субота, 3. март 2018.

Dodikov Režim uvodi Ubistvo kao sastavni dio kampanje

piše: Slobodan Vasković

1.
Režim Milorada Dodika, njegov Propagandistički mehanizam, uvodi Ubistvo kao sastavni dio predizborne kampanje.

Hladnokrvno navodi Javni servis, pozivajući se na portal “Vesti” (vidi dodatak), da bi mogao biti likvidiran neko iz opozicije, da bi se, potom, “kao jedini mogući naručilac ubistva predstavio Dodik”!

Ova akcija bi se izvela u dobro isplanirano i tempirano vreme, a ubistvo bi izvšila osoba iz kriminalnog miljea", dodaje se u ovom izveštaju, uz upozorenje da sve informacije ukazuju da bi se operacija do kraja izvela uoči ili tokom opštih izbora u BiH, planiranih u oktobru ove godine.
"U tom neželjenom scenariju, pogotovo u izbornoj godini kad bi se moglo očekivati i da će Milorad Dodik sa svojom koalicijom osvojiti apsolutnu vlast, došlo bi do opšte bezbedonosno-političke nestabilnosti u BiH i Srpskoj. Za početak delovanja bi se iskoristilo objavljivanje izbornih lista ili vreme predizborne kampanje, a zatim bi se kao jedini mogući naručilac ubistva predstavio Dodik. (RTRS-Vesti)

2.
Čak znaju da bi “ubistvo izvršila osoba iz kriminalnog miljea”, da je to, naravno, sve ujdurma sa Zapada, a jedino nisu naveli Ko će biti Likvidiran i Kada?

3.
Malu nejasnoću u Režimskim planovima za Likvidaciju opozicionih Lidera izaziva konstatacija da bi se Ubistvom pokušali izazvati Prijevremeni izbori!!!

“Prema istom izvoru, stručnjaci iz oblasti bezbjednosti, takođe, procjenjuju da bi se preuzimanje vlasti u Republici Srpskoj odvijalo po jednom od dva moguća scenarija - prvi je mirno preuzimanje kroz prijevremene izbore, dok bi drugi scenario podrazumijevao zauzimanje ključnih institucija oružanim putem, na sličan način na koji je došlo do promjene vlasti u Srbiji, 5. oktobra 2000. godine”, navodi RTRS, pozivajući se na “Vesti”.

4.
Nejasno je zašto u godini izbora bilo ko želi da ide na prijevremene izbore?!

Još je nejasnije zašto Dodikovi mediji Dodika, u bilo kojoj formi, čak i eventualnoj, navode kao “Naručioca Ubistva”?! I nije to prvi put! 

Tako Dodik, u sopstvenim medijima, sve više poprima obrise Mafijaškog Bosa, koji je spreman naručiti i Ubistvo. Interesantna teza Režimskog propagandističkog Mehanizma!

Sve uz sasluženje hordi plaćenih "analitičara".

5.
Nejasno je i zašto se MUP RS još nije oglasio po ovom pitanju, izvijestio javnost da li je preduzeo mjere pojačane zaštite Opozicionih lidera i obznanio ko zaista priprema njihovu Likvidaciju?!

Ako već “Vesti” i RTRS znaju da je u pripremi plan Egzekucije, nije valjda da MUP RS to ne zna?!

6. 
Ovako, moglo bi se zaključiti da upravo Režim Milorada Dodika priprema Likvidacije Opozicionih političara, pa najavom egzekucija, u kojima optužuje “službe”, sebi, unaprijed, stvara prostor i alibi za Ubistvo i odbranu od optužbi za njegovo počinjenje.

7.
Uopšte to nije za čuditi, jer se aktuelna Oligarhija sprema za izbore po principu bitke “na Život i Smrt”, pa je, sasvim očekivano, da Smrt bude rezervisana za Opozicionare. Nakon čega bi se nastavila već započeta manipulacija, koja se vodi u Propagandističkom Mehanizmu Režima pod motom “Jesmo li Vam rekli da će vas poubijati”!!!

