уторак, 31. децембар 2019.

Još jedna godina koju su pojele Gnusobe



piše: Slobodan Vasković

1.
Pojeli su još jednu godinu i nehajno obrisali rukavom višak masnoće preliven preko halapljivih usta, razmazan sve do zadriglih podbradaka.

2.
Ogromna većina pristala je na samoponiženje - proždiranje njihovog vremena kao prirodan tok u kojem se necivilizacijski pir vladajućih Spodoba bespogovorno prihvata ravnodušnošću leševa, koje obducent skalpelom/sjekirom/satarom para i lomi: Uzduž i poprijeko, vadeći im sve organe, režući sa svake strane, svjestan da nikakvog otpora neće biti.

3.
Ocjena protekle godine u suštini je nekrologija, jeziva zbirka “životopisa” onih koji su “na nogama” prihvatili upokojenje iako još nisu stigli na red kod Kosca. 

4.
Gnusobe su pojele godinu, razvratno divljajući; U kratkim epizodama predaha od prežderavanja nasilno otetim vremenom, mahnito su se obračunavali sa nešto preostalih buntovnika. 

5.
Buntovnici su butnovni bez mnogo šanse za uspjeh, jer većina, koju žele da otrgnu iz svojevoljnog samoindukovanog samrtnog grča, nije ni gorda, ni ponosna, još manje sklona bilo kakvoj vrsti drskosti; Čak ni primisli da su išta više od neosjetljivih fosila, koji neće ispasti ni iz kakvog ormana, već su rasuti po prostoru na kojem se Nakarade, Nemani i Rospije nadmeno razmeću, ne obraćajaći nikakvu pažnju na krckanje kostiju ispod njihovih nogu.

6.
Nakaze hitro i brutalno reaguju na svaki rijetki disonantni šum, neusklađen sa melodijom koju isijava pucanje kostiju.

7.
Rulja podaničkog mentaliteta (čiji su “najbolji” izdanci “ovjenčani” palanačkim mentalnim sklopom i neizostavnim “Pavlovljevim sindromom”) u koaliciji je sa vlastodršcima; Štiti ih i omogućava Gnusobama da kroz svjetinu prolaze kao kroz prašinu, ne plašeći se ni najmanje da bi bar negdje mogli zapeti, zaplesti se, pasti….

8.
Nadolazeća će biti pojedena kao i prethodna; pir propraćen patološkim, morbidnim monologom jednog lica, direktno usmjerenim na razaranje preostalih preslabo zaštićenih mozgova.

9.
Sve što se “živi” (suštinski se ne živi već vegetira, pod teškim bombardovanjem otrovnim lažima, čekajući kraj kao spas) posledica je petnaestogodišnjeg strateškog, sistematičnog, efikasnog varvarskog napada na sistem društvenih vrijednosti; Njegovo svjesno razaranje i  uništenje institucija, pomnoženo sa nasilnim anesteziranjem različitosti mišljenja, izrodilo je beskarakternu, ogavnu, jezivu, nasilnu kastu Gnusoba, nametnulo njihove lične ciljeve kao opšte, i proizvelo masu Mrtvih Duša, nesposobnih za bilo kakav pokret, kamoli drskost ispoljavanja različitosti djelovanja. 

10.
Nesnošljivost se iskazuje čak i prema mikronskim tragovima buntovničkog mentaliteta; Istrebljenje je riječ godine za nama.

11.
Oni koji su otišli su se spasili; Na putu su i preostali koji drže do sebe, svijesti da svoje vrijeme, svoje godine ne trebaju prinijeti na pladnjevima stolovima pohlepnih, nenajedenih  Nakarada, Nemani i Rospija.