.

8.
Vlada RS vrlo svjesno ne isplaćuje obećani novac za aprilske plate i obaveze radnicima koji su, zbog korone bili prisiljeni da ne rade, jer ga nemaju dovoljno, tako da je oko 56.000 radnika i dalje bez aprilskih primanja. 

Načekaće se, kako stvari stoje, još mjesecima, jer Višković, po Dodikovom nalogu, isplaćuje isključivo prevarantske ugovore i virusne kriminalne transakcije. 

9.
Uzalud je Viškovićeva posvećenost Dodiku spram kojeg osjeća fatalnu privlačnost; Toliko fatalnu, da bi mogao završiti karijeru fatalno. 

10.
Vrtni Patuljak strahuje da bi mogao biti smijenjen i prije izbora, a potpisao je sve prevare, na kojima su drugi oteli milione; Jedino on nije uspio da se jače “ugradi” ni u kakav veći posao. Sve što je kasirao je sitnica, spram ekipa “skakavaca” Dodika i Ranka Škrbića.

11.
Višković je, sa aspekta Režima, ispao pravi som, ali ta uloga mu je i bila namijenjena i odigrao je vrhunski; Milorad Dodik mu je fatalna noćna mora i plaši se da nije daleko od odluke da ga iz Vrtnog patuljka svojim primitivnim alhemičarskim trikovima pretvori u Žrtvenog Jarca.



12.
Dok Višković strahuje od ćelije, Petar Đokić dominira Vladom RS - ta nazovi institucija isključivo se bavi njegovim prevarama sa kocesijama; Ne na način da prevare sprečava, već ih dodatno i nezakonito produkuje, produžuva, odobrava…

13.
Đokić otima kao da mu je “zadnje”, što je već kontinuitet visokih funkcionera Režima, koji se istovjetno ponašaju.

14.
Đokić strahuje od Gorana Osnovca Selaka, mladog kriminalca kojeg je on stvorio, a Dodik preuzeo, i koji pokušava da uspostavi stranku na cijeloj teritoriji RS.

15.
Selak je stalno “na terenu”, nudi novac kome stigne, a ima ga, jer se baš napljačkao, ne shvatajući da su to bačene pare - Njegov SPS neće moći da se kandiduje na izborima, bar ne pod tim imenom.



16.
Selak je, takođe, som, jer su “više” kriminalnopolitičke instance već dogovorile da ga onemoguće u izbornoj trci. Jedan kriminalac manje, ukoliko Selak ne promijeni ime stranke u, na primjer, “Mladi Razulareni Banditi”.

Uprkos svemu, "doktor nauka" Goran Osnovac Selak intenzivno se priprema za kampanju, pa je odlučio da konačno savlada abecedu i azbuku, što će, ako mu to pođe za rukom, biti vrhunski naučni domet.

17.
Dok Višković strahuje, pa će mu, nakon hapšenja Novalića, morati dodavati “vode preko mašica” da mu “saliju stravu”, notorni zločinac Nenad Nešić nastavlja sa kriminalizacijom institucija.

18.
Nakon što je poredao članove svoje zločinačke ekipe u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, Nešić dovodi Nikolu Spasojevića na mjesto  pomoćnika Ministra za privredu i preduzetništvo u Vladi RS!



19.
Riječ je o tipičnom Nešićevom kadru - falsifikovana diploma, falsifikovana biografija, čvrste veze sa krim podzemljem i jake veze sa Vicom Zeljkovićem, Dodikovim ekosestrićem, koji preko svojih brojnih ekofirmi teško zagađuje RS.

20.
Nikola Spasojević je brat Dragana Spasojevića jednog od najvećih ratnih profitera  iz Zvornika

Tako mafija nastavlja da u potpunosti preuzima sve institucije, čak i obrazovne.

21.
Najveća sramota za RS je činjenica da je Nešić, nedavno, postao vlasnik trećine zgrade u kojoj se nalazi Rektorat Univerziteta Istočno Sarajevo. 

Tu trećinu kupio je opljačkanim novcem, a Rektorat bi uskoro mogao da završi na ulici, ukoliko ne budu ispunjavali najvlažnije Nešićeve snove i njegove izborne zahtjeve.

22.
Ima li većeg poraza RS od toga? Teško, a Zaštitnik prava kriminalaca na slobodnu pljačku i otimačinu Milorad Dodik sve to odobrava i podržava, sa posebnim akcentom na kriminogene osobe poput Nešića koji su spremni na svako zlo; A svako zlo i čine.