четвртак, 1. август 2019.

Želimir Lepir: Kad malo bolje razmislim možda ovo (Izvještaj MUP RS o Ubistvu Davida Dragičevića i njihovi "dokazi") ništa nije tačno



piše: Slobodan Vasković

1.
Glavni okružni tužilac Želimir Lepir izjavio je nedavno, pred svjedocima, da nerijetko sumnja da Izvještaj o zločinu Teškog Ubistva Davida Dragičevića, koji je MUP RS dostavio Tužilaštvu 29.03.2018., uopšte nije tačan.

“Kad malo bolje razmislim možda ovo (Izvještaj MUP RS o Ubistvu Davida Dragičevića) uopšte nije tačno”, rekao je svojim sagovornicima Lepir.

2.
Očito je da je Lepir potpuno svjestan da MUP RS štiti Naručioce Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihove saradnike, ali da ne smije ništa da učini kako bi se oni priveli pravdi.

3.
Lepir je, prema tim svjedočenjima, bio potpuno konfuzan u obrazlaganju “činjenica” pa je za ubistvo Davida prvo optuživao Đorđa Rađena, koji je prijavio lažnu pljačku kuće i Alena Kukića, koji je bio pritvoren zbog brisanja snimaka sa video nadzora “MK” servisa; Potom je izjavio da često misli kako sve što mu je servirala policija “nije tačno”!

Kukić je, po zahtjevu sluge Pravosudne Mafije Dalibora Vreće, bio u pritvoru "kako ne bi uticao na Rađena", a Rađen nikada nije pritvoren.

4.
Lepir, izvan svake razumne sumnje, zna ko su Ubice Davida Dragičevića i zna da su to pojedini pripadnici policije; Upravo zbog toga je odbio naređenje Dragana Lukača da Ubistvo Davida proglasi zadesom.

5.
Lukač je demantovao da mu je to naredio, ali je Lepir to javno potvrdio.



6.
Lepir nije odbio Lukačev zahtjev zato što je ispravan tužilac, već da se kola ne bi slomila na njemu; Da je ispravan tužilac, Lepir bi poodavno pohapsio one koji su ubili Davida.

7.
Lepirova izjava o netačnosti izvještaja MUP RS nije izrečena prvi put; Isto je rekao i prije nekoliko mjeseci, ali ništa nije preduzeo da se slučaj riješi.

8.
Na ovom mjestu treba podsjetiti i na izjavu Zore Nikodinović Dobričanin, člana rasformiranog tzv. advokatskog tima, koju je dala jednoj beogradskoj TV kući i u kojoj je ustvrdila da je “David ubijen brutalno, da su dokazi montirani i da u veliki dio spisa ne vjeruje”.



„Istina je da je smrt Davida Dragičevića vrlo brutalna, činjenica je da su mnogi dokazi štimovani, montirani. Ja pred sobom imam veliki dio spisa i u veliki dio uopšte ne verujem. Jednostavno, to je pravljeno, montirano… ; Svi ti iskazi mi djeluju kao neki dobar scenario, a ne istina”, rekla je Nikodinović i dodala da ne zna da li je policija učestvovala u ubistvu, “ali jeste u zataškavanju”.

“Ne sviđa mi se kako je policija u Banjaluci radila taj slučaj. Ne mogu da kažem da su ga oni ubili, ali da su, neki od njih, prikrivali ubice, to je definitivno”, reklao je Nikodinović.

Prema njenim riječima, postupajući tužilac Dalibor Vrećo je skrivao dokaze, a na njegov račun Nikodinovićeva je iznijela niz optužbi i primjedbi.

Još je istakla da David Dragičević nije bio kući Rađena i da u to nema nikakve sumnje.

9.
MUP RS, oličen u Darku Iliću, tadašnjem načelniku Uprave za organizovani kriminal, je 26.03.22018. godine, javno lažno demonizovao i kriminalizovao ubijenog Davida Dragičevića, žrtvu teškog zločina, tvrdnjama da je “David opljačkao kuću Rađenovih”.



10.
Pokazalo se da je Ilić slagao, da David nikada nije bio u kući Rađenovih, ali Ilić nije ni za to odgovarao. I Lepir je, pred svjedocima potvrdio, da David Dragičević nije bio u kući; Samim tim nije je mogao ni opljačkati.

11.
Nije odgovarao ni Dragan Lukač zbog javno izrečenih tvrdnji, na sjednici Narodne skupštine RS 10. maja 2018., da je “David koristio LSD”. 



Njega su demantovale analize instituta iz Beča i sa VMA, iz Beograda.

12.
“Na osnovu izvještaja o rezultatima toksikološko-hemijske analize izvršene od strane Odjeljenja za toksikološku hemiju, Centra za kontrolu trovanja VMA u Beogradu, uvrđeno je da u krvi i urinu oštećenog Davida Dragičevića nije dokazano prisustvo opojnih droga (u izvještaju su detaljno pobrojani opijati na koje su testirani krv i urin oštećenog)”, navedeno je u Lepirovom saopštenju, objavljenom 04.07.2018. godine. 

13.

Lukač se nikada nije izvinio zbog javno iznesenih laži, ali jeste naredio prebijanje golorukog naroda 25. i 30.12.2018. godine, kao i niz nezakonitih i nasilnih postupaka usmjerenih protiv članova grupe “Pravda za Davida” i svih ostalih koji traže da se otrkije istina o ubicama dvadesetjednogodišnjeg mladića. 

14.
Lukač i dalje nastavlja sa progonom svih onih koji istrajavaju da se sazna istina i da se počinioci kazne. (nastaviće se)