8.
Nije prvi put da Bezbjednosni Idioti ovdašnjeg Režima u svojim target-tekstovima najavljuju likvidacije.

Učinio je to prije nepun mjesec dana jedan od njih, Predrag Ćeranić, u tekstu "Листу за одстрел" подмећу Српској, Вучић постаје сумњив због "Српског тока”, najavljujući tada odstrel “opozicionog prebjega” i tvrdeći da će za likvidaciju biti optužen Milorad Dodik.

Najavu Likvidacije uredno je prenio RTRS, 07.02.2018, preuzimajući Ćeranićevu “Listu za odstrel” sa portala “Sve O Srpskoj” ili SOS, što već mnogo poznatije zvuči.

9.
Pisao sam o tome u tekstu - Politike Destrukcije; Tačka ključanja i "Eventualne likvidacije”, objavljenom na blogu 07.02.2018. godine. 

Ćeranić je najavio likvidaciju u pripremi.

“Да ли би се на исти начин могла поставити теза о ‘сакралној жртви’, односно могућој ликвидацији неког ко се од опозиције удаљава, и ко би могао нанијети штету ако проговори или приђе позицији?
Наравно, евентуална ликвидација било које политички ангажоване личности експресно би била ‘фактурисана’ предсједнику Додику и ‘политичкој полицији’ министра Лукача”, naveo je Ćeranić.

10.
Posebnu težinu najavama Likvidacije daje činjenica da je Dodikov Bezbjednosni Idiot ujedno i savjetnik Ministra unutrašnjih poslova, Da je tu najavu, kao i najavu likvidacije sa portala “Vesti” prenio Javni servis; I da u tom tekstu (07.02.) - najavi likvidacije imamo direktno targetiranje Srđana Šušnice, čiji je otac Miodrag Šušnica likvidiran 10.04.1992. godine. Srpskom rukom.

“Конструкција о убиству Миодрага Шушнице, с чим се Стевандић упорно доводи у везу, осмишљена је са сином трагично страдалог Шушнице, који је сада експонент страних НВО, а наводно је независни умјетник, социолог, блогер”, nanišanio je Ćeranić.

Nema dileme da je Ćeranić početkom februara “nanišanio” Šušnicu, a prema kome su sve “nišanske sprave” Režima, kojima upravlja pomenuta Individua, zajedno sa Lukačem i njegovim najnovijim partnerom Zoranom Tegeltijom, usmjerene u proteklih mjesec dana, saznaćemo čim se Režim odluči na Akciju. Likvidacije.

11.
Sve viđeno je, izvan svake razumne sumnje, priprema terena za likvidaciju i odbranu Režima od te likvidacije!

Čak su neki od režimskih medija proteklih dana najavljivali, gromoglasno, “prelazak visokog funkcionera SDS-a u SNSD”, ni u naznaci ne pominjući o kome je riječ?!

Da li je, možda, riječ o “Sakralnoj Žrtvi” iz Ćeranićevog februarskog “ubilačkog” pamfleta, a pomenuta najava “prelaska” okidač za likvidaciju “Visokog Funkcionera Opozicije”?! Koji će se, nakon likvidacije, proglasiti Prebjegom!

Slijedeći logiku Dodikovog propagandističkog mehanizma, sasvim je to realno. 

12.
Dodikovi “Bezbjednosni kreatori zla” ne odustaju; teze i veze između Ćeranićevog februarskog teksta, njegovih skribomanskih “bezbjednosnih” analiza, koje su nakon njega uslijedile (a ponajmanje imaju veze sa zdravim razumom), pa sve do najave Atentata u “Vestima”, ukazuju da se sve te Ubilačke Platforme planiraju i pripremaju u Štabovima pod Dodikovom kontrolom. Jer liče kao jaje jajetu.

13.
Ukazuju i da će Režim teško odoljeti da povuče prst na obaraču; Koji ih, kada se sve sagleda, baš previše svrbi.

14.
Nakon svega što je Režim počinio, ostala su im, kako stvari stoje, jedino Ubistva da osiguraju opstanak na vlasti. Sakralna, masovna…

Službe bezbjednosti iz regiona uveliko razmatraju sve aspekte operativnih podataka prema kojima bi predstojeći opšti izbori u BiH mogli da budu povod za radikalizaciju političke situacije u Republici Srpskoj, koja ne isključuje ni krvavi scenario, piše portal “Vesti”.

