среда, 31. октобар 2018.

O pojedinim članovima tzv. Advokatskog tima - Javno svjedočenje

piše: Slobodan Vasković



Kada bi znanje pojedinih članova tzv. Advokatskog tima bilo ravno njihovoj sujeti, tada bi oni zaista bili advokati, a ne torbari. 

Međutim, nije, a tu prije svega mislim na Zoru Dubočanin Nikodinović (iz Beograda), kao i o Anti Nobilu (iz Zagreba), dok Duško Tomić nema ni znanja ni sujete; On jedino ima dar da služi Gospodarima i radi najprljavije poslove.

Što se tiče g. Ifeta Ferageta i dalje tvrdim da je on jedini član tzv. Advokatskog tima koji časno i pošteno radi svoj posao i pokušava pomoći porodici Dragičević.

Dva člana tzv. Advokatskog tima - Zora Dubočanin Nikodinović i Duško Tomić u poslednje vrijeme svim silama udaraju na mene i to podzemno, a razlog je par tekstova u kojim sam se kritički osvrnuo na njihov rad - preciznije, nerad. Koji se, svakako, može nazvati i drugim imenima, ali o tome uskoro opširnije.

Da budem potpuno precizan - Zori Dubočanin Nikodinović sam uputio pitanja 18.10. 

Pitanja 
Poštovana g. Dubočanin
Prateći rad tzv. Advokatskog tima stekao sam utisak da vi, kao tim, izuzev g. Ferageta, radite isključivo u interesu g. Lepira, Vreće i ostalih koji opstruišu istragu već mjesecima, a nikako u interesu porodice Dragičević, koju navodno zastupate.



Stoga Vas molim da mi odgovorite zbog čega to činite i da li je vaš cilj da po svaku cijenu spasete od odgovornosti vrh MUP RS i Tužilaštva?

Jos jedno pitanje:
Zbog čega ste dozvolili da inspektor Siniša Kojdić, koji je ukrao dokazni materijal, bude u vašoj pratnji sve vrijeme prilikom poslednje posjete Banjaluci?

Nikakav odgovor nisam dobio, što me nije spriječilo da objavim tekst 

U tom tekstu sam, između ostalog naveo i sledeće:
Nije "jasno" zašto pojedini pripadnici takozvanog advokatskog tima (svi izuzev Ifeta Ferageta) zastupaju direktno Lepira i Vreću, a ne porodicu Dragičević?!

Izjava Zore Nikodinović-Dubočanin o radu tužioca Dalibora Vreće je zapanjujuća i šokantna.

“Tužilac Dalibor Vrećo je pokazao da i on želi da se riješi ovaj slučaj”, rekla je Nikodinović iz čije izjave se može zaključiti da Vrećo nije htio prije pojave tzv. advokatskog tima da riješi slučaj, ali da to njoj  ni najmanje ne smeta. Kao ni Nobilu.



Međutim, Anto Nobilo i Zora Dubočanin nastavili su sa stavljanjem “obloga” na lice javnosti, ne bi li pacifikovali slučaj, dok je Duško Tomić, ranije, svjesno rušio pozicije Davora Dragičevića.

Lepira, koji je Javno lagao, Tomić je okrakterisao kao “izvanrednog tužioca”

Poslao sam upit g. Dubočanin-Nikodinović, pa očekujem da mi odgovori na pitanja, tako da ću uskoro Javno svjedočiti i o tome koji su stvarni ciljevi tzv. advokatskog tima (izuzev Ferageta).

Pritisci
Umjesto odgovora na upit koji sam proslijedio G. Dubočanin, dio članova tzv. Advokatskog tima počeo je, PRITISCIMA, da uznemirava moje Prijatelje, tražeći od njih da me spriječe da kritikujem rad lažnih veličina, koje, uzgred, nisu ništa ni uradile, sem izazivale smutnju (Svi, osim Ferageta, to stalno naglašavam).

Budući da ne volim da mi se Prijatelji uznemiravaju, a zato i što ne vidim nijedan razlog da i članovi tzv. Advokatskog tima ne bi bili kritikovani (ako mogu kritikovati Lukača i Ilića - Tomićeve šefove, zašto ne bih mogao kritikovati njihovog slugu), napisao sam pismo, 24.10., Gospođi Zori Dubočanin Nikodinović.

