четвртак, 11. октобар 2018.

Vaskovićev odgovor na javni poziv Miodragu Bajiću, šefu Pravosudne zločinačke organizacije, čiji sastavni dio je i Posebno odjeljenje za zaštitu korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala N/R

piše: Slobodan Vasković -Bajiću, ja od 26.03. ove godine svakodnevno na svom blogu JAVNO svjedočim o tome ko je organizovao, naredio, izvršio Teško Ubistvo Davida Dragičevića i ko sve prikriva taj Zločin. To se zove Otvoreni Izvor! Nastaviću to da činim. Javno!

-Jedna od osoba koja prikriva Naručioce Ubistva, Ubice, Saučesnike, posebno svog ličnog prijatelja Darka Ilića si i ti Bajiću, o čemu sam javno svjedočio na svom blogu - slobodanvasković.blogspot.ba.

-Da znaš da čitaš ili da ti je stalo do zaštite zakona i hapšenja ubica, ti bi sve to, što sam ja javno svjedočio, dosad istražio. Ali nisi, jer štitiš Naručioce Ubistva, Ubice Davida Dragičevića i njihove saučesnike. Sa svim ostalim o čemu ja javno svjedočim od 26.03.2018. godine.

-Ja ne izbjegavam da primim poziv, kao što lažeš u svom javnom saopštenju, jer sam ti, između ostalog, lično dostavio 05.10. ove godine kopiju svoje lične karte, kako bi mi poziv mogao uručiti, a ne ostavljati ga pred vratima stana, čiji su vlasnici moja djeca. I gdje ja nisam prijavljen. Pa nakon toga falsifikovati da si mi uručio poziv, što ti je bila namjera.

Imam dokaze i za to, a imaš i ti.

-Nećeš ti meni određivati gdje ću ja i kada živjeti i kuda se kretati. Tvoja nesposobnost da otkriješ moju adresu pokazatelj je tvojih ukupnih sposobnosti. 

-Ja sam SLOBODAN ČOVJEK i mogu da se krećem kad hoću i kud hoću i ne pada mi na pamet da sjedim na “adresi” i čekam kad ćeš se ti sjetiti da mi uručiš neki poziv.

-Uzgred, otkud ti u predmetu Teško Ubistvo Davida Dragičevića, kada su u tom predmetu tužioci zločinci Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i Zorica Baroš!

-Odgovori javnosti kada si preuzeo predmet, pa se meni javno obraćaš?!

-Sve ovo ti pišem kako bi se “izbjegle bilo kakve manipulacije informacija”.

-Još par stvari.

-Pozivu ću se odazvati kada mi ga lično uručite. Valjda ste za toliko sposobni. Dao sam ti kopiju lične karte 05.10. i veoma ti pomogao, da ne tražiš u CIPS-u i ne lutaš po haustoru u kojem žive moja djeca.

-Tvoje prijetnje da ću biti priveden od sudske policije i kažnjen sa pet hiljada KM možeš objesiti Milanu Tegeltiji, sa kojim zajedno osmišljavaš zločine u pravosuđu, o “rep”!

-Za kraj - Koliko si van sebe svjedoči i činjenica da mi upućuješ poziv putem medija, što je nezapamćeno u istoriji pravosuđa! Popij nešto za smirenje, ili neka ti dodaju bar onaj “jefitni LSD”! Premda si ti navikao na skuplje “stvari” za smirenje! 

Dodatak/ATV/Slučaj Dragičević: Vasković pozvan u tužilaštvo u svojstvu svjedoka

Republičko tužilaštvo pozvalo je Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u predmetu ubistva mladića Davida Dragičevića, potvređno je za Srpskainfo.

Oni su rekli da ga je pozvalo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privednog kriminala.

"Vasković se poziva da 16. oktobra pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi iznošenje tvrdnji da su određena lica, pripadnici MUP Republike Srpske počinili ubistvo," rečeno je u Republičkom tužilaštvu.

U Tužilaštvu su dodali da Vasković očigledno izbjegava lično primiti poziv, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, kako bi se izbjegle bilo kakve manipulacija informacija u vezi sa njegovim pozivanje, odlučeno je da se ovaj poziv uputi javno, putem javnog informisanja.


Ukoliko se ne odazove pozivu i svoj izostanak ne opravda može biti priveden od strane Sudske policije i kažnjen sa pet hiljada  maraka.