петак, 7. септембар 2018.

Ubistvo Šijana: Na tridesetak kilometara od Banjaluke pronađen zapaljen automobil za koji se pretpostavlja da su njime pobjegle ubice

piše: S.V.

Na tridesetak kilometara od Banjaluke prema Prijedoru pronađen je zapaljen automobil za koji se pretpostavlja da su njime pobjegle ubice Damira Ostojića Šijana.


Ilustracija
Vozilo je policija pronašla u večernjim časovima 07.09..

Ukoliko su pronađeno zapaljeno vozilo koristile ubice Šijana, onda je to samo još jedna potvrda da je njegova likvidacija naručena i djelo profesionalnih egzekutora.

Damir Ostojić Šijan ubijen je u Banjaluci 05.09.; Pogođen je sa 18 hitaca iz automatske puške, dok je njegova supruga Sandra Jošić pogođena sa devet hitaca.


Šijan je likvidiran kada je svojim automobilom "Rendž rover" skrenuo iz Kozarske ulice u ulicu Duška Trifunovića, u kojoj je živio.

Ubica ga je, kako se pretpostavlja, čekao skriven iza drveta.

"Nema dileme da je bilo više učesnika u napadu na Šijana, jer se mjesto na kojem je likvidiran nalazi svega 400-500 metara od Uprave policije Banjaluka. Neko je morao ubici dojaviti da je Šijan krenuo ka svojoj kući, jer  napadač sa automatskom puškom u rukama nije tu mogao stajati satima i čekati", kažu moji izvori.

Oni dodaju da je pucano u Šijana i njegovu suprugu kroz prednju šajbu automobila i da Ostojić nije imao nikakve šanse da preživi napad.

Damir Ostojić Šijan likvidiran je nešto prije ponoći, 05.09., u Banjaluci, u Kozarskoj ulici.

Ubijen je u klasičnoj sačekuši, rafalnom paljbom.

U napadu je teško ranjena njegova supruga Sandra Jošić. Ona je operisana i, kako ljekari kažu, "stabilna".

Šijan je otac troje maloljetne djece i slovio je kao "žestok momak".