PISMO 



Gđo Zoro,

Vaš pokušaj da preko Mojih Prijatelja utičete na moje pisanje tragičan je i komičan istovremeno.

Takođe, pokazuje Vašu, Nobilovu i Ljigavca Tomića, vrlo neiznenađujuću težnju ka skrivanju istine - da zastupate Lepira i Vreću i one koji im naređuju, a ne porodicu Dragičević.

Nikakve šanse Vi nemate da utičete na moje pisanje; Ni preko Mojih Prijatelja, niti preko bilo koga drugog.

Na mene, za razliku od Vas i Vaših imenovanih kolega, ne može uticati niko.

Zato su na Vas itekako uticali Lukač, Lepir, Vrećo... i njima slični kriminalci i zločinci. Ako to ne znate o njima, mogli ste se raspitati. Ne košta ništa.

Vi ste izjavili ”i Vrećo sada hoće da se riješi slučaj”, očito zaboravljajući šta je bilo do tog Vašeg “sada”. Zašto ga do tog Vašeg “sada” nije htio riješiti?! Koga Vi folirate?

Davor Vam je dao punomoć i to je njegovo pravo, na koje ja niti utičem, niti ne utičem. To je njegova privatna stvar.

Moj stav je da Vi, kao tim (izdvajam g. Ferageta), niste uradili NIŠTA za porodicu Dragičević. Ali ste itekako mnogo uradili za one koji hoće da zataškaju Ubistvo.

Svojim neradom, šupljom “taktikom”, kako Vi zovete Vaše javno naklapanje, dali ste priliku da Naručioci Ubistva, Ubice kupe vrijeme i podignu par šupljih optužnica protiv osoba koje čak nisu ni krive, kao što su Bošnjak i Marjanac.

Gaće je bacio Kojdić. Vaš pratilac. Ja sam otkrio da su gaće bačene.
Ja sam otkrio niz drugih činjenica i nastaviću i dalje u tom pravcu. Vi i Vaše kolege niste otkrili čak ni “toplu vodu”.

Vaš zadatak, kao i Vaših kolega, Nobila i Ljigavca Tomića, poznatog po prodaji predmeta i sopstvenih klijenata, jeste bio, a bojim se i ostao, da pacifikujete situaciju i produžite istragu unedogled. Daj Bože da nisam u pravu.

Vi ste hvalili tužioce koji, realno, zaslužuju da budu robijaši zbog svih propusta koje su počinili. I ranijih nedjela.

Vi se, kojeg li Vašeg poraza, krećete u okviru presa 26.03. kada je Žrtva Ubistva kriminalizovana; Dan kasnije lažno optužena za korištenje opijata. Da li ste svjesni toga?

Ako jeste, na obraz Vam. Ako niste, što ste se hvatali posla koji niste u stanju da iznesete?

Uostalom, dobili ste pitanja od mene, mogli ste da odgovorite, a ne da preko Mojih Prijatelja pokušate da utičete na moje pisanje.

Nema ništa od toga; Baš me briga za Vašu, Nobilovu i bilo čiju “reputaciju”; Što se mene lično tiče, nastaviću najoštrije da Vas kritikujem, jer Vi ne zaslužujete ni riječ pohvale.

Uzgred, ja sam otkrio i ko je naredio ubistvo, a ko je sproveo naredbu. Ne sjećam se da ste me pozvali da me pitate za dokaze o tome. A tvrdite da Vam je stalo do istine. Taj Vaš stav nije čak ni loša šala.

Iskreno, mogu samo da Vas žalim. Slobodan Vasković, bloger

Dalji događaji
Ne bih sad opisivao stanje u kojem se našla gđa Nikodinović, ali je Tomić pokušao da me kontaktira u petak, 26.10.

Upurno me je taj dan pozivao čak šest puta. Naravno, ja se nisam javio, jer ne razgovaram sa tipovima poput Tomića.

Čak mi je poslao i jedan potpuno nepismen SMS, u kojem piše:
“Slobo javise U BG sam da popricamo   .Dusko Tomic”!



Odgovorio sam Tomiću, ali o tome u nastavcima sada već Javne rasprave sa tzv. advokatima Nikodinović, Tomić...

Bez ozbira na zadatke koji su dodijeljeni Tomiću i Nikodinovićevoj i njihovim pokušajima da mi odvuku pažnju, ja neću odustati od pisanja o Ubistvu Davida Dragičevića. I to još večeras.