четвртак, 14. фебруар 2019.

Beč/Udruženje „Pravda za Davida i svu djecu BiH“: Nagrada od 50.000 evra za dostavljanje postojećih, ali sakrivenih snimaka koji svjedoče o otmici, premlaćivanju i ubistvu Davida Dragičevića


piše: S.V.

Udruženje „Pravda za Davida i svu djecu BiH“, registrovano u Beču, raspisalo je nagradu od 50.000 evra za svaki novi, kredibilan dokaz, koji može doprinijeti da se iza rešetaka nađu ubice i naručioci ubistva Davida Dragičevića, kao i njihovi saučesnici. 

Udruženje nudi ovu novčanu nagradu svakom onom ko im dostavi snimke sa nadzornih kamera Rajfajzen banke iz ulice Vase Pelagića u Banjaluci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. marta 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević.



David Dragičević je nakon premlaćivanja iza Metalske škole odvežen policijskom „dačijom daster“ u nepoznatom pravcu.

Udruženje „Pravda za Davida i svu djecu BiH“ takođe nudi nagradu za video snimke na kojima se vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, nakon što je otet u centru Banjaluke. 

Udruženje ima saznanja iz kredibilnih i pouzdanih izvora da ti video zapisi postoje i poziva sve one koji imaju saznanja o tome, ili posjeduju video zapise, da im ih dostave.

Udruženje garantuje da će identitet svih onih, koji im dostave navedene video snimke, biti potpuno zaštićen, kao i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos.

Udruženje „Pravda za Davida i svu djecu BiH“ poziva i sve one, koji posjeduju snimke nadzornih kamera iz Gospodske ulice, Jevrejske ulice, Zanatskog centra, Ulice Ivana Franje Jukića i ostalih ulica u najužem centru Banjaluke, da im dostave te snimke koji pokrivaju vrijeme od 00.00 časova do 05.00 časova 18. marta 2018. godine. 


Svima koji dostave te snimke, a koji mogu doprinijeti dodatnom dokazivanju da je David Dragičević otet i zlostavljan, biće isplaćen novčani ekvivalent, uz garantovanu diskreciju.