"Vesti" su imale uvid u jedan od dokumenata koji uveliko kruži obavještajnim prostorom Balkana, a u kome se navodi da je na osnovu "raspoloživih informacija" intenziviran rad američkih i britanskih službi na prostoru Srbije i BiH, s ciljem destabilizacije vlasti u Srpskoj i da bi se smanjio ruski uticaj na Balkanu.

Prema istom izvoru, u ovoj procjeni se povezuje sve intenzivnija diplomatska aktivnost predstavnika SAD, EU i Rusije u regionu, kao i niz događaja koji je za posljedicu imao pokušaj izazivanja nestabilnosti, poput ubistva Olivera Ivanovića u Srbiji i razne situacije i pokušaji da se Srpska predstavi kao faktor destabilizacije BiH.

U obaveštajnom izvještaju nabrojano je pet faza, navodi se u tekstu.
"Prva faza podrazumeva plasiranje istinitih iformacija državnim organima BiH i Srbije. Druga faza obuhvata plasiranje dezinformacija o događaju koji je destabilizovao političko-bezbednosnu situaciju. Treća faza je planiranje, organizovanje i izvođenje određenih akcija koje mogu uticati na političko-bezbednosno stanje. Četvrta faza je proizvođenje 'kontrolisanog haosa', odnosno plansko izazivanje demonstracija i nereda. U petoj fazi bi došlo do promene režima na miran ili nasilan način, uz agresivnu medijsku kampanju koja bi to podržala", ističe se u tekstu.

U izvještaju se navodi da "faze tri i četiri te operacije ne isključuju planiranje i organizovanje atentata na nekog od opozicionih političara ili javne ličnosti u Srpskoj”.

"Ova akcija bi se izvela u dobro isplanirano i tempirano vreme, a ubistvo bi izvšila osoba iz kriminalnog miljea", dodaje se u ovom izveštaju, uz upozorenje da sve informacije ukazuju da bi se operacija do kraja izvela uoči ili tokom opštih izbora u BiH, planiranih u oktobru ove godine.
"U tom neželjenom scenariju, pogotovo u izbornoj godini kad bi se moglo očekivati i da će Milorad Dodik sa svojom koalicijom osvojiti apsolutnu vlast, došlo bi do opšte bezbedonosno-političke nestabilnosti u BiH i Srpskoj. Za početak delovanja bi se iskoristilo objavljivanje izbornih lista ili vreme predizborne kampanje, a zatim bi se kao jedini mogući naručilac ubistva predstavio Dodik.

Eventualnim ubistvom opozicionog političara iz Srpske nastala bi veoma ozbiljna bezbedonosno-politička kriza, koju bi opozicija u Republici Srpskoj maksimalno iskoristila uz potpunu medijsku propagandnu podršku prozapadnih medija. Uz to bi se pokrenuo opštenarodni revolt protiv vlasti u Republici Srpskoj organizovanjem demonstracija, koje bi u jednom momentu mogle preći u takozvani kontrolisani haos. A posle bi došlo do faze pet obaveštajne operacije, koja podrazumeva preuzimanju vlasti od opozicije", navodi se u ovoj procjeni, prenosi portal "Vesti".

Prema istim izvoru, stručnjaci iz oblasti bezbjednosti, takođe, procjenjuju da bi se preuzimanje vlasti u Republici Srpskoj odvijalo po jednom od dva moguća scenarija - prvi je mirno preuzimanje kroz prijevremene izbore, dok bi drugi scenario podrazumijevao zauzimanje ključnih institucija oružanim putem, na sličan način na koji je došlo do promjene vlasti u Srbiji, 5. oktobra 2000. godine.

"Ovom scenariju u prilog ide opšte stanje u BiH, te zagovaranje takozvanog 'Dejtona dva', a koji bi se mogao iskoristiti za održavanje međunarodne konferencije o BiH. Sve to bi dovelo do unitarizacije BiH i potpunog uništenja Republike Srpske", ističe se u procjeni službi bezbjednosti iz regiona.
(Izvor: Srna)

x