четвртак, 15. август 2019.

Iz Vlade RS trebalo bi da budu smijenjeni Kovačeva, Trninić, Đokić…




piše: S.V.

Radovan Višković najavio je rekonstrukciju Vlade RS do kraja godine, ne precizirajući ko će od aktuelnih ministara biti zamijenjen “novim impulsima”.



Prema pouzdanim podacima, za sada je gotovo sigurno da iz Vlade RS odlaze Dragica Kovač, ministarka trgovine i turizma, kao i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Kovačeva je već trebala biti smijenjena, nađena joj je i zamjena iz Prijedora, ali je “leteću izmjenu” spriječilo saznanje da je nasljednik “odranije poznat policiji” jedne susjedne zemlje.

Kovačeva je član DEMOS-a Nedeljka Čubrilovića, izniklog na lanjskim postoktobarskim razvalinama DNS-a. 



Trninić je poodavno “trn u oku” Miloradu Dodiku, tako da ni on Novu 2020. ne bi trebalo da dočeka u Viškovićevom kabinetu.


Trninić je još uvijek član DNS-a, što je Dodiku dodatni poticaj za njegovo uklanjanje iz Vlade RS.  

Treći “pik” je Petar Đokić, ministar energetike, čija smjena bi trebala biti okidač za udar na SP, koji je već pripremljen.

Dodik ima za cilj cijepanje ove stranke na dva dijela, po istom principu po kojem je već razbio DNS.

Protiv Vjetrovitog Đokića je poodavno, u MUP RS, napisana krivična prijava zbog malverzacija sa TE “Stanari”, ali nikada nije upućena u tužilaštvo - čeka se “pravi trenutak”.


Umjesto Đokića za ministra energetike doći će kadar SNSD-a, jer Dodik želi punu kontrolu nad ovim resorom, dok se za mjesto predsjednika SP-a najozbiljnije priprema Goran Selak, visoki funkcioner te stranke.

U najmanjem, Selak je već viđen na čelu “S- DEMOS-a”, koji bi trebao da “nikne” iz pepela SP-a. 

Dodik još nije odlučio koga će od članova SNSD-a eliminisati sa ministarske pozicije, a nekoliko imena je u opticaju.