среда, 10. јун 2015.

Cvijanovićka potvrdila postojanje audio snimka

Piše: Slobodan Vasković

Željka Cvijanović je u izjavi za Nezavisne novine (Cvijanović: snimkom prikrivaju loše odnose u BiH, 09.06.o.g.) nagovijestila da bi i vladajuća koalicija u RS mogla tokom skupštinske rasprave pustiti audio-snimak.
"Valja uporediti i jedan i drugi materijal i onda uporediti ko je šta na njemu radio i intervenisao", izjavila je Cvijanovićeva, ali je i dodala da će se na raspravi razjasniti sve - od toga ko je materijal snimio i montirao, i kako je materijal pribavljen.

Cvijanovićka je, nema nikakve dileme, potvrdila postojanje snimka na kojem se pominju “Dva Papka”.

Iz njene izjave da se zaključiti da vladajuća koalicija posjeduje kompletan snimak, koji će prezentovati i na taj način dokazati da je objavljeni fragment montiran.

Ukoliko je to zaista tako, pitanje je zašto do sada taj snimak nije objavljen, jer bi to bio najefikasniji način da se demantuje kupovina narodnih poslanika?!

Ako je već sve poznato (“na raspravi će se razjasniti sve - od toga ko je materijal snimio i montirao, i kako je materijal pribavljen”),  kao što Cvijanovićka tvrdi, postavlja se pitanje zbog čega Specijalno tužilaštvo nije već podiglo optužnice protiv onih koji su snimak pribavili, montirali i dodali medijima?! I na taj način spriječilo dalje rušenje kredibiliteta institucija RS.

Specijalno tužilaštvo RS obavijestilo je Transparency International BiH da nisu izvršili vještačenje snimka razgovora na kojem se čuje kako premijerka Republike Srpske tvrdi da je vladajuća nomenklatura kupila dva poslanika radi formiranja vladajuće većine, vijest je objavljena 16. 04. ove godine.

Ako Cvijanovićka govori istinu, to praktično znači da je Režim u poslednja dva mjeseca došao do integralnog snimka, ali i da nije o tome obavijestio javnost, niti je sprovedena istraga. Ako jeste, onda je bila supertajna.

Kako niko još uvijek nije ni priveden, ni pritvoren, a ni optužen, očito je da ta (eventualna) istraga nije dala, bar do sada, konkretne i kvalitetne rezultate.

Najvažnije od svega je da je Cvijanovićka potvrdila postojanje snimka, a skupštinska rasprava biće prilika da i dokaže kako je sve montirano. Premda mi, nakon ponovnog preslušavanja fragmenta razgovora koji je dospio u javnost, njene riječi i tvrdnje zvuče nevjerovatnim.