понедељак, 14. август 2017.

Ivanić se ponovo nudi Savezu; SzP ga treba ignorisati i naći kvalitetnog kandidata za člana Predsjedništva BiH

piše: Slobodan Vasković

Mladen Ivanić se konačno, nakon gotovo tri godine, sjetio Saveza za promjene, kojem je okrenuo leđa netom nakon što je na njihovoj listi izabran (2014.) za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nakon toga, Ivanić je i suštinski i formalno napustio Savez za promjene i veoma često, prečesto, vodio “politiku” koja je bila krajnje razarajuća po interese Saveza.

Ivanić je ponizio Savez, jer je u proteklom periodu primarno zastupao sopstvene političke interese, a ne gruapcije koja ga je dovela na poziciju člana Predsjedništva BiH; Ivanić nije kvalitetno zastupao ni interese naroda koji predstavlja; Da jeste, bilo bi bar nešto urađeno, a on nije uradio baš ništa.

Nije Ivanić spriječio Reviziju; Smiješno je i pomisliti da je tako. 

Uz sve, Ivanić je u nekoliko navrata spasao Milorada Dodika političkog nokauta, podigao ga kada je bio na koljenima, svjesno radeći protiv interesa Saveza za promjene. 

Da podsjetim na neke: polovinom aprila 2016. Ivanić odlazi na noge Miloradu Dodiku (u Palatu), samo dan nakon što je lider SNSD izjavio da predstavnicima Republike Srpske u zajedničkim organima BiH, treba zabraniti povratak u Republiku Srpsku; Zajedno sa njim odbio je adaptaciju SSP-a, juna 2016.; Kada god je Dodik bio u najvećoj defanzivi, Ivanić bi mu se našao na usluzi da ga izvuče iz nje; Poslednji njegov postupak uperen direktno protiv Saveza jeste gostovanje na RTRS-u u jeku najvećih kritika opozicije upućenih Javnom servisu, čime ih je učinio deplasiranim…

Ivanić se odjednom sjetio Saveza, kojem, svojom voljom, i ne pripada i počeo da tog grupaciji dijeli savjete; Koja iluminacija!!!!

Posebno su interesnatni oni savjeti o krajnjem roku za izbacivanje imena kandidata Saveza za promjene za izbore 2018.- a on je, po Ivaniću, do Nove godine.

Očito je da Ivanić hoće da ga Savez, koji je on bez razmišljanja šutnuo odmah nakon što je izabran 2014., ponovo kandiduje i da mu se baš žuri.

Nema dileme da bi Ivanić, ukoliko SDS ponovo kardinalnu političku grešku i podrži njegovu nominaciju, ponovo šutnuo i Savez i SDS i radio po svome, a  pokazalo se da Ivanić nema pregled igre, da ne može da iznese nijednu utakmicu, da je nevjeran…, jer je politički impotentan, nepronicljiv, bezidejan i sklon manipulacijama, prljavštini, ucjenama, prevari i lažima. 

Ivanić je teško izvarao partnere iz Saveza za promjene i zadnje što te stranke treba da učine jeste da uopšte razmišljaju o njegovoj mogućoj kandidaturi, posebno rokovima koje on daje.

Ivanić bi, kada su u pitanju SDS, NDP i druge stranke koje ih prate, trebalo da je završena priča; Te stranke moraju razmišljati o kvalitetnom kandidatu, a ne pregaženom i nikom potrebnom isluženom lošem političaru.

O tome bi trebalo da razmišlja i PDP, ali to je već teško za sprovesti, jer je ta stranka talac Ivanićevih ličnih želja i umišljanja o veličini i značaju, koji ne postoje.