понедељак, 31. јул 2017.

“Vučevica”: Marić dotakao dno - proglasio se nenadležnim

piše: Slobodan Vasković

Direktor JP “Šume RS” Risto Marić primio je danas prestavnike radnika ŠG “Vučevica”, koji već gotovo nedelju dana obustavom rada izražavaju protest zbog pokušaja nametanja SNSD-ovog aparatčika Neđe Mašića, osobe sumnjivih poslovnih referenci, na poziciju direktora.

Marić se, prema svjedočenjima prisutnih, zahvalio predstavnicima radnika na dolasku i rekao da on nije nadležan da riješi problem!!!

Prosto je nevjerovatna Marićeva izjava, ako se ima u vidu da je u proteklih sedam dana on prvo imenovao Neđu Mašića, potom ga, nakon što mu radnici nisu dozvolili ulazak u gazdinstvo, razriješio pa imenovao Slavišu Kovačevića, pa i njega razriješio i ponovo imenovao Mašića, kojem ponovo ulazak u firmu nije dopušten.

Ipak, Marić je konačno rekao istinu: On zaista nije nadležan ni za šta, već je sluga Luke Petrovića, generalnog sekretara SNSD-a, koji nasiljem pokušava nametnuti svog pulena Mašića.

Ovakvo djelovanje šefova Javnih preduzeća pokazuje stvarno stanje stvari u njima - to su partijske prćije sa kojima oni koji imaju političku moć, rade šta hoće. I malo ko, gotovo niko, se tome ne suprotstavlja.

Marić je još obećao radnicima da će imati sastanak sa nadležnim ministrom Stevom Mirjanićem Metuzalemom, koji se, takođe, ništa ne pita. 

Nakon toga se više ne javlja ni na telefon radnicima. Takav prezir prema radnicima odavno nije javno pokazan.

U slučaju “Vučevica” nastavlja se provođenje sile vladajućeg SNSD-a, gaženje svih zakonskih normi, ali se nastavlja i otpor radnika.


Protesti teku dalje.